2 Jarik888
MBR viz
http://cs.wikipedia.org/wiki/Master_boot_record
po formátování obnovit ano i ne

, jak jsem již psal, zrušil jsem Vistu a nainstaloval WXP, po 3 dnech jsem se z různých důvodů chtěl vrátit zpět k Vistě, ale z těch 2 DVD se Vista obnovila, ovšem neobnovil se původní záznam v MBR, takže po bootu a načtení MBR chtěl počítač dál instalovat WXP a visty nenabíhaly. Musel jsem obnovit původní MBR, což se záhadným způsobem nakonec povedlo. Zas tolik se v tom nevyznám. Tudíž doporučuji se podívat na netu, jak na to. Jestli se ale nepletu, tak poslední smazaná verze MBR se stejně někde uchovává a proto se mi ji podařilo obnovit, dopředu mě nenapadlo ji zálohovat.
V HP prostě nikdo nepočítal s tím, že někdo bude MBR měnit.

, jinak řečeno nikdo nepočítal s downgrade...
Pokud to ale není nezbytně nutné, tak bych z Visty už nešel k WXP, vypnul jsem kde co a systém je teď docela svižný a má i nižší spotřebu na baterie. A to i přesto, že mě občas dost štve nestabilitou, třeba při instalaci Lotus Notes jsem zuřil
2Va3ek
Vyndat a celé zálohovat by mělo jít, v tom bych problém neviděl. Zálohovat MBR se dá snadno, hledat na netu, dost často se řeší u linuxu. Návod bude určitě na wiki.ubuntu.cz
Pro zálohování image bych doporučil Acronis True Image, nemůžu si jej vynachválit.
Místo pro Visty, dělil jsem disk přímo z Vist a asi pod 50GB mi nedovolili jít. Pokud budete disk dělit mimo Visty, tak bych jim nechal minimálně 30GB, obzvlášť pokud využíváte obnovu systému a stínové kopie souborů. V současné době mi zabírají asi 10GB, vypnuta obnova systému a stínové kopie souborů.