HP 6710b - postrehy a skusenosti

Diskuze o přenosných počítačích

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod jakub1986 6. 7. 2007 22:28

Tak jsem zkusil dát BIOS z verze 6 na v.8 a žádná změna. Má vůbec někdo 6710b normálně tichou? V pondělí se stavím v tý Jeremenkový na HP, uvidím jak dopadnu...
jakub1986
Junior

Odeslat příspěvekod Nakamoku 7. 7. 2007 00:15

Títo mali zrejme tichú vzorku:

http://www.zive.sk/h/TestCentrum/Ar.asp?ARI=122846&CHID=2&EXPS=&EXPA=

"Pri bežnej kancelárskej práci na batérie sa ventilátor zapne až po hodine používania notebooku. S pripojenou nabíjačkou je chladič v permanencii na najnižších otáčkach. V tomto režime ho je poučiť iba s uchom priloženým až na mriežke."
Nakamoku
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod CeCo 7. 7. 2007 00:28

Nakamoku:
To je verzia s AMD, ti maju ine dosky...

C
CeCo
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Martinez 7. 7. 2007 10:05

jakub1986 píše:Tak jsem zkusil dát BIOS z verze 6 na v.8 a žádná změna. Má vůbec někdo 6710b normálně tichou? V pondělí se stavím v tý Jeremenkový na HP, uvidím jak dopadnu...m/quote]

Jo, prohlídni si Support fórum HP - jsou i šťastlivci :) ... Jinak já tam jdu taky v pondělí, snad budou pánové v servisu vědět co a jak...
In the beginning there was nothing. And the Lord said 'Let There Be Light!' And still there was nothing, but at least now you could see it.
Martinez
Junior

Odeslat příspěvekod wolfenstein 8mm 7. 7. 2007 21:22

koukám, že tam v pondělí budou celé zástupy s 6710b-čkem. :) To budou mít radost. Jinak je pravda, že na baterie je notes tišší a že se větráček dokáže utišit ale jen na chvíli. Na zdroji to preventivně vymražuje, takže si chladím z levé strany stroje čaj i kafe. :mrgreen: Dejte prosím vědět, jaký postup HP zvolili a jestli jde o výměnu desky, tak ať si pánové servisáci namasírují pracky. Je nás celý šik !!!
wolfenstein 8mm
Junior

Odeslat příspěvekod quido.speedy 8. 7. 2007 09:18

Taky mam vážný zájem o 6710b resp. o mládě 6510b. V recenzi ale psali, že jsou osazené blbé termistory (to je součástka která podle teploty okolí mění stůj odpor - tim se měří teplota).

Nerad bych kecal ale pokud by to bylo tim, tak se prostě stalo a HP za to dvakrát nemůže (součástky blbě "upekl" dodavatel) :-/ Snesla by se výměna desky nebo přeletování za správný. Koneckonců je to jen jedna SMD součástka v 805 nebo 603 (hádám). Jak říkám, uvažuju o koupi dost, i kdybych si měl tu regulaci dobastlit doma.

No co, dejte vědět jak ste dopadli. Zdarec :wink:
quido.speedy
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod quido.speedy 8. 7. 2007 11:42

:!: >>>GOTCHA<<< :!:

Tak si myslím že to mám. V pohodičce by měly bejt kousky přibližně od čísla CNU7240PM0 (to PM0) není podstatný. A dělají to údajně jen ty vyrobené firmou INVENTEC...takže to vypadá na problém nás Evropanů. :-/ Hledejte na štítkách na krabici! Kažopádně si počkám. Noťas potřebuju až v září :-)

Jinak sem prolezl recenze a HP forum...kdyby někdo pátral kde sem to vzal. 8)

...jo, tohle platí pro 6710b, kdyby někdo věděl od kterýho čísla je to na 6510b, vůbec bych se nezlobil :-)

...a jaký je rozdíl mezi 6710b a 6710s??? ...ušetřil bych 4000? :-D
Naposledy upravil quido.speedy dne 8. 7. 2007 12:16, celkově upraveno 1
quido.speedy
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Martinez 8. 7. 2007 12:11

6710s nemá čtečku otisků prstů a TPM, není konfigurace s WSXGA displejem, jenom 2 USB a chybí jí konektor pro dokovací stanici - to je myslím všechno (nebo všechno podstatný)...
In the beginning there was nothing. And the Lord said 'Let There Be Light!' And still there was nothing, but at least now you could see it.
Martinez
Junior

Odeslat příspěvekod CeCo 8. 7. 2007 12:22

quido:
No pokial viem, tak 6710b zatial robia len Inventec (aspon podla toho, co som ich tam poziadal ako Peter S, nech tam prispeju aj vyrobcom).

6710s a 6710b - na techsupport.sk som to "v nove business notebooky" spisal. Podstatou je daleko viac portov a zabezpecenia + moznost WSXGA+ displeja.

C
CeCo
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Bananik 8. 7. 2007 12:30

Nemal by byt rozdiel medzi s-modelmi a b-modelmi aj v patnoch? Cital som, ze s-modely maju plastove zatialco b-modely kovove.
Bananik
Junior

Odeslat příspěvekod jakub1986 8. 7. 2007 17:51

Bananik píše:Nemal by byt rozdiel medzi s-modelmi a b-modelmi aj v patnoch? Cital som, ze s-modely maju plastove zatialco b-modely kovove.

Já mám 6710b a mám panty kovové a přes ně normálně plastovou krytku.
jakub1986
Junior

Odeslat příspěvekod swarm 8. 7. 2007 18:06

Panty jsou vždycky kovové. Tam je takový tlak, že to ani jinak udělat nejde.
Diagon Swarm - ~460 zrecenzovaných notebooků od 2007
15,6" Acer V15 Nitro - i7-4710HQ, 16GB RAM, 2xSSD, FHD IPS
14" HP EliteBook 840 G5 - i5-8350U, 16GB RAM, 512GB SSD, FHD IPS
14" ThinkPad T400 - C2D T9900, 8GB RAM, 300GB SSD, WXGA+ LED
swarm
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod wolfenstein 8mm 8. 7. 2007 21:17

jinak ten wsxga displej je opravdu moc dobrý, jemňoučký, ostřoučký a že není lesklý jsem si docela rychle zvykl a má opravdu slušný kontrast i na denním světle. Jo a ty pozorovací úhly jsou také lepší, takže když na tom čučím na HDTV filmy tak je to super. Zapřemýšlej jestli WXGA nebo WSXGA...nekupuješ to na rok, nebo jo? :-B
wolfenstein 8mm
Junior

Odeslat příspěvekod quido.speedy 8. 7. 2007 21:23

Děkuju moc za ty rozdíly. Hodně mi to pomohlo. Jen škoda že S-má jen 2x USB...to je docela málo. TMP a "čtečka prstů" nejsou na studentském noťasu potřeba. Dokovačka je dost drahá...

K těm pantům, kovové jsou vždycky. Problém bývá pokud výrobce natočí šrouby rovnou do plastu...pak to praská. HP to má ale moc pěkně zmáknutý. Naposled jsem měl v ruce nx6310. Myslím nejlepší řešení hned po celokovu na 60kové řadě IBM.

Taky mi to dneska nedalo...našel jsem doma plynulou regulaci otáček pro ventilátor (podle teploty samozřejmě). Je vážně malinká...předělat ji do SMD tak by to bylo sice ne-ACPI, ale rozumné řešení pokud by HP nehodlalo uznat ty reklamace. To ale budu řešit až mi bude i můj luxovat na stole :D

:wink:
quido.speedy
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod wolfenstein 8mm 8. 7. 2007 21:38

No, zvaž ještě tu variantu s AMD, nemuselo by to být na škodu, cena stejná a prý to nefičí. Jinak jestli obřas hraješ hry, tak Counter Strike 1,6 se v tom WSXGA rozlišení škube, už jsem si trochu zvykl, ale možná by pomohl ještě jeden modul DDR do páru aby mi to fachalo v dualmódu. Ale to je v oblacích, kdyby mi někdo nabídl, že se to dá vyzkoušet ať nemrhám penězi tak bych byl rád. Jinak Swarm říkal že tam nejde zatím spustit CS Source, ovladače nemají vyřešenu podporu TL a snad se to nějak zlepší....Tak by mne zajímalo, jestli to někdo viděl běhat na té AMD variantě. Díky Wolf :mrgreen:
wolfenstein 8mm
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka