Dell XPS M1330 - co si myslite o nastupciovi XPS M1210

Diskuze o přenosných počítačích

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod PetaH 21. 5. 2009 15:18

Asi to vyznělo zmateně, já myslel zkušenosti s refurbished notebooky z Anglie. Tento thread jsem si přečetl samozřejmě celý.
A k tomu dellu. Kam přesně mám napsat? Nikde jsem na jejich stránkách nenašel e-mail, kde bych si mohl napsat o klávesnici.
Reálná výdrž této konfigurace:
CPU Type: Intel Core 2 Duo 2.0GB
CPU Cache:2048
Hard Drive Capacity: 200 GB
RAM: 2.0 GB
Optical Drive: DVD+/-RW
Video Type: Nvidia NB8M-GS
Video Memory: 128 MB
LCD Max Resolution: 1280 x 800
Screen Size:13.3" WLED
Ať se daří a ať to vyjde.
PetaH
Junior

Odeslat příspěvekod Gruppe 21. 5. 2009 19:35

refurbished modely nejsou nove, nicmene oznacil bych je tak ze maji 99,9% stav a zaruku u dellu jako nove. Pred koupi si vyzadej Service TAG a over si zaruku na strankach dellu.

bohuzel jsi nenapsal jaka je tam baterka, jinak s 9cell to bude cca 5hodin, ale pokud vylozene nepotrebues dedikovanou grafiku, doporucil bych ti radeji integrovanou, vydrz bude mnohem delsi, notasek bude mnohem tissi a bude min hrat.

Ad kontakt - hned na prvni strance nahore mas telefon, takze tam zavolej a oni uz te prepoji kam potrebujes ,)
kecáním se ještě nikdy nic neudělalo :)
Gruppe
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod S474N 22. 5. 2009 15:05

Heh, potom napis, kolik si za tu CZ klavesnici uctuji, podle me to bude naprostej cenovej nesmysl.
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Junior

Odeslat příspěvekod Gruppe 23. 5. 2009 10:43

ja myslim ze to zadnej cenovej nesmysl nebude, tipuju do 1000,-CZK. na Ebay se EN pohybuji kolem 400,-
Gruppe
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PetaH 23. 5. 2009 12:00

Takže nakonec tento? S 6-cell baterií

CPU Type:Intel Core 2 Duo 2.0GB
CPU Cache:4096
Hard Drive Capacity:160 GB
RAM:1.5 GB
Optical Drive:DVD+/-RW
Video Type:Intel Crestline
Video Memory:8 MB
LCD Max Resolution:1280 x 800
Screen Size:13.3" WLED
Display Technology:WXGA
Audio:IDT
Firewire:Yes
Bluetooth:Yes
WiFi Enabled:Yes
SD Card Reader:Yes
Infrared:N/A
HDMI:Yes

Cena i s poštovným pro mě by byla cca 13500. Na dell jsem se zatím nedovolal.
PetaH
Junior

Odeslat příspěvekod PALO9 23. 5. 2009 17:43

Prave som prezeral ebay.co.uk a Dell XPS M1330. Ja som ho kupoval skoro pred rokom, o par tyzdnov to bude rok a tiez Refurbished, ako Gruppe pise tak v 99,9% stave:) Moja konfiguracia vsak isla troska inym smerom:)
No napriek tomu sa mi ta cena akosik nepozdava. Kupujes to cez nikoho koho mas v UK? Nenasiel som totiz v tekto cenovej katogorii nikoho kto posiela do CZ v cene pod 600 Libier(hod sem prosim link od koho kupujes...vcelku ma to zaujima:) dikes). Ale inak su tam teda kusky za 450 Libier. Napriek tomu je to potom perfektna cena, ked to mas aj W-Led.
Haluz je tych 1,5GB pamate a 160 disk, vacsinou uz davaju 2GB a 200 alebo 250-tku disky.
Urcite si zisti ten service TAG, ja som kupoval tak, ze ten TAG mal rovno v tej ponuke v popise na Ebay-y. Tak si pekne overis konfiguraciu a datum nakupu. Ten moj bol napriklad 2 mesiace stary ked som ho kupil ako Refurbished.
Doteraz sluzi 100%.
Dell XPS M1330, 13.3" WXGA (1280x800) White-LED TrueLife, Intel® C2D T9300 2.50GHz, 4GB 667MHz DDR2,250GB, NVIDIA GeForce 8400M GS 128MB, 6+9 cell battery,Midnight Blue, jun 2008 - 30 000Sk z UK
PALO9
Junior

Odeslat příspěvekod PetaH 23. 5. 2009 19:46

Tady je link:
http://www.uklaptops.co.uk/shop/Dell_XP ... black.html

Od pána jsem už něco bral, tak mi dal malou slevu ještě navíc. Má jich tam dost, takže kdyby měl někdo zájem, ušetříme aspon na poštovném.

Popřípadě mi můžete doporučit jinou sestavu. Poskládal jsem si ted PC, koupil k tomu Samsug T220HD monitor a uvažoval jsem o tom, že si k tomu dokoupím netbook (něco malého a léhkého potřebuji). Tak teď uvažuju, zda pořídit toto, nebo si nechat PC a dokoupit k tomu EEE 1000HE. Na onom EEEčku mě láká hlavně ta výdrž. Proto jsem se ptal, jak dlouho by vydržel ten Dell s integrovanou grafikou. Dokoupit 9cell baterku by nebyl problém. Ale rád bych se dostal nad 5 hodin.

Za vaše názory budu vděčný převelice.
PetaH
Junior

Odeslat příspěvekod PALO9 23. 5. 2009 21:22

Nooo hned sa mi to nezdalo :)
kupene 2/29/2008, takze sa jedna naozaj o renovovany notas...vzdy som myslel ze tieto refurbished su ozaj len mierne pouzivane....nooo je to zaujimave. Cena je £449.99 Including VAT at 15% + dovoz. ale aj tak fajn cenicka, ked mas este zlavu... Ale hned som vedel ze za tu cenu to bude skoro bez zaruky a bez WLED. A tak to aj naozaj je...len 3mesiace zaruky a klasicky True-life display a inac podla TAGu tam je 128 MB NVIDIA GEFORCE 8400M GS.

Tak ja mam jednu z najvyssich zostav(2.5Ghz) s Geforckou a aj dokupenu 9cell. Pri beznej praci(Word, Excel) bez wifi mii vydrzi 9cell 6 hodin, 6cell nieco viac ako 4h. Pravdaze pri power save mode a troska stlemnom jase. Pri hrani napriklad terza SIMS 3 mi to vydrzi na 6cell asi 2 a pol hodiny.
Takze odpoved na otazku....myslim ze sa dostanes pri tejto konfiguracii (kedze taktiez nemas integrovanu grafiku) asi tak na tych 4,5h mozno trosicka viac, s 9cellom nieco viac ako 6,5h.
Inac ta cena je paradna, na to aky fantasticky je to notas. Najma klavesnica je excelentna a aspon mne toto rozvrhnutie klaves maximalne vyhovuje.
Denne tento notas nosim len v neoprenovom obale v ruke(so 6cell) a nosi sa pohodlne (1,9Kg) aj ked bezim na bus:)
V klasickej skolskej taske (obycajny sporovy bagl) ho nosim do skoly s 9cellom, kde mi to pekne vydrzi pocas prednasok. Mne ta vydrz v pohode postacuje.

Inak z toho obchodu by som skor doporucil: http://www.uklaptops.co.uk/shop/Dell_XP ... M_RED.html kedze podla TAGu ma integrovanu grafiku a WLED, viac ramky a vacsi disk a to vsetko len 30L (900CZk) navyse (a je aj novsi skoro o 9mesiacov).

(inak keby niekto pozadoval udaj o spotrebe, tak mi to pri beznej praci zere 25W, v maximalnej zatazi som dostal z toho 40W ;-) )
Dell XPS M1330, 13.3" WXGA (1280x800) White-LED TrueLife, Intel® C2D T9300 2.50GHz, 4GB 667MHz DDR2,250GB, NVIDIA GeForce 8400M GS 128MB, 6+9 cell battery,Midnight Blue, jun 2008 - 30 000Sk z UK
PALO9
Junior

Odeslat příspěvekod PetaH 23. 5. 2009 22:13

No tak 6 hodin uz je parada. Takze doporuceni je tuto Vami doporucovanou konfiguraci vzit? Prodat PC a nechat si pouze XPS M1330? Ale asi se budu muset rozloucit s HD videem, ze ano? Byl by mozny odkaz odkud jste 9 cell baterii koupil? Nejlepsi bude asi pres e-bay, ze ano.

Kdyz to srovnam s 1000HE kde se realna vydrz vysplha k 7mi hodinam, tak s 9 cell baterkou XPS v podstate smaze jedinou vyhodu EEE.

Hry ja nehraju vubec, jedou mi jen neustale Officy, Thunderbird, IM a Firefox s cca 20ti taby.
PetaH
Junior

Odeslat příspěvekod PALO9 24. 5. 2009 08:56

HD video prehravam plynulo.
Tak ide o to co to je za PC a co vam je lepsie :) Myslim ze ste mali uz predtym ako ste ho kupili uvazovat o PC+netbook vs. m1330. Ale mozno nemate problem s predajom za kupnu cenu PC.
Takze ako som pisal ide o to co je to za komp, jeho vykon a cena. Taky netbook stoji cca 6-7tisic, takze to je tak polovicna cena tohto XPSka.
Urcite z tych m1330 co ponuka ten e-obchod doporucujem tu vyssie zmienovanu, sice cervenu (mne osobne sa paci), ale hlavne ma WLED a integrovanu grafiku co znamena ze ta vydrz porastie na maximalnu hodnotu. Co sa tyka 9cell baterie, dufam ze ste oboznameny s tym, ze potom vam ta bateria vytrca vzadu z notebooku.
Mojho predajcu si uz nepamatam, tak som teraz prezrel ebay.co.uk. treba si davat pozor aby to bolo new genuine Dell battery a najlepsie z UK(s 99-100% feedbackom), nie z Ciny, kde to vyjde cca o 400CZK lacnejsie.
Kupil by som tuto: http://cgi.ebay.co.uk/DELL-XPS-M-1330-9 ... 1|294%3A50

za 75,5 libier (2300CZk) aj s dovozom do CR.
PALO9
Junior

Odeslat příspěvekod PetaH 24. 5. 2009 09:17

Tak uvažovat.. Netušil jsem, že bych mohl M1330 sehnat za takovou částku. Nemám problém s tím prodat PC za cenu, kterou jsem do toho vrazil, ale rád bych využil svůj monitor Samsung T220HD. Proto jsem se ptal na to HD video, neboť ten můj potencionální notebook má pouze integrovanou grafiku.

S červenou barvou nemám problém, naopak :)

Pokud se pro M1330 rozhodnu, určitě zakoupím 9cell baterii. Zatím mockrát díky za rady.
PetaH
Junior

Odeslat příspěvekod PALO9 24. 5. 2009 10:02

kedze s GMA X3100 nemam skusenosti hladal som na forach, tak napr: Já na svým notebooku (HP Compaq 6710b, Core 2 Duo T7300, GMA X3100, 2 GB RAM) přehraju 720p video (zkoušeno na Big Bang Theory) v pohodě (musím akorát nastavit profil spotřeby na Maximální výkon).
alebo:
As the title say can the standard x3100 intel gpu play HD movies 1080p and 720p without hassles ? can any one confirm the same. the processor will be a C2D 2 GHZ with 2 gb ram . ???
odpovede:
dunno abt 1080p but 720p plays very smoothly on my x3100 based lappy (c2d @ 1.4ghz).

It should work fine. 720p plays well on my celeron 1.5Ghz(coreavc). Please be aware that coreavc does not depend on graphics card, its only cpu related. I don't think appo is running ffdshow...

It plays fine on my macbook with 2.4ghz C2D and 2 gigs of ram. So should definitely be good on your laptop

3100 plays 720dpi easily..1080 will suck on it.

Takze to vyzera tak ze 720p prehra a 1080p uz asi nie.
links: http://www.techenclave.com/laptops/x310 ... 15813.html
http://www.pcstats.com/articleview.cfm? ... 147&page=3
http://forums.macrumors.com/showthread.php?t=472383
PALO9
Junior

Odeslat příspěvekod Gruppe 24. 5. 2009 18:11

PetaH: s 9 cell baterkou to tech 5 hodin bude (mam podobnou config) , dalsich par hodin anvic to bude kdyz vynechas dedikovanou grafiku (doporucuji!) budes mit dalsich par hodin navic. Nicmene baterie se opotrebovavaji takze to tak nebude vecne :)

S akceleraci HD - u me vic nefunguje nez funguje, takze to spis obstarava muj 2,2GHz CPU - ovsem at to dela grafika nebo CPU, notas se rozhuci na takovou miru ze bych se na to na fullHD obsah nekoukal :D
Gruppe
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod S474N 29. 5. 2009 12:03

Tak to tady trosicku rozproudim. Co si myslite o STUDIO XPS 13 jakozto nastupci M1330?
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Junior

Odeslat příspěvekod clie 29. 5. 2009 14:20

Kdybych se sháněl po náhradě za m1330 tak to studio XPS 13 je fakt solidní náhrada. Vypadá pěkně, černá sluší (hlavně klávesnice, ta stříbrná u xps je nanic), vnitřnosti povedené,... ale jelikož mám xps ani ne 8 měsíců a záruku 3 roky, tak půjdu asi až do dalšího násupce :)

Co se týče refurbished, dell sám to dělí myslím na 3 skupiny: zrušené objednávky, lehce použité (jako nové) a použité s oděrky. Kupoval jsem taky v UK a přišel mi prakticky novej, jediné co bylo přelepené byla to fólie pod zápěstí, ostatní fólie ještě originální :)
Toastuji, tedy jsem ;o)
clie
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka