HP 6710b - postrehy a skusenosti

Diskuze o přenosných počítačích

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Romif 9. 8. 2007 09:08

Instaloval jsem gigovou ram od Transcenda a jede perfektně. Můžu jen doporučit. Dávají na ní doživotní záruku a je dokonce lépe balená než Kingstonka. Tu mám v jiném notebooku. Netušil jsem, jak se výrazně ty Visty tou ramkou zrychlí. U XPéček to tak výrazná změna není.
Romif
Junior

Odeslat příspěvekod boy-hop 9. 8. 2007 09:25

Který notebook by jste koupili?? Koukejte na poměr cena výkon.
6715b
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=45985
6710b
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=45995
boy-hop
Junior

Odeslat příspěvekod Martinez 9. 8. 2007 09:52

Já bych radši sáhnul po Intelu, ale pokud pominu moji averzi k AMD je to asi prakticky jedno - 6710 má lepší procesor, 6715 grafiku (i když tady bude rozdíl minimální) + určitě nebude mít problémy s chlazením....

Dneska jsem si na HiFi shopu objednal toho 1 GB Branded Kingstona tak uvidíme...
In the beginning there was nothing. And the Lord said 'Let There Be Light!' And still there was nothing, but at least now you could see it.
Martinez
Junior

Odeslat příspěvekod boy-hop 9. 8. 2007 09:58

Proč nemáš rád AMD? Ja si myslim že když je tam 5500 Kč rozdíl, tak že je 6715b dobrá volba
boy-hop
Junior

Odeslat příspěvekod 1jaro 9. 8. 2007 10:00

V pohode môže zobrať ten AMD. Myslím, že za 6 400 KČ navyše za Intel je zbytočných. Dvojjádro zatiaľ aj tak asi poriadne nevyužiješ, ten Intel bude mať možno trošku dlhšiu výdrž na baterku.
1jaro
Junior

Odeslat příspěvekod boy-hop 9. 8. 2007 10:02

jj tak do něj pujdu, a myslis ze si na tom AMD s X1250 grafikou zahraju nejaky starsi hry typu NFS most wanted (nemusej byt plny detaily)
boy-hop
Junior

Odeslat příspěvekod Romif 9. 8. 2007 12:01

1jaro píše:V pohode môže zobrať ten AMD. Myslím, že za 6 400 KČ navyše za Intel je zbytočných. Dvojjádro zatiaľ aj tak asi poriadne nevyužiješ, ten Intel bude mať možno trošku dlhšiu výdrž na baterku.v/quote]

Proč myslíš, že dvojjádro nevyužiješ? Ve Vistách jsou obě jádra využívána. Pokud tedy nepoužiješ XP nebo starší. Tam je nevyužiješ.
Romif
Junior

Odeslat příspěvekod 1jaro 9. 8. 2007 12:12

Využijú dvojjadro aj nejaké aplikácie, ktoré nie sú napísané pre viacjadrový procesor (keď ti teda budú bežať pod Vistou)?
1jaro
Junior

Odeslat příspěvekod swarm 9. 8. 2007 12:13

No, to AMD je taky dvoujádro tk bych podobný diskuze vůbec nerozjížděl. Já bych šel do té AMD verze i kdyby byla za stejnou cenu. S takovymhle rozdílem je to pak úplně jasné. Výdrž je u obou NB prakticky stejná, procesory jsou taky podobné a ta grafika je pro hry určitě lepší o dost (to NFS MW běží v poho). Jediná nevýhoda je absence čtečky karet, která se dá vyřešit univerzální čtečkou do PCMCIA za 500,-, která je v konečnym důsledku hezčím řešením než originál čtečka u intel verze, protože u té se karta nedá celá zasunout do NB (na 6710b se mi taky jednu kartu podařilo zlomit :roll:).
Diagon Swarm - ~460 zrecenzovaných notebooků od 2007
15,6" Acer V15 Nitro - i7-4710HQ, 16GB RAM, 2xSSD, FHD IPS
14" HP EliteBook 840 G5 - i5-8350U, 16GB RAM, 512GB SSD, FHD IPS
14" ThinkPad T400 - C2D T9900, 8GB RAM, 300GB SSD, WXGA+ LED
swarm
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Romif 9. 8. 2007 12:17

Počet aplikací bude den ode dne víc. Nevím jak ostatní, ale já myslím trochu napřed. Nekupuji si notebook na 1měsíc. Už jen to, že obě jádra využije win. sám je dost.
Romif
Junior

Odeslat příspěvekod 1jaro 9. 8. 2007 12:38

Veď ja sa nehádam :D Len pre ľudí, ktorí chcú na ňom aj hneď pracovať vo svojom obľúbenom programe, ktorý nemusia vôbec spustiť a ani nevyužije dvojjadro bude to, že ich už upravený program bude vydaný, kto vie kedy, na nič. Ale samozrejme aplikácie budú pribúdať, to je predsa jasné.
1jaro
Junior

Odeslat příspěvekod boy-hop 9. 8. 2007 13:07

Taky nevim proč se to takhle řeší když to AMD je dvoujadro. Uz sem rozhodnutej, ted mi jenom poradte, kdyz na ten notebook doma pripojim reproduktory LOGITECH Z 2300 THX
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=29679
jak mi s tim notebookem budou hrat??
No proste na jaky urovni je ta zvukovka v notasovi. Dekuji
boy-hop
Junior

Odeslat příspěvekod zaphod 9. 8. 2007 14:30

Mám HP 6715s. So zvukom nie je problém - žiadny šum alebo brum. Počúvam na sluchátka, notebook má celkom príjemný zvuk.
Acer Aspire 5738ZG
zaphod
Junior

Odeslat příspěvekod laco2 9. 8. 2007 14:46

Dnes uz som chcel objednavat 6710b v najlepsej konfiguracii. Ale teraz ked vidim ze 6715b je o 5 tisic lacnejsia, tak neviem kde je pes zakopany? Podla fotiek to vipada ze maju rovnaky monitor a rovnake sasi. Je este nejaky dovod preco je o tolko lacnejsi nez to ze je tam amd procesor? Ved aj ten je dvojjadrovy. Na nete som sa pokusal najist nejake vikonnostne testy ale nenasiel som. Nema ho niekdo kupeny, ze by ho otestoval a porovnal vysledky s recenziou 6710b ktora je na notebook.cz. Hlavne sa chcem opitat ci to ma ozaj rovnake sasi a monitor. Pretoze sa mi to zda az o moc vyhodnejsie a v niecom musi byt pes zakopany.
laco2
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod CeCo 9. 8. 2007 14:57

Asi sa chcu zbavit AMDckovych modelov.
Monitor ma parametre rovnake, ale nikto ti negarantuje, ze tam bude rovnaky vyrobca ako v recenzii; uz sa objavili panely LG.Philips (tie su podla mna naj), ale aj CMO (tie su trosicku horsie, ale stale lepsie nez vela WXGA panelov).

C
CeCo
VIP uživatel

Předchozí stránkaDalší stránka