Dell XPS M1330 - co si myslite o nastupciovi XPS M1210

Diskuze o přenosných počítačích

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod p.o.l.i 5. 10. 2007 09:21

hmhmhm,ja mam memory stick pro duo..tak jsem nahranej myslite???nepujde to??
p.o.l.i
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod b00n 5. 10. 2007 12:24

Ted jsem to kvuli tobe vyzkousel a MS pro duo jede v redukci bez problemu.
b00n
Junior

Odeslat příspěvekod dzon.d 5. 10. 2007 15:55

ahoj prave jsem dostal nabidku z dellu a akorad premyslim zda nevymenit procesor T5250 za T7100

ten T5250 jsem nak nikde nenasel co je zac atd...o kolik je "pomalejsi" ci chyby mu nejake funkce a na druhou stranu pokud je pomalejsi (1,5GHz) ma i mensi spotrebu??? diky
dzon.d
Junior

Odeslat příspěvekod MiraS_24 5. 10. 2007 16:43

a mohu se zeptat na cenu a konfiguraci.. nekdo tu psal ze je cena lepsi nez pres konfigurator..
ja kdyz jsem jim psal tak mi na nej odkazali a konec..

predem dik :)
MiraS_24
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod dzon.d 5. 10. 2007 18:28

oni davaji 15% coz v podstate potom vychazi skoro jako cena v konfiguratoru bez DPH
dzon.d
Junior

Odeslat příspěvekod komplikator 18. 10. 2007 16:39

Zdravím všechny... Mám zálusk na tenhle kousek a mám pár otázeček na případné majitele a znalce:

4cell bat a výdrž?
O kolik je těžší 6, resp. 9cell baterie, výydrž předpokládám bude +-50% navrch u 6cell u 9 cell pak 100% navíc...
i7-8700k@5GHz DELID, RTX 2070 Super, 32GB RAM, custom liquid cooling
komplikator
Junior

Odeslat příspěvekod Narvil 18. 10. 2007 21:29

4cell batériu by som asi nebral. Mám doma 6 aj 9 cell. Pri znížení jasu a browsovaní, word, excel - mi 6 cell batéria vydrží viac ako 3 hod. Pri 9 cell batérii je to asi 5 - 5,5 hod. (wi-fi, BT zapnuté, mám Vistu.. )

4 cell môže vydržať tak 2hod. - ale skôr menej. A keďže ani 6 cell nevytŕča z ntb, vydrží raz toľko - myslím že nieje o čom...

Ja mám ale dedikovanú grafiku, ak chceš integrovanú, výdrž bude asi o hodinu lepšia...
Narvil
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod komplikator 18. 10. 2007 23:31

dík za info,
9cell z toho trčí?
a jak je to s hmotností? na dellu sem nenašel info o hmotnostech baterií. V infu je jen celková hmotnost s Led podsvícením a 4cell baterkou :( Možná by mi stačil údaj o hmotnosti té 6 cell...

Ta grafika mi tam dělá dilema. Nemám nějaké zásadní nároky na výkon ani na výdrž... Asi si při objednávání hodím kostkou :)
komplikator
Junior

Odeslat příspěvekod Deedman 19. 10. 2007 11:15

S 6 cell baterkou a LED displejem váží asi 1900 gramů. Výdrž s integrovanou grafikou je asi 4 hodiny při surfování (wifi a BT zapnuté, snížený jas).
Deedman
Junior

Odeslat příspěvekod komplikator 19. 10. 2007 12:34

výborně, tahle informace mi bude stači, díky moc.
komplikator
Junior

Odeslat příspěvekod p.o.l.i 19. 10. 2007 12:38

no tak jsem to zkousel a on tu kartu stick duo nenajde!!!nemusim vazne vubec nic udelat nez to tam zasunu???neni tam neco treba nainstalovat nebo tak??diky
p.o.l.i
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod b00n 22. 10. 2007 10:02

A davas ji tam v MS redukci? Me to fici bez problemu, zkus updatovat drivery na ctecku, na webu dellu jsou novejsi nez z vyroby.
b00n
Junior

Odeslat příspěvekod gulii 24. 10. 2007 18:04

Ahoj :)

mám takové dva menší problémy... :? Začal bych asi tím méně závažným... :roll:

1. Když přehrávám písničky ve WMPlayeru, tak strašně dlouho (3-4sec) trvá přepnutí mezi písničkami... Opravdu nemám nikde nastavený interval, jak dlouho by to mělo trvat... Když se přepíná písnička, tak se vlevo dole objeví změna média (mám nastaveno jen náhodné pořadí).... Pak se ještě stává, že třeba po 3min. hraní v písničce se začně zvuk trochu sekat(cca na 2sec) koukal jsem se do vytížení proc. a ten v tu dobu ukazuje vytížení na 60% jinak normálně tak okolo 8% při přehrávání :roll:

2. Nevím, čím to je způsobeno, ale mám nastevanou max. frekvenci procesoru necelých 1,6GHz (dynamicky se měnící... např. při min. vytížení klesá, ale tuto hodnotu opravdu nepřesáhne... ) Přitom mám procesor 2,0GHz... I ve hrách je to jen 1,6GHz... Ke seldování jsem používal program RMClock... Nikde jsem nic nenastavoval...

Předem díky všem, co mi aspoň trošičku pomohou... Ještě bych dodal, že mám, řekl bych, poslední ovladače. Hlavně BIOS A06...

Jo a chtěl bych se omluvit těm, co již tento příspěvěk četli na konkurenčím fóru.
gulii
Junior

Odeslat příspěvekod komplikator 24. 10. 2007 18:16

1. buďto se v danou chvíli něco děje, nebo... napadá mě zda třeba není uspaný HDD, ten se musí nastartovat a proto ta prodleva. Další věc je co při tom ten WMP dělá, zda si někam nešahá a něco nehledá (třeba na netu)...

2. jelikož ho nemám (zatím .)) tak si jen tipnu zda nejsou vyšší stepy někde zakázány, případně zda nedokážeš využít max. výkonu. Nicméně co jsem slyšel tak se stává že del občas namontuje jiný procesor apod, takže třeba je tam fakt slabší kousek, pak by to bylo na reklamaci
komplikator
Junior

Odeslat příspěvekod gulii 24. 10. 2007 18:32

ad1)
všechna hudba je ve složce Hudba, tzn. by si neměl brát nikde jinde... a pokud by si měl brát z netu, tak by to mělo být nepatrné ne?? Nemělo by se to na plynulosti nijak projevit :roll:

ad2)
V ntb mám opravdu 2,0GHz procesor (T7300) a tím jsem si 100% jistý... dříve mi ale v poho šel i na ty 2GHz... Všiml jsem si toho včera večer, že se mi hra začala z ničeho nic trhat... a kouknul jsem se do RMClock a furt jel max. na 1,6GHz... Dříve se mi to stalo jednou, ale to jsem vrátil přes bod obnovení, ale dnes když dám i ten nejstarší bod, tak mi to furt takto blbne... :? Do formátování se mi kvůli tomu nechce... :?
gulii
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka