Dell XPS M1330 - co si myslite o nastupciovi XPS M1210

Diskuze o přenosných počítačích

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Beatle 19. 8. 2008 18:29

No tak kdyz ti M1210 vyhovuje a je v poradku, tak si ho nech...az chcipne, tak chcipne :).
Podle me proste bude problem najit neco s podobnym vykonem jako je XPS a pritom malyho.Bud sklouznes do tabletu, ktery jsou proste parametrove nebo cenove uplne nekde jinde.Jako jediny pocitac by se treba i daly pouzivat, ale parametrove si vuci M1210 asi tezko polepsis, coz je pro tebe pri koupi noveho stroje asi predpoklad...?Nebo se naopak dostanes pres tech 13,3", coz asi taky nechces.
Takze bud si opravdu nechat M1210 s tim, ze muze jeste nakou dobu slouzit.Nebo M1330 s tim, ze se smiris s nedostatky.A nebo slevit s pozadavku bud na parametrech a jit do nejakeho tabletu, nebo naopak na rozmerech a jit do neceho vetsiho.

EDIT : Neco podobnyho jako M1210 by mohl byt tenhle lifibook :

http://www.alza.cz/fujitsu-siemens-life ... d90609.htm

Ma S-video, Windows XP,3 roky NBD.Nadruhou stranu jen 160GB disk a X3100...Treba se ale dela i v jinych konfiguracich.
Beatle
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod S474N 19. 8. 2008 21:53

Beatle: no az chcipne, tak si to nemohu dovolit, protoze i 24 hodin bez pocitace je pro me moc. Tablet vubec k nicemu nepotrebuji, naopak mi to prijde jako slepa vetev vyvoje :mrgreen:

Predpoklad je ten, ze si alespon minimalne lehce pomuzu z hlediska vykonu, ale predevsim, ze budu mit u notebooku zase vyresenou zaruku NBD.

To FSC se mi ani nelibi co se tyce designu (naprosto uplne obycejnej notes), ani co se tyce znacky :mrgreen: , ale diky za snahu mi neco doporucit.
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Junior

Odeslat příspěvekod Beatle 19. 8. 2008 22:03

No jo clovece tak to fakt nevim co s tebou :-D.
Me se to FS teda taky vubec nelibi no, ale to ani M1210.Ja jsem s M1330 spokojenej,pro me je to super notasek.Byt tebou tak proste prekousnu tech par veci co ti vadi, ono ti asi ani nic jinyho nezbude...
Beatle
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Rayman 19. 8. 2008 22:16

Ja by som len doplnil moje skusenosti :

Planoval som kupovat notbuk z nemecka pre cenu... Ked som ale zistoval na hotlajne dellu ze ci sa da dokupit zaruka tak sme sa dali do reci s typkom a nakoniec ma presvedcil ze naco budem kupovat z nemecka ked mi on vie spravit cenovu ponuku...

Tak som mu poslal konfiguraciu aku som chcel a spravil zlavu asi 16 000 sk oproti konfiguratore dellu.

a ked som si to prepocital ze keby som kupoval z nemecka + 3 rocnu NBD zaruku v nemecku tak by cena bola o 1000sk lacnejsa

cize nakoniec som ho objednal zo slovenska cena 39 200sk povodne na konfiguratore cca 56000sk

P.S zatial nemam ziadne zo priznakov XPS :) zatial to funguje ako ma ( dufam ze to tak aj ostane )
Rayman
Junior

Odeslat příspěvekod S474N 19. 8. 2008 22:42

Beatle: no asi to nakonec udelam zase tak, ze se na to vyprdnu a zustanu u M1210. Zase je fakt, ze mi nekolik let spolehlive slouzi a neni duvodu, proc by se zrovna ted mela podelat.

Rayman: no nevim jak v Nemecku, ale z Irska z originalni ceny tady clovek usetri vice nez 20 tisic Kc (a to u notebooku s 3 roky NBD). To se obavam, ze takovou nabidku dat ani neumi.

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Junior

Odeslat příspěvekod Rayman 19. 8. 2008 22:59

no ide oto ze v nemecku je iba zakladna zaruka 1rok bez NBD ( ked som to dobre pochopil ze to je taka ze ti pridu po notbuk a odnesu opravia a donesu ), lenze mi tvrdil ze na slovensku taka zaruka nebude platna... resp to zahral do autu ze on nevie jaku zaruku ponukaju v nemecku a blablabla...

a v nemecku
bola akcia 4roky NBD za 200eur 6000sk
teraz je tusim 3rocna za cca 200 eur

cize planoval som kupovat z nemecka s rocnou zarukou co by ma vyslo 34 000 sk ale po precitani selijakych clankov som radsej kupil so slovenska s 3rocnou NBD za spominanych 39 200sk

A hlavne som chcel upozornit na to ze uz ked niekto ide kupovat zo slovenska/ceska tak nech skusi vybavit cenu :)
Rayman
Junior

Odeslat příspěvekod Beatle 19. 8. 2008 23:07

S474N : Noo vzdyt jsem to rikal...at si ho nechas :)

S474N píše:Beatle: no az chcipne, tak si to nemohu dovolit, protoze i 24 hodin bez pocitace je pro me moc.

To uz je tvoje vec, jeslti ti ta zaruka teda vadi nebo ne...

Co se tech cen tyce, je to taky kazdyho vec jeslti chce/potrebuje usetrit nebo ne.Pro nekoho, kdo do zahranici jezdi pravidelne a napriklad nejaka ta vymena by pro nej nebyla problem, neni duvod proc neusetrit treba tech 20k.Pro nekoho kdo do zahranici nejezdi a na penezich mu az tak nezalezi zase neni duvod kupovat v zahranici.Do tretice tu jsou treba lidi jako Ja...chudi studenti :)Pri vyberu novyho NB jsem zacinal na 19k a na Dellika za 27k jsem se musel sakra otacet.Kdyz si prepocitam procentualni slevu co nabidl Dell Raymanovi na tu moji konfig, vysla by na nejakych 35k a na to bych stejne nemel.Ja toho i pres problemy s tim spatnym kusem nelituju.Urcite bych do toho ale nikomu nekecal, tohle je proste kazdyho vec, za co a kde utraci svoje penize...
Beatle
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Gruppe 19. 8. 2008 23:41

,,protoze i 24 hodin bez pocitace je pro me moc,, je problem mit dva? U nas je jich po byte, rodine a okoli tolik ze i kdyby mi ted chciplo 5 PC tak nejakej najdu a vyhrabu :)

Sis je to otazka zalohovat, zalohovat, zalohovat :)
kecáním se ještě nikdy nic neudělalo :)
Gruppe
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Beatle 19. 8. 2008 23:58

No my mame doma taky 6 kompu, 3 NB a 3 PC.Chapu ale ze nekomu staci jeden notas a vic nepotrebuje...
Beatle
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Gruppe 20. 8. 2008 00:16

no pokud uz nekdo potrebuje pracovni notes, tak predpokladejme ze dela den co den zalohu a ma k nemu nejakou poradnou zaruku :)
kecáním se ještě nikdy nic neudělalo :)
Gruppe
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Beatle 20. 8. 2008 00:25

To jo, ale S474N nepsal, ze to ma jako pracovni notes nee?...jen ze je to jediny pocitac co pouziva.
Me spis prijde, ze sam nevi co chce...nejdriv ze bez PC nevydrzi 24 hodin a pak ze si teda necha M1210, coz chapu jako ze mu ta zaruka az tak nevadi.Nebo jsem to cely blbe pochopil?Uz je pozde...
Beatle
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod S474N 20. 8. 2008 08:34

Rayman: v Nemecku mozna, ale v Irsku co jsem koukal je standardem 3 roky NBD.

Beatle: no vono to tak nakonec dopadne, ze si to necham. Spis mam vzdycky takove euforicke obdobi, kdy si rikam, ze by to chtelo neco noveho, ale potom racioanalne zase dojdu k tomu, ze ten "upgrade" je nesmyslny. No kdyz chcipne, tak to holt budu muset resit vic proaktivneji, nez v pripade platne NBD. Co se tyce dovezeneho notebooku - zaruka je platna a stejne se nikdy nevymenuje cely notebook, vzdycky dily. Co vim, tak i v pripade Complete Care clovek nedostane novy notebook, ale vzdycky treba jenom rozbite dily (i presto, ze se novy notebook defacto slozi). Opravdu neni vubec zadny rozdil, jestli to clovek koupi tady nebo jinde, zaruka plati tak jako tak.

Gruppe: no doma mam k dispozici jeste dalsi notebook me drahe polovicky a pripadne i plnohodnotny pristup na svuj server. Nicmene jak rikas, je to o tom zalohovani - a sahneme si vsichni do svedomi, jak casto zalohujeme :mrgreen:

Beatle: no tak notebook mi staci opravdu jeden (a je svym zpusobem "pracovni", protoze jsem na nem doma cely den - a co bych jinyho doma delal :mrgreen: ). Mel jsem k nemu na doplneni EEE 701, ale to ted budu nahrazovat 901. Ovsem ten spise beru jako netbook a jako vzdalenou plochu na svuj server.

S474N
Junior

Odeslat příspěvekod Beatle 20. 8. 2008 09:42

No hele me neprijde moc racionalni mit NB bez zaruky.Ja bych ho teda prodal treba pulroku pred koncem zaruky, protoze to ho jeste nekdo koupi.Jestli nekdo koupi NB bez zaruky, tak s obrovskou ztratou, ktera je uz tak dost velka.Jak jsem rek, tohle je tvuj problem.NB ti muze treba jeste nekolik let v pohode slouzit a nebo se taky zejtra rozsypat :)

O ty zaruce taky kazdej rika neco jinyho no :)Ja jsem ten svuj spatnej kus reklamoval 4X a o ty vymene jsem se nekolirkat bavil.Bylo mi receno, ze vymena neprichazi pri NBD zaruce v uvahu.Dell v CR je pouze servis a vymena se musi resit v zemi prodeje.Vymena v jine zemi je mozan pouze v kombinaci s accident demig zarukou...
Kdo vi jak to vlastne je.On je Dell hodne loajalni a kdybych treba jeste chvili remcal, tak by mi ho nakonec vymenil.Ty pokrouceny plasty nejdriv taky nechteli menit, procesor mi taky nechteli vymenit...a nakonec slo vsechno :)
Potom mi teda nabidl prodejce vymenu za ten lepsi konfig a to jsem neodmit noo.
Beatle
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod S474N 20. 8. 2008 11:15

Beatle: no vzhledem k tomu, ze me jiz nekolik let bez problemu slouzi a ze ho mam jako stolni pocitac, tzn. nehybu s nim a je porad na miste, tak si myslim, ze risiko pokazeni je pomerne nizke (a ted jako na svinu mi brzo bouchne :mrgreen: ). Jelikoz porad nebyl notebook, ktery by me opravdu uchvatil, tak jsem ho neprodaval. A bohuzel situace se nijak nezmenila - porad neni nic noveho, co by cloveka chytlo za srdce a nemusel delat kompromisy.

Vymena notebooku neprichazi v uvahu, jak rikam, meni se dily - i v pripade Complete Care.

BTW jak si resil tu vymenu? Tos to poslal na svoje naklady zpatky a on ti to taky poslal na svoje?

S474N
Junior

Odeslat příspěvekod Beatle 20. 8. 2008 11:30

Prave no.Existuej zakon schvalnosti, takze se ti to proste posere, to je jasny :-D.Ne jak jsem rikal, jeslti ti M1210 slouzi jak rikas dobre a vlastne ani zadnej jinej book nechces, navic ta zaruka uz je stejne pryc, takze ani ten prodej te netrapi, je to jedno.Uz bych to neresil...

Jinak NB jsem kupoval od cloveka co je v UK kupuje pomerne ve velkym a prodava je jak tam, tak v CR pres Aukro.V souvislosti s tema problemama jsem mu napsal mail, ze jsem NB uz 4X reklamoval, ani jsme necekal nakou odpoved.Chtel jsem proste usetrit, tak jsem si to mel vyzrat.No a on ze ho to mrzi a ze mi NB vymeni a to jeste za lepsi konfig.Zapojil do toho pulku svoji rodiny, protoze on sam byl zrovna v UK.Notebook mi dovezl jeho bracha, kterymu jsem dal ten starej.At si rika kazdej co chce, ja proti nemu nemuzu rict ani popel a myslim, ze se zachoval opravdu slusne.Mohl se na me proste vykaslat...
Beatle
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka