HP 6710b - postrehy a skusenosti

Diskuze o přenosných počítačích

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod asgy 19. 8. 2007 19:40

Misho_b píše:Bohuzial aj starsie HP-cka 6710s maju problemy s chladenim, jeden mi teraz lezi na stole. Ventilator huci bez prestania, dokonca aj ked na nom nic nerobim, takze pojde pekne do servisu. :cry:
Mna ale este na tom notebooku vadi jedna vec, a to, ze na nom niesu ziadne multimedialne tlacidla, dokonca ani na zmenu hlasitosti. Nechce sa mi stale menit hlasitost pomocou mysky, tak ak mate nejaky napad, tak skuste poradit.

diky za odpoved ;)..ale jeste k tomu DVD s Win Vista B, to je k tomu ntb fakt nedavaji, kdyz je to nainstalovany jako OEM?
asgy
Junior

Odeslat příspěvekod lacir 19. 8. 2007 20:27

Ako viem tak pri prvom spusteni ti ponukne vypalit zalohu(2DVD). Ja na svoj 6710b stale cakam, dako je teraz v SR nedostupny, takze dufam ze pridu cerstve odladene kusy;)
btw Ked budem mat zalohu OS Vista na DVD, mozem celkom zformatovat disk a potom vsetko nainstalovat z tych DVD (najprv chcem ist pod XPP, kym nepride SP1 a ja nedokupim dalsiu ramku :) )?

Mal by som este taky dotaz, ze ked sa ma ta Vista spyta ze ci chcem 32 alebo 64bit, co odporucate?
lacir
Junior

Odeslat příspěvekod neveceral 19. 8. 2007 20:51

ano na 2 DVD se dá vypálit image tovární instalace a z té se pak dá systém obnovit. Bohužel se takto neobnoví MBR, což se mi málem vymstilo při návratu z downgradového WXP zpět na Vistu. Navíc při přeinstalaci, kdy se přepíše i MBR, nefunguje ani obnova do továrního nastavení přímo z HDD.

2Misho_b
změna hlasitosti a vypnutí reproduktorů se řeší speciálními dotykovými klávesami pod displejem. Nadto tam jsou ještě další 2 tlačítka, která se dají libovolně naprogramovat, klidně na menu, z kterého si pak vyberete, co se má stát.
neveceral
Junior

Odeslat příspěvekod Misho_b 20. 8. 2007 09:14

2neveceral
dotykove klavesy ma len model 6710b. 6710s ma pod displejom len dve tlacidla a to na zap/vyp notebooku a zap/vyp wifi a nic viac :(
Misho_b
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod spachtle 20. 8. 2007 12:00

jenom takovej detail tykajici se te dotykove listy...
nevim proc, ale prestal se mi z niceho nic objevovat na monitor indikator hlasitosti, kdyz zesiluju nebo zeslabuju zvuk pomoci tech dotykovych tlacitek. nestalo se vam to nekomu? pripadne nemate nejake reseni? treba ukazatel jasu obrazu funguje normalne...
nechapu...
Hard to see, the dark side is.

ntb: HP Compaq 6710b | T7500 | 2GB | 160GB | WSXGA+ 1680×1050 | Vista Business

SE W800i (home SW upgrade from K750i) || O2 Pohoda

<odkaz odstraněn>
spachtle
Junior

Odeslat příspěvekod Va3ek 20. 8. 2007 21:46

neveceral píše:ano na 2 DVD se dá vypálit image tovární instalace a z té se pak dá systém obnovit. Bohužel se takto neobnoví MBR, což se mi málem vymstilo při návratu z downgradového WXP zpět na Vistu. Navíc při přeinstalaci, kdy se přepíše i MBR, nefunguje ani obnova do továrního nastavení přímo z HDD. /quote]

K tomuto mam dotaz: Kdybych ten hadr z notebooku vyndal jeste pred prvni zapnutim (zaruka se pry neporusi) a udelam image toho disku, tak to bude vcetne MBR a i pripadne nejakych dodatecnych partition primo z vyroby (nevim jestli tam nejake jsou)? Tzn ze kdybych na ten disk po zformatovani ten image zpatky nahral, ze by to bylo ve stavu v jakem to bylo primo z vyroby? Pripadne da se udelat primo zaloha MBR?

A potom kdyby mi mohl nekdo rict, jak si pocinat s rozdelenim disku (nahodit system a potom rozdelit nebo nahodit system, zalohovat, zformatovat, rozdelit a obnovit instalaci ze zalohy) a kolik je rozumne nechat mista na oddilu vistam (20GB staci?).
Va3ek
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Jarik888 21. 8. 2007 04:06

neveceral píše:ano na 2 DVD se dá vypálit image tovární instalace a z té se pak dá systém obnovit. Bohužel se takto neobnoví MBR, což se mi málem vymstilo při návratu z downgradového WXP zpět na Vistu. Navíc při přeinstalaci, kdy se přepíše i MBR, nefunguje ani obnova do továrního nastavení přímo z HDD.

2Misho_b
změna hlasitosti a vypnutí reproduktorů se řeší speciálními dotykovými klávesami pod displejem. Nadto tam jsou ještě další 2 tlačítka, která se dají libovolně naprogramovat, klidně na menu, z kterého si pak vyberete, co se má stát.e/quote]

Sorry, ze som taky neznaly, ale co je to MBR? nasiel som len, ze je to... (Master Boot Record) a k comu je to dobre?

... mozem naformatovat disk, vlozim tam tie 2 DVD a obnovi sa mi vsetko tak ako sa to bolo po prvej instalaci, nie?
Jarik888
Junior

Odeslat příspěvekod neveceral 21. 8. 2007 07:38

2 Jarik888
MBR viz http://cs.wikipedia.org/wiki/Master_boot_record
po formátování obnovit ano i ne :-), jak jsem již psal, zrušil jsem Vistu a nainstaloval WXP, po 3 dnech jsem se z různých důvodů chtěl vrátit zpět k Vistě, ale z těch 2 DVD se Vista obnovila, ovšem neobnovil se původní záznam v MBR, takže po bootu a načtení MBR chtěl počítač dál instalovat WXP a visty nenabíhaly. Musel jsem obnovit původní MBR, což se záhadným způsobem nakonec povedlo. Zas tolik se v tom nevyznám. Tudíž doporučuji se podívat na netu, jak na to. Jestli se ale nepletu, tak poslední smazaná verze MBR se stejně někde uchovává a proto se mi ji podařilo obnovit, dopředu mě nenapadlo ji zálohovat.
V HP prostě nikdo nepočítal s tím, že někdo bude MBR měnit. :-/, jinak řečeno nikdo nepočítal s downgrade...
Pokud to ale není nezbytně nutné, tak bych z Visty už nešel k WXP, vypnul jsem kde co a systém je teď docela svižný a má i nižší spotřebu na baterie. A to i přesto, že mě občas dost štve nestabilitou, třeba při instalaci Lotus Notes jsem zuřil :-/

2Va3ek
Vyndat a celé zálohovat by mělo jít, v tom bych problém neviděl. Zálohovat MBR se dá snadno, hledat na netu, dost často se řeší u linuxu. Návod bude určitě na wiki.ubuntu.cz
Pro zálohování image bych doporučil Acronis True Image, nemůžu si jej vynachválit.
Místo pro Visty, dělil jsem disk přímo z Vist a asi pod 50GB mi nedovolili jít. Pokud budete disk dělit mimo Visty, tak bych jim nechal minimálně 30GB, obzvlášť pokud využíváte obnovu systému a stínové kopie souborů. V současné době mi zabírají asi 10GB, vypnuta obnova systému a stínové kopie souborů.
neveceral
Junior

Odeslat příspěvekod gulko100 21. 8. 2007 11:50

presiel som z visti na xp a jedine co mi tam vadi je ten manazer baterie a setrenia energie. Neviete ci by sa dal nahradit niecim ako v o viste? ze by si to samo menilo jas display mohol by som si nastavit na kolko % pojde procesor,aby tam bol profil ktory bude dynamicky menit vykon cpu-to v xp neni....v xp je len take shitne kde je za kolko min sa ma vypnut lcd,uspat....a este nieco da sa nastavit prihlasovanie tak aby hned pytal odtlacok? najlepsie na urovni biosu
gulko100
Junior

Odeslat příspěvekod brasci 21. 8. 2007 16:15

Uff, to je dlhá diskusia, asi to tu už bolo povedané ale...

Je už vyriešený problém s hlučnosťou? Nové kusy už sú ok? Skôr mi ide o 6510b ako o 6710b, ale to je prakticky jedno... Keby som ho teraz objednával, už by mal byť v poriadku?

Alebo je nejaká verzia ktorá už má problémy odstránené? Ak áno tak aká??
brasci
Junior

Odeslat příspěvekod neveceral 21. 8. 2007 17:41

2brasci
ano, problém vyřešen. Sám mám již tichou verzi, pokud nebudete mít smůl na vyložený ležák někdy ze začátku července. To by ale nemělo hrozit, protože v ČR jich byl stále nedostatek a po každé nové várce se jenom zaprášilo :-), jak jsem zjistil, když jsem kupoval.
neveceral
Junior

Odeslat příspěvekod brasci 21. 8. 2007 18:11

neveceral: Ďakujem to ma potešilo.. Existuje aj nejaké číslo, alebo značenie už tej novej tichej série??
brasci
Junior

Odeslat příspěvekod CeCo 21. 8. 2007 20:10

Ticha seria sa nijako specialne neznaci.

C
CeCo
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod gulko100 21. 8. 2007 20:21

ma tu niekto na tom nb xp?

lebo v xp mi to na baterku zo znizenym jasom na min. vypnuta wifi a pusteny len net,miranda(icq) a totalcmd vydrzi max. 3 hodiny na setriacom profile...pritom na viste to chodilo tak 3,5-4...skusal som aj NHC ale tiez to niak nefrci a navyse ani nevie rozpoznat frekvenciu pracaku ked je podtaktovany..
gulko100
Junior

Odeslat příspěvekod neveceral 21. 8. 2007 22:41

tiché by měly být všechny kusy vyrobené po 9.6. a výrobní čísla vyšší než CNU723XXXX
neveceral
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka