Zdravím, chci se na něco zeptat. Dal jsem NTB ASUS Vivobook 15X OLED M3504YA do reklamace kvůli rychlosti wifi karty. NTB asi za tři týdny přišel, údajně s vyměněnou wifi kartou. Po zapnutí se nic nedělo, Notebook vůbec nešel spustit. Po konzultaci s reklamačním oddělením jsem resetoval BIOS, ovšem bez úspěchu. NTB byl tedy opět odeslán do reklamace. Po asi deseti dnech dneska přišel s vyrozuměním:
Provedena reinstalace OS, NB nenabíhal do OS, provedena kontrola programem rebooter, S3, S4 atd, nabíhání do OS i připojení wifi v pořádku.
Zdá se mi teď, že je vše skoro v pořádku až na mírně pomalejší reakce oproti NTB z minula. Trochu se mi to nelíbí, pak jsem si všimnul, že systém má aktualizaci 24H2, které jsem se bránil a dobrovolně bych s ní zatím nesouhlasil. Může tohle dělat to mírné zpomalení? Kliky na ikony programů, probíhání v průzkumníku atd. Po zakoupení byla v NTB aktualizace 23H2. Měl servis právo update na 24H2? Dnes jsem zkoušel tovární nastavení s tím, že snad najede do 23H2, jak byl při zakoupení, ale nestalo se.
Navíc, když jsem se podíval do "Přidat ubrat programy" byl tam MS Office 360 asi v pěti balíčcích, každý v jiném jazyku. Jen odinstalace těchto balíčků trvala dlouho. Taky One Drive tam byl asi čtyřikrát. Co si tedy o tom myslet, má cenu kontaktovat Asus a chtít vysvětlení nebo znova opravu?