HP 6710b - postrehy a skusenosti

Diskuze o přenosných počítačích

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Martinez 8. 8. 2007 08:12

futro píše:Ja som dokupil 1GB Kingston Value RAM KVR667D2S5/1G a ide.

Nevíš ještě jestli jede v Dual-Channelu?

Na Kladně mi můžou objednat toho branded Kingstona za 1 700 - to je asi tak stejně jako bych ho kupoval na netu a připočetl poštovný :) , toho Transcenda jsem nenašel na žádným shopu, kde rád nakupuju :oops: , tak zbývají tyhle dva - připlatit a mít stabilnější laptop nebo ušetřit - to je sakra otázka...
In the beginning there was nothing. And the Lord said 'Let There Be Light!' And still there was nothing, but at least now you could see it.
Martinez
Junior

Odeslat příspěvekod neveceral 8. 8. 2007 08:50

Transcend mají na barbone.cz, včera v 15.07 objednáno a dnes mi jej pošta přiveze, tak se pak ozvu zda je to dual
Jinak kingston se dá sehnat na netu za 1600 i s poštovným, tedy o něco levněji :-)
neveceral
Junior

Odeslat příspěvekod Romif 8. 8. 2007 09:43

Já jsem též včera objednal na barbone toho Transcenda 1G. Dnes mi ho PPL přiveze. Taktéž se ještě ozvu.
Romif
Junior

Odeslat příspěvekod dexter1978 8. 8. 2007 10:56

Ja sem si dokoupil Kingstona, KTH-ZD8000B/2G pres ATC (do 5 dnu sem ji mel).
Celkem ted mam 3GB RAM, coz je s ohledem na "zravost" visty myslim docela adekvatni.

Co se dual channel nejsem si uplne jisty, zda by mohlo byt podporovano pri ruznych velikostech modulu.
CPUZ sice uvadi, ze dual chanel je aktivni, ale nevim jak to overit, pokud date tip, muzu to zkusit.
D.
dexter1978
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod CeCo 8. 8. 2007 11:58

dexter1978:
To co s tym robis? :shock: Ja mam standartne plnych tak 600-700MB i s kopou programov typu Skype (60MB), Miranda (20MB), H ProtectTools a plne 2 GB som vyuzil jedine pri robeni fotky 2,5x1 meter...

C
Naposledy upravil CeCo dne 8. 8. 2007 13:12, celkově upraveno 1
CeCo
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Actus 8. 8. 2007 12:55

CeCo píše:dexter1978:
a plne 2 MB som vyuzil jedine pri robeni fotky 2,5x1 meter...

C

to mala rozlisenie 640x480? :P
Actus
Junior

Odeslat příspěvekod CeCo 8. 8. 2007 13:13

Ajeje, preklep (uz je opraveny). Uz neviem kolko mala (nemam pri sebe ten subor), ale urcite viac nez 640x480 ;)

C
CeCo
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod dexter1978 8. 8. 2007 13:20

Ceco:
No, nic moc zvlastniho. Ale kdyz napr. najede symantec scan 1,4GB je v tahu jen to hvizdne.

Je fakt, ze po vyladeni vsech post instalaci a vypnuti Aera sem na 600-700 MB v klidovem stavu.
Rozhodne nelituju, ze sem sel rovnou do 2GB navic.
dexter1978
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Actus 8. 8. 2007 13:25

nevie niekto nahodou kolko presne ram by som mal v tomto notebooku keby som tam hodil rovno 2x2gb a pouzival 32bit XP. alebo zvladne ten book aj 64bit operacny system? teda su ovladace?
Actus
Junior

Odeslat příspěvekod Martinez 8. 8. 2007 13:33

dexter1978 píše:Ja sem si dokoupil Kingstona, KTH-ZD8000B/2G pres ATC (do 5 dnu sem ji mel).
Celkem ted mam 3GB RAM, coz je s ohledem na "zravost" visty myslim docela adekvatni.

Já uvažuju nad menší 1 GB verzí - imho 2 GB v současný době dostačujou na 99% věcí, co člověk může dělat - tahle paměť mi tak přijde jako nejlepší volba - ale počkám si na víc info o tom value Kingstonu a Transcendu...

gquote="dexter1978"]Co se dual channel nejsem si uplne jisty, zda by mohlo byt podporovano pri ruznych velikostech modulu.
CPUZ sice uvadi, ze dual chanel je aktivni, ale nevim jak to overit, pokud date tip, muzu to zkusit.
D.

Nový čipsety od Intelu zvládají duál i s rozdílnými velikostmi modulů, takže myslím, že to ani jinak ověřovat nemusíš (nebo jestli chceš tak pokud vypneš v BIOSu to logo HP při startu - POST screen, tak se to tam napíše :) )...

Actus: Na 4 GB paměti bych bral radší 64bit systém - takže bych využil to, že HP tuhle možnost při prvním spuštění nabízí a na XP si vykašlal...
In the beginning there was nothing. And the Lord said 'Let There Be Light!' And still there was nothing, but at least now you could see it.
Martinez
Junior

Odeslat příspěvekod lacir 8. 8. 2007 16:34

Zdravim, uz som sa na to nedavno pytal, zial nikto mi este neporadil, ze ta volba mutacie WVistaBus. pri prvom starte je trvala volba? Ked si zvolim 32bit verziu, tak ani pri reinstalacii systemu si uz nemozem volit medzi 32/64b?
Vdaka
L
lacir
Junior

Odeslat příspěvekod spachtle 8. 8. 2007 21:00

myslim ze nemuzes, aspon ja kdyz jsem zkusil pak recovery z disku, tak uz to automaticky udela recovery ty verze cos vybral.

jedine me napada nakou utilitkou zazalohovat celej disk, jeste pred vyberem. ale to by asi znamenalo disk vyndat > ztrata zaruky...

imho 64bit pro 90% uzivatelu nemaj valnejsi vyznam...
Hard to see, the dark side is.

ntb: HP Compaq 6710b | T7500 | 2GB | 160GB | WSXGA+ 1680×1050 | Vista Business

SE W800i (home SW upgrade from K750i) || O2 Pohoda

<odkaz odstraněn>
spachtle
Junior

Odeslat příspěvekod CeCo 8. 8. 2007 21:21

Disk vybrat mozes bez straty zaruky.

C
CeCo
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod lacir 8. 8. 2007 22:29

spachtle píše:jedine me napada nakou utilitkou zazalohovat celej disk

Veru, asi urobim obraz disku na externy disk pomocou Acronis True Image.
lacir
Junior

Odeslat příspěvekod spachtle 8. 8. 2007 23:24

CeCo píše:Disk vybrat mozes bez straty zaruky.

C

aha, tak to jsem tu nekde na foru zaslech nakej blud. prislo mi to trosku divny...
Hard to see, the dark side is.

ntb: HP Compaq 6710b | T7500 | 2GB | 160GB | WSXGA+ 1680×1050 | Vista Business

SE W800i (home SW upgrade from K750i) || O2 Pohoda

<odkaz odstraněn>
spachtle
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka