Dell XPS M1330 - co si myslite o nastupciovi XPS M1210

Diskuze o přenosných počítačích

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Beatle 11. 8. 2008 10:10

Joo nestezuju si.Vysel me na 27k.Na Dellu je pres konfigurator za 48k, takze nejakych 40%.
Beatle
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kajmany 17. 8. 2008 22:07

Ahoj vsem,

tak jsem si po dlouhem rozmysleni nakonec xps m133O poridil jen bych se rad zeptal na par postrehu, ktere jsem zaznamenal a nejak nevim jestli je to normalni.

1) Pri prehravani videa se mi v prehravaci jednou za minutu seka obraz cca. 3 vteriny a pak to zase bezi normalne.

2) Staci jenom kdyz si prohlizim treba internet nebo vlsatne nic nedelam a porad slysim jakoby takovy tichy precvakavani nebo skrabani nevim jak presne bych to popsal...jestli disk nebo fakt nevim...je to slyset jakoby na strane u chlazeni..

3)Kdyz vkladam medium do notasu, tak se vzdycky leknu toho, ze se to tam nejak poskodilo...jsou to takovy celkem hlasity zaskuby...

Diky vsem moc za odpovedi....
kajmany
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Beatle 18. 8. 2008 09:17

1.Normalni to neni.Muze to byt napriklad codeky, prehravacem...

2.Disk je ulozen na leve strane od touchpadu.Tezko takhle podle popis soudit no...Disky obcas cvaknou, kdyz parkujkou hlavicky.Jinak "skrabani" by mohl byt seak.To je asi normalni...klasicke disky proste slyset jsou.

3.Uz jsem naky stiznosti na tohle cet, me to neprijde nak hrozny, proset to to medium nak musi nasoukat dovnitr.Hlavne do ty mechaniky nestrkej maly media.Podle slov technika... "to pak nejde vyndat ani kladivem".
Beatle
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kajmany 18. 8. 2008 10:06

Codeky sem si tam nahral all in 1...ted sem si jeste stahnul utilitku GPU-Z a namerilo mi to tyhle hodnoty...prvni pisu hodnoty pred zapnutim wmp....

GPU Core Clock...169Mhz
GPU Memory Clock..100Mhz
GPU Temperature...65C

Po spusteni windows media player kdy si pustim film v inkriminovanou chvili, kdy se to zacne na cvhili trhat vyskoci tyto udaje...

GPU Core Clock...400Mhz
GPU Memory Clock..600Mhz
GPU Temperature...67C

a pak to preskakuje jeste na tohle a to jde dobre..

GPU Core Clock...275Mhz
GPU Memory Clock..301Mhz
GPU Temperature...73C

Jelikoz se v tom nejak moc nevyznam, tak vubec nevim jestli to je nejjakym spatnym nastavenim kompu nebo co s tim...nehelde na to, ze ted koukam a zmizela mi ikonka hlasitosti z prave stranyv systemove liste...:))
kajmany
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Beatle 18. 8. 2008 10:45

Frekvence GPU se meni podle vytizeni.Jestli to sekani videa muze byt tim nevim (asi muze), protoze ja jsem naistaloval nejake ovladace z doby kamenne, jelikoz ta nejnizsi frekvence 169/100MHz nestaci ani na plynuly chod Aera ve Vistach.Ty stare ovladace meni frekvenci jen mezi 275/301 a 400/600.
Beatle
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Beatle 19. 8. 2008 12:18

Beatle
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod S474N 19. 8. 2008 12:33

Tak mam treti obdobi, kdy mam pocit, ze chci upgradovat svou M1210 na M1330 - tentokrate predevsim z duvodu NBD, ktera na muj notes skoncila. A tak si rikam, ze nez to hrotit, ze bych si koupil rovnou M1330. Sice prijdu o to vsechno, co jsem psal par desitek stranek nazpet, ale na druhou stranu to aspon bude mensi posun diky disku, ramce a LED displeji.

Co se tyce M1330, tak to vidim na T9300 - 2.5GHz, 4GB RAM, 320 GB disk, 8400 grafika a LED displej.

Co si myslite? Ma smysl ted jit do M1330 nebo zvolit jiny notebook? Muj pozadavek je nejaka 12"/13", samozrejme s idealne NBD zarukou (klidne i dokupitelnou). Dik za ohlasy
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Junior

Odeslat příspěvekod Beatle 19. 8. 2008 12:47

To si asi budes muset stejne rozseknout sam.Ja o zadnem podobnem notebooku nevim, mozna MacBook.S XPS jsem spokojeny, ale trochu se bojim tech problemu v souvuslosti s NV...kdyz kvuli tomu Dell prodluzuje zaruky.
Jinak mam krome ramky stejnou konfiguraci co bys chtel...nevyhoda T9300 je vetsi 90W adapter.
Beatle
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod S474N 19. 8. 2008 13:02

Jako kdyby sel koupit v te konfiguraci M1210, tak bych nevahal ani minutu. Nechapu co vedlo DELL k orezu o rozumne veci u M1330.

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Junior

Odeslat příspěvekod Beatle 19. 8. 2008 13:07

No ted jsem si uvedomil, ze jsem zapomel kolik XPS pres konfigurator stoji, ja jsem bral cenu za kterou jsem ho koupil tj. 27k...Za cenu kterou stoji pres konfigurator, konkretne stejna konfigurace asi tech 48k je tu mozna vic notebooku.To se teda omlouvam. :-[

Jinak pri vyberu NB jsem rychle prisle na to, ze i za pomerne dost penez je to porad o kompromisech, clovek se proste nakonec stejne musis s nejakym nedostatkem, ktery mu vadi smirit.
Beatle
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod S474N 19. 8. 2008 13:14

Beatle: presne tak, v CZ konfiguratoru je to s dani 48. Ovsem je nesmysl ho kupovat tady, takze si to dovezu z Irska sam.

S474N
Junior

Odeslat příspěvekod Beatle 19. 8. 2008 13:47

No z nabidky Dellu asi nic podobneho neni, jedine pak tablety Latitude D430 nebo Latitude XT, ty jsou ale parametrove nekde jinde nez XPS.Ono vubec najit nejakou tu 12", 13" v podobne konfiguraci bude dost problem.U ostatnich znacek se priznam nemam prehled jak je to napriklad se zarukou pri koupi ze zahranici.Do doporucovani nejakych konkretnich modelu se tedy nebudu radsi poustet.
Jinak jsem si precet co ti u M1330 vadi...No rozmery si pri takoveto konfuguraci asi moc nepolepsis.2 USB je hodne kritizovana vec (asi nejvic ze vseho), ktera dost lidem muze vadit.Me nevadi, protoze NB nemam misto PC.V NB mam porad zastrceny prijmac od VX nano a druhe USB mam volne pro flash disk, nic jineho nepripojuji.S-Video bude asi taky problem, myslim ze existuje redukce z VGA.Nebo koupit novou televizi s HDMI :).To predni audio jsem nak nepochopil...me to prijde stejny. :-|
Kdybych mel napsat co me vadi u XPS.Tak to bude v prve rade obava z tech vadnych grafik od NV.Potom ze pri standartnich ovladacich 8400GS nezvlada na nejmensi frekvenci Aero.Vsiml jsem si toho teda ja a par dalsich lidi, ostatni to nak nepostrehnou.Z pocatku jsem si myslel ze to dela jenom me, ale od ty doby jsem mel v ruce asi 4 XPS a u vsech to delalo.Neeni to ale zadna tragedie, pripadne to jde vyresit ovaldacema.Pote trosku nedoresene zavirani vika...mohly na nem byt nejake gumove cudly.Takhle se po par dnech kolem kamery osoupe ta lista o touchpad (to se mi stalo u toho starsiho kusu, ted uz jsem si na to dal pozor a na klavesnici davam hadrik).No a nakonec konkretne u konfigurace s procesory T9X00 me trosku vadi ten vetsi adapter.Az na ty problemy s NV, coz ej dost diskutabilni jsou to vsechno prkotiny s kteryma se da zit...
Beatle
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod S474N 19. 8. 2008 14:07

Beatle: nova televize s HDMI se me netyka, neb ji mam jiz pomerne dlouho. Ono totiz proc bych se doma dival na filmy z notebooku, kdyz si je pustim z Xboxe, problem je pouze tehdy, kdyz nekam prijedu, kde chci pustit film a bohuzel z duvodu absence rozhrani HDMI nemohu. Notebook aktualne pouzivam jako jediny a hlavni pocitac a proto mam do nej napojen i scanner, tiskarnu, mys a aktualne stridam kabel na iPhone s USB flashkou.

Predni audio si asi nepochopil, ale vysvetloval jsem to tam i s obrazky, takze neni nutne se k tomu vracet. Co se tyce Aero, tak jsem rozhodnut si tam nejspise dat WinXP SP2 (ano vim, ze nevyuziji maximalne mozne 4GB RAM).

Kdyz tady ctu ty veci, co si psal, tak mi to fakt prijde, ze DELL udelal krok zpet. Model M1210 ma i ten kryt s gumovymi cudliky vyresen na jednicku a nikde se nic neosoupava, stejne jako si clovek muze libovolne natacet kameru atd.

S474N
Junior

Odeslat příspěvekod Beatle 19. 8. 2008 14:19

Jo na kameru jsem zapomel, tu vubec nepouzivam no.Ona je i v LED display jenom 0,3MPx....coz ti teda muze taky vadit.Jinak to viko je udelany podle me prave takhle, aby mezi telem a vikem nevznikala mezera zpusobena prave tema cudlama, efektni to je, ale prakticke moc ne e.Jak jsem rikal, ja davam na klavesnici ten hadrik co mi k tomu dali a je to v pohode.Jinak s tvymi pozadavky na maly NB slouzici navic jako jediny pocitac bude vyber opravdovy orisek... :)
Beatle
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod S474N 19. 8. 2008 15:51

Beatle: no u M1210 je to reseny tak, ze kraje displeje maji mensi presah a pri zavrenem stavu tam taky neni videt zadna mezera.

Jo orisek to byl, je a bude.

S474N
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka