Skusenot s NB Acer

Diskuze o přenosných počítačích

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod miosio 16. 6. 2007 10:50

Zdravim, mam taky maly problem, idem si kupit NB a potreboval by som radu.
Ma niekto skusenost s NB Acer, mam vo vyhlade Acer Aspire 5920 a neviem sa rozhodnut, lebo mam lahku nedoveru k tejto znacke.

Za kazdu radu Dakujem
miosio
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Viliam21 16. 6. 2007 12:58

keď by som si v budúcnosti kupoval NB, tak by som si zobral radšej ASUS
PC: AMD Phenom II X4 955 BE 3,2GHz+CoolerMaster Hyper 212+, ASUS M4A88T-V EVO/USB3, Kingston 2x2GB DDR3, Sapphire Vapor-X HD4850 1GB GDDR3, Seagate Momentus XT 500GB, Seasonic S12 430W, akasa ZEN black, Windows 7 Home Premium 64-bit SP1, HP ZR2440w
Viliam21
Junior

Odeslat příspěvekod wouk 16. 6. 2007 13:04

s tím bych nesouhlasil, asus a acer jsou to samé... klidně kup acera, provedením samozřejmě není žádná bomba, ale za ty peníze je to dobré. kvalitnější je samozřejmě ibm/lenovo, dell a podobné drahé značky, ale to je prostě jiný segment. lidi, co tady fakují acer jsou ti stejní, co na autowebech kritizují daciu logan, že nemá tak přesně slícované plechy a kvalitní interiér jako bmw či lexus, a neuvědomují si, že každé míří k jinému zákazníkovi. stejně jako logan je dobré levné auto pro nenáročného zákazníka, tak i acer je v klidu notebook pro nenáročné zákazníky. osobně jsem viděl acer travelmate přežít dost drsný pád na dlažbu (otevřený, zapnutý) a HPčko umřít po drobném pádu v autě ze sedadla na podlahu. takže tak.
wouk
Junior

Odeslat příspěvekod blino 16. 6. 2007 13:07

skuste pohladat v starsich diskusiach..

popisalo sa tu o tom uz dost :roll:

wouk: s tou "lepsou" a "horsou" znackou to nie je az tak pravda...

ak si prejdes cenniky zistis ze aj vacsina slusnych vyrobcou ponuka niektore svoje modely za rovnake alebo dokonca mensie peniaze ako Acer...

taktiez treba rozlisovat pre aku skupinu je ten ktory vyrobok urceny -> Home vs Biznis
R.I.P. Baky *16.3.1984 - +25.12.2007

i5 2500K, Noctua NH-U9B SE2, Asus Maximus IV GENE-Z, Asus HD5770 1GB, 2x4GB Corsair Vengeance 1600MHz, Crucial M4 128GB, 850W Enermax Revolution 87+ , Fractal Core 1000
blino
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod swarm 16. 6. 2007 13:16

http://notebook.cz/__/,clanky,recenze-n ... index.html <-- tady jsem sepsal své postřehy já.

Mimochodem řekl bych, že zrovna tenhle nemá o nic horší zpracování než ASUSy.
Diagon Swarm - ~460 zrecenzovaných notebooků od 2007
15,6" Acer V15 Nitro - i7-4710HQ, 16GB RAM, 2xSSD, FHD IPS
14" HP EliteBook 840 G5 - i5-8350U, 16GB RAM, 512GB SSD, FHD IPS
14" ThinkPad T400 - C2D T9900, 8GB RAM, 300GB SSD, WXGA+ LED
swarm
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod miosio 16. 6. 2007 13:48

Diky za rady, myslim ze ho zoberiem, mal som vo vyhlade este ASUS F3JP alebo Toshiba P100, ale vyzera to tak ze tan Acer bude najrozumnejsia volba
miosio
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Oops! 16. 6. 2007 13:53

wouk píše:lidi, co tady fakují acer jsou ti stejní, co na autowebech kritizují daciu logan, že nemá tak přesně slícované plechy a kvalitní interiér jako bmw či lexus, a neuvědomují si, že každé míří k jinému zákazníkovi. stejně jako logan je dobré levné auto pro nenáročného zákazníka.p/quote]
A co ta koroze co se objevuje ani ne po 3 letech ? :P
Oops!
Pokročilý

Odeslat příspěvekod wojta 16. 6. 2007 15:57

Je pravda, že to provedení plastů je mizerné, mám teď 1,5roku Acer, který denně používám a 2-4xtýdně přenáším a vypadá už dost ošklivě a panty jsou naprasklé. Pošlu ho co nevidět do servisu.
I když Asus, co jsem měl před tím byl ještě horší, ale v tehdejší dřevní době to byl problém mnoha notebooků.
Slyšel jsem, že u nových Acerů jsou už snad plasty lepší, že změnili materiál, tak nevím.
C:\>ver
MS-DOS Version 5.00
wojta
Pokročilý

Odeslat příspěvekod aaischa 16. 6. 2007 17:25

levny asussy sou v ve stejne konfiguraci drazsi jak acer takze acer cenove vytezi a levnejsi asusy sou acerovsky kvality bohuzel..
aaischa
Junior

Odeslat příspěvekod ganxterko 16. 6. 2007 20:24

mam 1 rok ACER TM2450, pouzivam denne, prenasam skoro kazdy den, stale jak novy, nemam vobec problem, akurat tie nalepky sa odlepili :P asi to je individualne, tento moj nb je z nizsej cenovej hladiny, a sluzi mi velmi dobre
ganxterko
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod xmarek 25. 7. 2007 20:42

Už nechci Acer ani vidět. Choval jsem jak v bavlnce. Ale jak jsem ho začal používat na delší dobu tak začal se přehřívat disk. 60°C a víc. Tak jsem ho po roce poslal do servisu a 14 dní a nic se neděje. Každý mě varoval at si nekupuji Acer a já jsem si udělal vlastní názor. Ten mě přišel na 31.000. Včera jsem si objednal IBM T60. A je to asi jak sednout do BMW. Jistě pokud notebook nepoužívám vydrží cokoliv. Ale to je jak s autem. Pokud nejezdíte každý den tak stačí i Skoda 120. Už nyní rozumím tomu, že mobilita něco stojí. Ne nadarmo se říká, že nemám tolik peněz abych si mohl kupovat levné věci. :(
xmarek
Junior

Odeslat příspěvekod kódlisko 25. 7. 2007 20:49

podle mych zkusenosti bych zase nebral asus. hlavne kvuli servisu, ktery se mi zda hodne arogantni a hrajici si na pana boha. Ale je to jen muj subjektivní pocit
kódlisko
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Mike Wazowski 25. 7. 2007 23:20

to miosio:
Jistě sis všimnul, že co příspěvek to jiný názor. Finální volba bude jen na tobě. Majitel typu který chceš kupovat se tu zatím neobjevil, takže je to spíše o sympatiích/antipatiích.

Když už bylo srovnání s auty, tak si projděte diskuzi na autorevue a možná se budete divit kolik lidí nadává na škodovky, ale jezdí tím půlka národa. A to nemám pocit, že by šlo o vyloženě levná auta.
Mike Wazowski
Junior