Dell XPS M1330 - co si myslite o nastupciovi XPS M1210

Diskuze o přenosných počítačích

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod PALO9 3. 3. 2009 12:55

Ja mam M1330 s T9300 a Geforce-kou a zatial vsetko v pohode. A to som mu daval zabrat Footbal managerom 2009 v 3D zobrazeni, alebo teraz bezne hravam 3-4 bitvy v Red Alert 3. Najma ten manazer ked siel dlho nadoraz, tak sa siel ventilator zblaznit.... ked pouzivam chladiacku dosku s 2 vetilatormi tak je to lepsie. No naperiek obcas etremnej zatazi je vsetko OK. Teraz uz pouzivam chladiacku dosku aby som ho troska predsa len setril:) Notas mam od septembra kupeny cez anglicky Ebay a spokojnost. Prenasam ho kazdy den do skoly alebo prace. Bezne ho mam v obycajnom ruksaku v priehradke na A4 dokumenty kde sadne ako uliaty. Je uplne normalne ze bezim na autobus alebo elektricku a doteraz ziadny problem. Pouzivam aj 9cell baterku a s nou tiez nemam problemy ani pri prenasani v tomto obycajnom ruksaku. Bud mam statsie alebo by to takto malo fungovat kazdemu....
Dell XPS M1330, 13.3" WXGA (1280x800) White-LED TrueLife, Intel® C2D T9300 2.50GHz, 4GB 667MHz DDR2,250GB, NVIDIA GeForce 8400M GS 128MB, 6+9 cell battery,Midnight Blue, jun 2008 - 30 000Sk z UK
PALO9
Junior

Odeslat příspěvekod marsus 4. 3. 2009 07:31

Ahojte, chcem sa spýtať, ako dosiahnúť, aby mi displej pri pozeraní net TV nehasol po určitom čase, neviem či to robí aj pri DVD.
Tiež som počul, že sa nejak dá nastaviť zobúdzanie cez periférie. Dá sa to aj z hybernácie a ako sa to nastavuje? Vďaka a všetkým pekný deň.
XPS 1330, Vista Premium 32
marsus
Junior

Odeslat příspěvekod Gruppe 4. 3. 2009 16:03

ad1) staci se podivat do spravy nasatveni, tam vse potrebne najdes

ad2) perifere myslis mysi a klavesnici? To se nastavuje v BIOSU, hledej neco jako USB wake up. Ale popravde netusim k cemu je to uzitecne u booku. Jinak napr USB tunner uz sam o sobe pochopitelne umi vzbudit notasek aby zacal neco nahravat.
kecáním se ještě nikdy nic neudělalo :)
Gruppe
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod marsus 4. 3. 2009 19:20

Nodík ale k bodu 1 by mi pomohlo, keby si napísal konkrétne čo a ako nastaviť, ja som to samo pozeral a nastavil, ale je to tam nejednoznačné a nepomohlo.
marsus
Junior

Odeslat příspěvekod Gruppe 4. 3. 2009 19:34

napsal jsem to malicko nejasne ( :( ) . Mas nastaveno aby se ti nevypinal display?
Gruppe
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod marsus 4. 3. 2009 20:18

Celkovo mám aby sa vypínal, no nie je tam niekde konkrétne aby sa pri prehrávaní nevypínal? Ja som tam našiel v konkrétnejších nastaveniach o zdieľaní médií, no epomohlo.
marsus
Junior

Odeslat příspěvekod Gruppe 5. 3. 2009 18:57

takovou funkci neznam...
Gruppe
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod S474N 17. 3. 2009 08:23

Mam takovou zajimavou "zkusenost" s grafikou. Zasadne notebook pouze uspavam (nekdy se neprobudi, viz. problem vyse), ale zjistil jsem zajimavou vec. Jakmile ho restartuji a znova nabehnou Windows, tak se mi nastavi funkce "Digitalni oziveni" na 100%. To znamena, ze vsechny barvicky jsou totalne vyblity a ja musim posuvnik rucne nastavit na 0%. Zajimave je, ze i v profilu default.nvp mam nastaveno 0%, ale i presto se to porad nacita se 100%. Uz jsem zkousel 3x aktualizovat drivery (aktualne mam 179.48) a zadna zmena. Nema nekdo podobnou zkusenost?
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Junior

Odeslat příspěvekod clie 17. 3. 2009 12:03

To zhasinani displeje u TV se mi stava taky, problem je ze to dela jen nekdy. Obcas je mesic v pohode a najednou ho to popadne. A taky me ted napada ze na TV moc nekoukam, takze to mozna dela vzdycky jen jsem si toho nevsiml, ale spis bude nekde bug :).

Muj vetsi problem je v tom, ze obcas notebook narychlo uspim, odpojim vsechno, vcetne externiho monitoru a ... kdyz se probudi, zacnou se mi vsechny ikonky zvetsovat a zvetsovat a musim restartovat. Radeji tedy hibernuji :)
Toastuji, tedy jsem ;o)
clie
Junior

Odeslat příspěvekod I.Indigo 26. 3. 2009 13:45

Já teď mám takový problém..Nikdy mi to nedělalo.
Připojím přes HDMi k LCD TV a pustím nějaký film.
Hraje vše v pohodě, ale jen nějakou dobu..někdy hodinu někdy pár minut, někdy do konce dílu seriálu a když chci pustit další tak se PC zasekne a pomůže jen tvrdý restart.
Když koukám přímo na NB tak je vše v pohodě, dělá to jen při připojení přes HDMi.
I.Indigo
Junior

Odeslat příspěvekod Rayman 7. 4. 2009 19:30

Neviete niekto o lacnom GPRS/EDGE alebo 3G modeme pre XPS?

skusal som kontaktovat dell oni ponukaju Internal Dell Wireless 5530 Card 3G/HSDPA cena 184Eur... si myslim ze dost prehnana cena...

Lenovo ma podobny ked nie ten isty v ponuke za 90eur http://www.alza.sk/lenovo-thinkplus-3g-broadband-modem-d107090.htm
Rayman
Junior

Odeslat příspěvekod S474N 22. 4. 2009 08:20

Ani jsem si nevsiml, ale uz je venku BIOS A15.

:arrow: http://support.dell.com/support/downloa ... eid=290116

EDIT:
Stejne tak koukam je nova verze driveru pro sitovou kartu (pokud mate Broadcom Netlink Fast Ethernet) ve verzi 11.7.2 ze dne 24.12.2008. Stahovat zde:
:arrow: http://www.broadcom.com/support/etherne ... etlink.php

A nakonec wifina Inteln 4965AGN ve verzi 12.4.0.0:
:arrow: http://downloadcenter.intel.com/filter_ ... &submit=Go!
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Junior

Odeslat příspěvekod I.Indigo 18. 5. 2009 18:12

Zmizel mi ukazatel přidávání a ubírání hlasitosti zvuku. Zvuk se snižuje a zvyšuje, ale bohužel graficky se to nezobrazuje. U přidávání jasu to funguje.
Obrázek
I.Indigo
Junior

Odeslat příspěvekod PetaH 21. 5. 2009 14:52

Zdravím Vás,
notebooky dost často měním, protože se dřív nebo později ukáže, že mi v něčem ten onen nevyhovuje. Teď mi padl do oka Dell XPS M1330. Za Anglie refurbished mě výjde za hodně zajímavou cenu, proto se ptám, zda s tím má někdo zkušenosti. Zajímají mě tedy hlavně ty negativní :)
Dále bych se chtěl poptat, zda je možné někde koupit za rozumnou cenu českou klávesnici. Vím, že přelepky nic nestojí, ale prostě rád bych měl českou klávesnici.
A má poslední otázka. Mám v plánu koupit M1330 s integrovanou grafikou (veliký grafický výkon nepotřebuji) - jaká je reálná výdrž tohoto notebooku v této konfiguraci? Výdrž na baterie není pro mě podřadná záležitost.

Děkuji
Ať se daří a ať to vyjde.
PetaH
Junior

Odeslat příspěvekod Gruppe 21. 5. 2009 15:09

PetaH: prelepky? K cemu? jestli uz nejaky cas PC pouzivas, nevidim duvod, klavesy najdes po pameti. Jinak pro CZ klavesnici staci napsat na dell.cz , pokud si to troufnes vymenit sam, nebude to nic draheho (par set).

zda s tím má někdo zkušenosti

Ses na foru kde je 57stran zkusenosti - nestaci? :shock: :shock: :shock:

,,jaká je reálná výdrž tohoto notebooku v této konfiguraci? ,,
výdrž je závyslá na konfiguraci a kapacite bateky (delaji se 3 druhy,) konkretni udaje najdes v tomhle threadu

Negativa? Jen 100mbit lan, jen dva USB a audio vpredu...jinak me nic nenapada. Vydrz, vykon, vaha, LED display, zpracovani...vse vyborne. U dedikovane grafiky hlucnejsi chlazeni - ale to nebude tvuj pripad.
Gruppe
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka