Dell XPS M1330 - co si myslite o nastupciovi XPS M1210

Diskuze o přenosných počítačích

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod S474N 30. 5. 2009 08:55

No je pravda, ze mam M1330 taky par mesicu, ale porad jde prodat myslim velmi dobre.

Jedine co mi na Studio 13 chybi je v aktualni nabidce WLED, respektive je tam rozdil cca 300 liber, coz je pomerne nesmysl priplacet.

Ja kdyz bral M1330, tak byla z te "prvni" skupiny, pouze vracena a nerozbalena. Veskere krabice byly originalne prelepene a vsechno zataveny.
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Junior

Odeslat příspěvekod PALO9 30. 5. 2009 15:48

Mne sa Dell studio XPS 13 nepaci. M1330 je pre mna ovela blizsie. Cierny lesly povrch? Zacapkany kazdych 10min... Ta cierna klavesnica s oblimi hranami klavesov nic moc. Presne rovnako vyzera ako co ma moja priatelka v najlacnejsom Sony Vaio (17tis Sk). Nepise sa na tom najlepsie...ale to vsetko je len moj osobny nazor :-) Ak by bola moznost mat nafurtovany rovnako dobre XPS M1330 alebo XPS 13, tak urcite beriem kvoli ergonomii, dizajnu a pouzitelnosti starsie M1330. Lesklych notebookov je na trhu miliony a neviem ci to je pre Dell prave inovativne riesenie. Inak pravdaze vynovene vnutro je parada, o tom niet debat.
Dell XPS M1330, 13.3" WXGA (1280x800) White-LED TrueLife, Intel® C2D T9300 2.50GHz, 4GB 667MHz DDR2,250GB, NVIDIA GeForce 8400M GS 128MB, 6+9 cell battery,Midnight Blue, jun 2008 - 30 000Sk z UK
PALO9
Junior

Odeslat příspěvekod S474N 30. 5. 2009 16:02

PALO9: no je pravda, ze me se treba u Studia nelibi ta lista zepredu displeje, hlavne ty 2 srouby, vypada to fakt priserne. Na druhou stranu to zase beru jako dan za novinku - stejne tak se mi nelibilo dost veci na M1330 proti M1210 a presto jsem do M1330 skocil.

No vypada to tak, ze koupim Studio 13 a bud prodam jeho nebo M1330.

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Junior

Odeslat příspěvekod tomcop 30. 5. 2009 16:15

Kamos ma Studio 13 a ja XPS M1330, jedine, co sa mi na Studiu viac paci, je prevedenie klavesnice a aj to je "okukane" od Sony a Apple.... Inac XPS je podla mna viac stylovejsie a "svojske". Studio sa snazi len kopirovat sucasne trendy (v designe) a podla mojho nazoru sa im to hlavne tym lesklym povrchom a divnym pasom cohosi ako koza nepodarilo... Ale je to moj subjektivny nazor samozrejme.
PC : MacBook Air (late 2010), 11.6" LCD, 2GB RAM, 128GB SSD HDD, MacOSX Snow Leopard
Mobile : Nokia N9, 64GB, White
tomcop
Junior

Odeslat příspěvekod S474N 30. 5. 2009 16:21

tomcop: no me osobne se "paci" i ty rozdily v konfiguracich - zejmena rychlost ramky, grafice, procaku a disku:
Obrázek

S474N
Junior

Odeslat příspěvekod PALO9 30. 5. 2009 18:52

Tak jasne nedaju do noveoh zeleza stare veci:) Takze ramnky a procaky fajne. Keby tak davali aj do starej m1330 bolo by to zaujimave, ale jasne ze marketing bude tlacit na nove studio. Zaujivame ze v tom porovnani niesu vykonnejssie procaky pre m1330 rady 9xxx ako mam napr ja T9300. V studiu by som bral tu P8600. Hmm vyzera to tak ze studio bude este tazsie, co sa mi tiez nepozdava ked sa to porovna s konkurenciu. Chcelo by to uz aspon tak 1,6 kg s 6cellom. Presne ako pise tomcop, "stare" m1330 ma svojsky styl, plne sa stotoznujem s tymto nazorom ze studio skor obkukava konkurenciu. Ale inak jasne ze nove studio 13 je to opat paradny notas (ako jeho predchodcovia), hoci so stale tazsou konkurenciu ;-)
Dell XPS M1330, 13.3" WXGA (1280x800) White-LED TrueLife, Intel® C2D T9300 2.50GHz, 4GB 667MHz DDR2,250GB, NVIDIA GeForce 8400M GS 128MB, 6+9 cell battery,Midnight Blue, jun 2008 - 30 000Sk z UK
PALO9
Junior

Odeslat příspěvekod S474N 30. 5. 2009 18:59

Jak to budu mit doma, tak nafotim nejaky porovnani a ozvu se :mrgreen:

S474N
Junior

Odeslat příspěvekod PALO9 30. 5. 2009 19:01

OK super, presne take nieco som hladal na youtube, ale dosiel som akurat tak k spomienkam stylu M1330, vid http://www.youtube.com/watch?v=xhtgw-tOj-o
:shock:

inak som tam nasile jedno video, kde potom v komente chlapik pise vahu, tak:
Laptop
2.203kg
4.85 lb (6 cell battery)

nic moc teda :( to ma troska sklamalo, ze to je cez magickych 2kg. :-|
PALO9
Junior

Odeslat příspěvekod janoff 30. 5. 2009 19:48

to studio xps 13 je podľa mňa dosť veľký črep ... Mal som ho pár dní a som rád, že som sa ho zbavil ... Nielenže sa ten lesklý plast zababre skôr ako ho vytiahnete z krabice, ale ten notebook sa neskutocne prehrieval ... Problém je hlavne v tom, že tí blbci z dellu dali mriezky na odvadzanie tepla na zadnú hranu a ked sa displej vyklopi tak mriezky sa prekryju a potom sa ten teplý vzduch tlači kade tade a už pri najmenšej záťaži cítite teplo pod dlaňami ... a to nespomínam plnú záťaž, ako napríklad hranie hier, tam sa teplota grafiky niekedy dostávala aj na hodnotu 90 stupňov .... čiže nutná kúpa chladiacej podlozky .... Výdrž batérie tiež mizerná, pri bežnej práci 2 - 2 a pol hodiny ... A ten displej v exterieri nepoužiteľný, lebo okrem svojho ksichtu nevidíte nič ... A ešte to plastové krytie pôsobí dosť lacno ... Jedine čo mi vyhovovalo bola klavesnica a dosť návykové je aj podsvietenie klaves, a aj s touchpadom sa pracovalo prijemne (kristalicky povrch) ...
NEW Mazda 6 - 2.0 MZR / HB / TE PLUS / EBEN METALIC
janoff
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod S474N 30. 5. 2009 20:16

janoff: uz jsem to cetl v jinem tematu. A mimochodem, u ceho si ted zakotvil ty?

BTW podsviceni klaves k necemu je? Ja treba osobne pisu vsema desiti a ani na ni nekoukam, tak spis jestli to nesviti do xichtu.

S474N
Junior

Odeslat příspěvekod tomcop 30. 5. 2009 20:22

Tiez si to myslim, to podsvietenie len zerie baterku, dalsie minus pre vydrz celeho NB. Podla mna by mali hlavne vymyslat veci, kt.napomahaju k vyssej zivotnosti a nie este viac zeru baterku. Neviem, ci sa da vypnut aj to podsvietenie multimedialnych klaves, lebo aj to sa mi zda v tme celkom otravne. Ale videl som ten NB asi hodinku, takze taketo veci som si nevsimol. A ako tu uz niekto spominal, zda sa mi o nieco tazsi ako XPS M1330.
PC : MacBook Air (late 2010), 11.6" LCD, 2GB RAM, 128GB SSD HDD, MacOSX Snow Leopard
Mobile : Nokia N9, 64GB, White
tomcop
Junior

Odeslat příspěvekod janoff 30. 5. 2009 21:36

pokiaľ píšete všetkými desiatimi tak to podsvietenie je fakt zbytočnosť ... Ale dá sa to nastaviť v troch úrovniach podsvietenia, alebo sa to dá úplne vypnúť, čiže v tom by som problém nevidel ... Ja som používal tú najnižšiu uroven a pri práci mi to vôbec neprekážalo ... Čo sa týka tých multimedialnych klaves tak tie svietia vždy ... Sú podsvietene jemnou bielou farbou a ked sa nejakého dotknete tak sa na pár sekúnd rozžiari ...
Čo sa týka môjho terajšieho notebooku, tak momentálne mám sony VAIO Z21XN a som maximálne spokojný ... Uvažoval som ešte nad hlinikovym macbookom 2.4 GHZ, ale tam bol zase ten "úžasný" lesklý displej so sklenenou vrstvou, čiže o odlesky by bolo postarané .... To SONY má výdrž cca 6 hodín, matný displej, kvalitné magneziovo/horcikove telo, pohodlnu klavesnicu .... Jedine na čo som si zvykal bolo rozlíšenie displeja, predsalen 1600x900 je na 13.3" displej dosť, ale teraz by som to za WXGA určite nemenil ... Jo a ešte som vymenil pôvodný HDD za rychly/bezhlucny SDD .... Čiže ja som momentálne spokojný, a dúfam, že ešte dlho budem ...
NEW Mazda 6 - 2.0 MZR / HB / TE PLUS / EBEN METALIC
janoff
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod S474N 31. 5. 2009 09:36

janoff: jako to co jsem od tebe cetl o Studio 13 je fakt drsny. Zajimalo by me, jestli jsi takovej smolar, nebo jestli to delaji vsechny.

V kazdym pripade to SONY ma super rozliseni. Jak je to vubec s uplatnovanim zaruky u SONY?

S474N
Junior

Odeslat příspěvekod honti 4. 6. 2009 14:09

Mám dotaz na majitele XPS 1330 nebo 1530. Je barva vaší klávesnice zcela stejná jako barva tlačítek touchpadu a stříbrného rámu okolo displeje, nebo máte klávesnici stejně jako já trochu světlejší? Možná je to hloupý dotaz ale můžete mi někdo odpovědět? Děkuji.
honti
Junior

Odeslat příspěvekod Gruppe 4. 6. 2009 14:22

tak ted jsem to zkoumal i z vicero uhlu (preci jen je to metaliza ze) a barvy mam vsude stejne :)
kecáním se ještě nikdy nic neudělalo :)
Gruppe
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka