HP 6710b - postrehy a skusenosti

Diskuze o přenosných počítačích

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Bananik 21. 7. 2007 16:32

swarm píše:Je toho moc. Já bych si tenhle notes nikdy nekoupil. Já bych šel do HP 6715b, který je akorát na AMD a má lepší sdílenou grafiku. S AMD-based Compaq noťasy paradoxně HP vůbec problémy nemá (třeba takovou HP nx6125 hodnotim osobně hodně pozitivně mimo jiné i pro její příjemnou tichost a dobrou výdrž na baterky).r/quote]

Nechystas sa niekedy recenzovat aj notes na zaklade AMD ??
Celkom by ma zaujimalo porovnanie C2D (mozno aj so Santa Rosa) a AMD, kedze v najvyssej konfiguracii su cenovo prave 6710b a 6715b takmer rovnake a preco vela uzivatelov odsudzuje prave AMD. Osobne si myslim, ze notebooky s AMD sa celkom malo recenzuju, aj ked je pravda, ze ich oproti Intelu aj malo je. Jedno taketo porovnanie sa uz objavilo na inom serveri, shohou okolonosti tiez sa jednalo o HP a AMD nedopadol najhorsie.
Bananik
Junior

Odeslat příspěvekod swarm 21. 7. 2007 17:23

quido.speedy: už jsem viděl něco chyb a teorii zpracování signálu přes VGA mám myslim taky zmáknutou poměrně přesně a řekl bych, že tady je chyba poněkud jiného charakteru. Ty barvy pulzujou přímo v těch vodičích barev (i při celistvé ploše, kdy se vlastně na takovém vodiči má držet konstantní napětí - tady se ale nedrží). Vidim to na rušení v rámci základní desky mezi čipama. To potvrzuje i to, že se to děje jen když grafická karta pracuje.
Diagon Swarm - ~460 zrecenzovaných notebooků od 2007
15,6" Acer V15 Nitro - i7-4710HQ, 16GB RAM, 2xSSD, FHD IPS
14" HP EliteBook 840 G5 - i5-8350U, 16GB RAM, 512GB SSD, FHD IPS
14" ThinkPad T400 - C2D T9900, 8GB RAM, 300GB SSD, WXGA+ LED
swarm
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod swarm 21. 7. 2007 18:34

Bananik: tak to s největší pravděpodobností neplánuju. Oba ty procesory jsou hodně výkonné a maj podobnou spotřebu (i celkově ty notebooky), takže pokud mi nejde o pár bodíků z nějakého synt. testu, tak to srovnání skoro nemá cenu, když ty notebooky jsou skoro stejné. Jediné zajímavé srovnání by bylo GMA X3100 vs. Xpress1250. Tam je jasné, že by byla AMD platforma dál.
Diagon Swarm - ~460 zrecenzovaných notebooků od 2007
15,6" Acer V15 Nitro - i7-4710HQ, 16GB RAM, 2xSSD, FHD IPS
14" HP EliteBook 840 G5 - i5-8350U, 16GB RAM, 512GB SSD, FHD IPS
14" ThinkPad T400 - C2D T9900, 8GB RAM, 300GB SSD, WXGA+ LED
swarm
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod kalten 21. 7. 2007 21:06

Tak po pouziti tlacitka Auto konfigurace na monitoru se ty vlny zlepsily. Uz to neni "ruska televize" ale jen (stale dost) nekvalitni signal. Stale behaji po obraze vlny, nejlepe je to videt na tmavem, ale ne zcela cernem pozadi. Beznou "programatorskou" praci na prevazne bilem pozadi to jiz neohrozuje.

Rucni hrani si s konfiguraci monitor neprineslo zadny uspech. Prodejcem doporuceny update driveru zvysil vykon ve Viste (obe graficka skore se posunula ze 3.0 na 3.3) ale kvalita obrazu dle ocekavani nezareagovala.

Monitor mam myslim zcela standardni FSC A19-2 "Advanced Value Line is the ideal choice for entering the world of professional LCD displays", nicmene dle vyjadreni prodejce "podle informaci, ktere mame od uzivatelu patri nektere monitory Fujitsu Siemens k tomu horsimu a byvaji s nimi problemy."
kalten
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kalten 21. 7. 2007 21:13

Mam nove hp 6510b a vetrak se mi, zel, take ani nezastavi. Pri vytizeni procesoru 0% jede vyjimecne tise, prevazne ale stredne hlucne, pri vytizeni v radech desitek procent se rozjede naplno.

Pomoci programu SpeedFan jsem zkusil zjistit teploty na cidlech - obe jadra jsou pri nulove zatezi kolem 37C, cidlo Local Temp je na stale prijatelnych 44C, ale teplota na cidlu Remote Temp neklesne pod 50C, coz SpeedFan uz ikonku plamenku oznacuje za vysokou teplotu.

Nemuze byt spatne resene chlazeni celkem prirozenym vysvetlenim neustale beziciho vetraku vzdorujicimu vsem pokusum servisnich center vcetne vymen desek?
kalten
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Actus 21. 7. 2007 23:46

nevie niekto, ci ohrozuje 6510b beznu programatorsku pracu aj na 20" monitore? mam nejake prestigio s 1680x1050, doteraz som na nom robil z notebooku acer a obraz bol ok. inak s dokovaciou stanicou by sa signal z d-subu nezlepsil? skoda ze s dokinou nehrozi dvi :/
Actus
Junior

Odeslat příspěvekod kalten 22. 7. 2007 09:35

Rekl bych ze ano, ale jen pokud jedes vetsinou na baterky. Zjistil jsem, ze vlny behaji po monitoru pouze s pripojenym AC adapterem, pokud system jede na baterky obraz jen mirne zrni. Nejsem odbornik EMI, ale daval bych to za vinu spatnemu odstineni. Konektor napajeni je totiz umisten asi centimetr od VGA konektoru.

Zkousel jsem pripojit monitor pres jinou zasuvku nez notebook, pres (low-end) prepetovou ochranu oba, jen nb, jen monitor, bez efektu.
kalten
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod pafka 22. 7. 2007 10:10

swarm píše:Je toho moc. Já bych si tenhle notes nikdy nekoupil. Já bych šel do HP 6715b, který je akorát na AMD a má lepší sdílenou grafiku. S AMD-based Compaq noťasy paradoxně HP vůbec problémy nemá (třeba takovou HP nx6125 hodnotim osobně hodně pozitivně mimo jiné i pro její příjemnou tichost a dobrou výdrž na baterky).r/quote]

To je skoro na stažení z prodeje ;(
pafka
Junior

Odeslat příspěvekod quido.speedy 22. 7. 2007 15:47

Tak z Vašich reakcí to vypadá na HW problém. S tim odrušením to valně nevypadá. Možná bych zkusil použít jiný adaprér.

Má ten původní u konektoru feritové jádro?
Pak těžko říct jak dobrá je výstupní filtrace konkrétního AC adaptéru nebo jak jak veliké je zvlnění...

Zkusil bych napájet NB laboratorním zdrojem (kde jinde by mělo být napájení kvalitnější?) nebo ten AC adaptér proklepnout osciloskopem.
No nějak mě na 6510b přechází chuť... :|
quido.speedy
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod pafka 23. 7. 2007 05:09

quido: jenze copak tohle ma delat obycejnsky BFU, jak jsem treba uz bohuzel ja? Mne je srdecne fuk, co to ma uvnitr, kolik ferritu, etc. Vytahl jsem z kapsy nemaly balik, koupil si za nej notes renomovane (sic!) znacky a zjistim, ze soudruzi v Cine udelali nekde chybu? Zkousecku taky obvykle BFU nemaji ;) Mel jsem HP docela rad...

btw - napada me, copak to netestujou, nez pusti novou radu na trh?
pafka
Junior

Odeslat příspěvekod CeCo 23. 7. 2007 09:18

Ale testuju... Akurat ze ked dodavatel doda nejaku somarinu (co bola napr. chyba toho termistoru), tak sa to zisti az ad-hoc... Boli aj vacsie prusery (vid Sony)... A VGA vystup? Podla mna to testovali na par monitoroch a islo im to, tak to dalej neriesili...

C
CeCo
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod boy-hop 23. 7. 2007 09:46

Zdravim všechny. Chci se zeptat jestli nebude lepší koupě 6715b. Třeba tam bude lépe vyřešeno to chlazení a má i lepší (aspoň myslim) grafickou kartu. Už s ním má někdo zkušenosti? Popřípadě nějaká recenze?
boy-hop
Junior

Odeslat příspěvekod Bananik 23. 7. 2007 11:40

http://www.zive.sk/h/TestCentrum/AR.asp?ARI=122846
Mna by aj zaujimalo aky je rozdiel medzi X1250 a X1270, ktoru dava dell do svojich AMD variacii.
Bananik
Junior

Odeslat příspěvekod Martinez 23. 7. 2007 12:37

Dneska jsem volal do HP jak to vypadá s mojí slavnou reklamací - mám ještě chvilku počkat objednali prej nějaký nový díly - tak jsem zvědavej, co nakonec dostanu nazpátek :) ...

2quido.speedy: pokud myslíš síťovej adaptér tak ten na konci ten váleček (aka feritický stínění) má.

Jinak já nevím, co tak složitě řešíte - pokud nechcete připojovat externí monitor, tak je nová várka těchhle notebooků dobrá. Pokud jo koukněte se po ThinkPadu R61. Tu chybu monitoru může imho řešit taky nová revize motherboardu...
In the beginning there was nothing. And the Lord said 'Let There Be Light!' And still there was nothing, but at least now you could see it.
Martinez
Junior

Odeslat příspěvekod dexter1978 23. 7. 2007 12:43

Zitra si jdu vyzvednout svoji 6710 po vymene desky (teda pokud s tim notebookem delali to, co ostatnim ;)

Tak muzu pak poreferovat jak to dopadlo. Zkusim i pripojit monitor, ale vzhledem k tomu, ze jsem to pred tim nezkousel, tak nemuzu posoudit pripadny rozdil.
Budu to testovat na HP LCDckach (mam tu 4 ruzne modely, nove i stare) takze by to snad mel byt "objektivni" test ;)

Jinak informace ze DVI pres dokinu nejede, to je oficialni?
dexter1978
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka