Ktery notebook? HP,Dell,IBM,Lenovo, Fujitsu Siemens

Diskuze o přenosných počítačích

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod jimmyhendrix1 30. 5. 2007 09:42

Zdravim, uvazuji o koupi notebooku a zajimal by me nazor jaky by moh byt ten nejvhodnejsi....
Pozadvky: core2duo,1024MBram,neintegrovana grafika,15,4 displej,80GB HDD,Wifi,DVDmechanika, co nejkvalitnejsi sasi, a co nejlepsi servis....
investice max 35000,-
Mel by slouzit na filmy,net,praci a mel by mit co nejdelsi vydrz.....
Jak sem si stihnul vsimnout tak servis ma nejlepsi asi Dell, sasi IBM...
Nicmene jak sem se dival tak nejvyhodnejsi pomer cena/vykon jsou asi Fujitsu siemens...
Nejradsi bych asi bral IBM nebo Dell nicmene notebook s temahle parametrama sem do te ceny nenasel...
jimmyhendrix1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod celim 30. 5. 2007 09:57

Co jsem kde četl, tak asi všechny ntb nad 30tis. jsou již dosti solidní (používajíé se obvykle kvalitnější komponenty) a je to jen otázka peněz, který si koupíte. Obecně se svojí kvalitou vždy vyjímaly IBM řady T, u kterých vždy byla vyzdvihována kvalita provedení, klávesnice, panty atd. Záleží, jestli bude povětšinou ležet na stole, nebo bude často cestovat. Bude-li převážně ležet na stole, tak bych šel do nějakého modeu F-S (vyjde laciněji) a bude-li častěji opouštět pracovní stůl, tak bych bral IBM Lenovo.
K Dellu mám poněkud nedůvěru, avšak co jsem slyšel, tak mají zase dokonalý servis ( vhodné zejména pro lidi, kteří jsou na ntb pracovně velmi závislí).
celim
Junior

Odeslat příspěvekod tom028 30. 5. 2007 10:10

Mohu doporucit IBM. A prosel jsem si hodne znackami. Sice si to zaplatis, ale stoji to za to. Nejedna se pouze o radu T ale o produkty s oznacenim ThinkPad. Tdy i Rada Z (multimedialni) ktera si zachovava vlastnosti rady T. Uznavam vsak ze T je brano jako Business trida. Mam Z61m a jsem velmi spokojeny. Titanove viko, panty super, jak uz u IBM byva zvykem, klavesnice excelentni a TrackPoint zlata vec :)

A vydrz cca 5 hodin. Podle toho co delas
tom028
Junior

Odeslat příspěvekod metryx 30. 5. 2007 10:12

Osobne mam vyborne zkusenosti s radou R a T od IBM. Tcko je bohuzel cenove nekde jinde nez pozadujes. Co jsem mel ale moznost vyzkouset behem poslednich nekolika mesicu je HP nx7300 a nx7400. Mile me prekvapilo zpracovani, vydrz na baterie a hlavne cena.
Nyni ma HP na svych strankach jiz novou modelovou radu NB, ktera je cenove velice zajimava a je jiz postavena na nove cipove sade. Pokud tedy s koupi nespechas, tak bych urcite pockal.

No a pokud NB nutne potrebujes tak bych osobne volil jeden z techto :
http://www.svet-it.cz/product.aspx?id=154633
http://www.alza.cz/notebook-hp-compaq-nc8430-d65455.htm

HP nc8340 - lepsi konstrukce a grafika, ovsem jen CD
HP nx7400 - lepci CPU, displej "horsi" konstrukce oproti nc8340
metryx
Junior

Odeslat příspěvekod pavucik 30. 5. 2007 10:14

myslim ze HP za tu cenu, ktoru mozes dat, budes urcite spokojny. HP je kvalita. o dalsich teda moc neviem, mne osobne sa IBM moc nepacia - myslim ako design, ale ked ti na tom nezalezi, tak teda HP al. IBM (teda resp. Lenovo). ale ja by som asi volila HP.
pavucik
Junior

Odeslat příspěvekod CeCo 30. 5. 2007 10:15

celim:
Nie je pravda - ak sa tam nacpu drahe komponenty tak tie vytiahnu cenu nad 30 000; ale sasi moze byt otrasne.

Kazdopadne sa Tcko zhorsuje a servis sa pri Lenove zhorsuje este viac (IBM s tym okrem licencnych poplatkov a loga na NB uz nic nema...)

C
CeCo
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod kosch 30. 5. 2007 10:25

s tím servisem u Lenova bych to neviděl zatím tak tragicky, nedávno jsem byl v ITS reklamovat jeden starší ThinkPad a byl hotový za 3 dny (výměna desky) a co jsem se ke mně tak doneslo, většinou to nebývá o moc horší...
nicméně pravda je že on-site servis nemají hned následující den, ale až za dva dny, což může být nepříjemné...

jinak je pravda, že kvalita T řady klesá a u T61 to nebude lepší, ale ta se tazatele stejně netýká... se Ztke by chybu určitě neudělal stejně jako z HP ncXXXX (případně ekvivalet podle toho nového značení) nebo Lifebookem a Latitudem, jenže ty se nevejdou do ceny nebo parametrů takže buď připlatit, nebo nějaký kompromis...
The universe never did make sense; I suspect it was built on government contract.
Robert A. Heinlein
kosch
Junior

Odeslat příspěvekod jimmyhendrix1 30. 5. 2007 10:28

No ted se divam ze se za ty penize da poridit Dell Inspiron 6400 se zarukou 3roky NBD coz je urcite super... bohuzel ty IBMka sou dosti drahy kdyz uz chce clovek kvalitni...
jimmyhendrix1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod hrazny.palyza 30. 5. 2007 10:30

predpokladam, ze tazatel se ptal na doporuceni noveho notebooku, takze ibm rozhodne neni volba, kdyz se jiz nevyrabeji, leda by sehnal ibm nekde v bazaru :wink:
hrazny.palyza
Junior

Odeslat příspěvekod Cyborg 30. 5. 2007 10:33

Dobry den,

puvodne jsem chtel zalozit novou diskuzi, ale asi by ji smazli kdyz se to tady uz resi...

Mam taky zajem o notebook, jenze jsem v tomto ohledu laik a potrebuji poradit. Mam nejake dotazy, ale i par obecnych kriterii, ktera by mohl pristroj splnovat.

:arrow: uhlopricka 17"
:arrow: integr. dvd vypalovacka
:arrow: Wi-Fi, minimalne 4x USB port
:arrow: ctecka karet mini/micro SD by se taky hodila
:arrow: hdd aspon tech 70Gb (o kapacitach v NB nemam poneti)
:arrow: sikovny procesor a grafika na sikovnem motherboardu :)
:arrow: pamet by mohla mit 1Gb
:arrow: slusna vydrz, na hmotnosti nezalezi
:arrow: mohl by byt cerny, elegantni, proste fesak
:arrow: cena MAXIMALNE 50tis.

Odpovidaji vubec me pozadavky cenove kategorii? Jak je to s display a jejich odlesky? Jake znacky obecne preferujete a proc?
Taky by me zajimalo k jake technologii procesoru v NB se priklanite a proc?

Uvitam vase odkazy na eshopy, recenze, ci na prislusenstvi (batoh by se hodil :) )

Dekuji za vase odpovedi.
Hasta la Vista, Baby...
Cyborg
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod CeCo 30. 5. 2007 10:35

Ale ano... Pockaj na 8710p od HP, ten bude mat vsetko vratane numerickej klavesnice a mozno pride aj kuzelnik ;) Bude to nasledovnik celkom podarenej nx9420.
Bude mat inac 6xUSB, HDMI vystup, mozno aj 2GB, vydrz tak 4 hodiny v texte, WSXGA+ kariet. Na mSD karty treba vzdy adapter, ale citack abude. Ostatne vsetko splnuje ;)

C
CeCo
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod wings83 30. 5. 2007 10:43

Ja osobne dam ruku do ohne za Fujitsu siemens, spickove zpracovani tak i sasi. Mam tady tento notebook akorat v provedeni se 17"monitorem, idealni na praci i hry. Urcite neprohloupis. a navic cena 27000kc tak do 35tis muzes rozsirit pamet HDD atd.... http://www.jeste-levneji.cz/default.asp ... E%3d192711
wings83
Junior

Odeslat příspěvekod wings83 30. 5. 2007 10:47

chlape za 50tis dostanes mnohem vic nez jsi tady napsal. Vybirej mezi IBM a Fujitsu, dostanes jen to nej. u dellu je vyhoda konfiguratoru http://www.vbi.cz
wings83
Junior

Odeslat příspěvekod koenzim 30. 5. 2007 19:01

Tak isto sa priklanam k FS. Podla mna najlepsi pomer cena/kvalita.
koenzim
Junior