HP 6710b - postrehy a skusenosti

Diskuze o přenosných počítačích

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Martinez 27. 6. 2007 09:12

RadimL píše:Stejně tak se mi nechce zkoušek prográmek nějakého Henryho100, nebo na co je vlastně ten odkaz......./quote]

Díky těm modulům by mělo na tomhle laptopu fungovat Notebook Hardware Control, sám to vyzkoušet bohužel zatím nemůžu, dneska mi 6710b teprve poslali...
In the beginning there was nothing. And the Lord said 'Let There Be Light!' And still there was nothing, but at least now you could see it.
Martinez
Junior

Odeslat příspěvekod RadimL 27. 6. 2007 09:41

no jasně, ale jakej je původ toho prográmku (modulu?)? Nemůže se tím případně i něco podělat??
RadimL
Junior

Odeslat příspěvekod neveceral 27. 6. 2007 09:47

není to "prográmek" nějakého henry100, od něj je jenom jenom ACPI modul pro jeden z nejuznávanějších power management programů současnosti, a to Notebook Hardware Control, který by měl upravovat spotřebu energie a rychlost otáček ventilátoru.
neveceral
Junior

Odeslat příspěvekod Martinez 27. 6. 2007 09:49

No tak, spíš bych řekl, že v případě neúspěchu to akorát nebude fungovat (samotný BIOS tyhle moduly imho nemění) - on sám píše, že je to zatím teprve v testovací fázi...
In the beginning there was nothing. And the Lord said 'Let There Be Light!' And still there was nothing, but at least now you could see it.
Martinez
Junior

Odeslat příspěvekod RadimL 27. 6. 2007 09:58

já ten notebook jedu dneska vrátit (míra trpělivosti se spol. HP přetekla) - takže hokusy pokusy budu zkoušet až v případě, že by se vrácení nezdařilo....
RadimL
Junior

Odeslat příspěvekod wolfenstein 8mm 27. 6. 2007 10:52

Tak jsem zkoušel připojit na VGA displej další monitor a to sice 3roky starý 17" LCD SONY asi za 17tisíc (typ jsem si nenapsal) ale používal jsem ho na GF6600 a GMA 950 asi 7 měsíců a mohu říci, že jsem žaádné rozmazaniny nepozoroval. Ano, výstup není tak ostrý jako na notebooku, a co si pamatuji s GF6600 po D-SUB vstupu v 1280x1024 je rozdíl zanedbatelný. Vyšší jsem nezkoušel, nemám tu možnost, jen jak jsem popisoval 1,2m LCD Clarity za 10000 dolarů a tam jelo 1920x1080 čistě bez moiré ale ostrost jsem nemohl římo s něčím porovnat, možná nexttime. Moiré na 17" SONY se objrvilo, ale bylo způsobeno rušením v místní rumonské síti, bylo před bouřkou a poté co vypadl 2x náš přenosový vůz jsem testování před odělovacími trafy ukončil...chápete. Zítra to testnu na vnitřní síť ve voze za trafy a uvidíme. Ale co mohu říci tak jemnost a kontrast displeje je mnohem lepší než na 3roky starém a ne levném LCD Sony,vývoj jde neustále kupředu a nevím co budou mít notesy za 5 let..hh :mrgreen: Zatím čest z Rumonian country, wolf
wolfenstein 8mm
Junior

Odeslat příspěvekod RadimL 27. 6. 2007 12:21

připojit externí monitor jsem taky zkoušel a žádný problém jsem nepozoroval...

kromě megahluku nemám problém...
RadimL
Junior

Odeslat příspěvekod swarm 27. 6. 2007 13:13

RadimL píše:já ten notebook jedu dneska vrátit (míra trpělivosti se spol. HP přetekla) - takže hokusy pokusy budu zkoušet až v případě, že by se vrácení nezdařilo.... /quote]
Mimochodem HP si to tentokrát *****, když se snažilo hrr hrr přijít mezi prvníma s novýma modelama. Příjemně mě ale překvapil ACER. Jejich nové TravelMate modely (to jsou ty černé) jsou prostě boží. Měl jsem v ruce 14" TM6492 a kdybych si měl vybral mezi HP 6510b a jím, tak jdu do ACERu. Šasi je o dost pevnější (slitiny Mg-Al se nezapřou) a celý notebook je vychytaný do posledního detailu (vyndavací mechanika s možností tam dát baterii, dokovací stanice, kde funguje správně i DVI, smartcard, trackpoint, biometrický senzor atd atd)....celý ten notebook je prostě boží a navíc na tu baterku vydrží skoro 5 hodin a je přitom úplně tichý.

Teď tu mám TM6592-G (15.4") s X2300HD a proti HP 6710b je snad ve všem lepší (jenom teda teď mám verzi s pouze WXGA displejem). Na to že má grafiku, tak se ventilátor spouští po intervalech a nejede pořád, a navíc opět výdrž skoro 5 hodin. Že má navíc seriový port, kombinaci ExpressCard+PCMCIA, DVI a všechny vychytávky, co jeho menší kolega ani nemá cenu zmiňovat. Prostě business notebook, jak má být.

HP zaútočilo ACERu na nejnižší cenový segment, tak teď evidetně ACER vrací úder :-). Nedělám, žádnou agitaci ACERu, ale je fakt, že HP mě hodně zklamalo a když mám ty obrovský možnosti to všechno porovnávat, tak vidim, že HP neni nic extra super.
Diagon Swarm - ~460 zrecenzovaných notebooků od 2007
15,6" Acer V15 Nitro - i7-4710HQ, 16GB RAM, 2xSSD, FHD IPS
14" HP EliteBook 840 G5 - i5-8350U, 16GB RAM, 512GB SSD, FHD IPS
14" ThinkPad T400 - C2D T9900, 8GB RAM, 300GB SSD, WXGA+ LED
swarm
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod CeCo 27. 6. 2007 13:21

Tak som sa pohral s 6710b, naozaj je to na X3100 a T7100 hlucne... HP nieco evidentne uslo. Vedla som mal totiz nc8230 a ten bol uplne ticho...

Inac mam info, ze HP pripravuje minimalne pre SR garantovanu opravu NB do dalsieho pracovneho dna... Snad dovtedy stihnu ten vetrak vyriesit, inac sa servis do*ere od toho navalu ;-)

C
CeCo
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod RadimL 27. 6. 2007 16:10

CeCo - myslíš garantovanou opravu nebo nápravu? Ty hlučné větráky totiž žádnou opravu nepotřebujou - jsou naprosto v pořádku.... Leda by se spol. HP rozhodla všechny vyměnit, což teda pochybuju..... (ostudu už mají tak jako tak, tak proč ještě vyhazovat peníze navíc)

Podle mě to nějak polovičatě dořeší nějakým tím biosem - podle infolinky HP lze čekat řešení v řádu 3-4 týdnů ....
RadimL
Junior

Odeslat příspěvekod CeCo 27. 6. 2007 19:01

Ta oprava je vseobecne ako carepack (t.j. rozsirenie zaruky), nevztahuje sa cisto na tento model. Proste standartne NBD s tym, ze to musia opravit do druheho pracovneho dna.

Spat k 6710b:
Technici urcite vedia, ze s BIOSom treba nieco robit; otazne teda je uz len, kedy/ci vyjde oprava.

C
CeCo
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod wolfenstein 8mm 27. 6. 2007 20:57

to doufám, mne jede větrák pořád, ale je to tím že jsou tady v Rumonsku 40 stupňová vedra, ale jak jsem psal dříve, funí z toho zbytečně studený vzduch, takže bych to nechladil vůbec nebo na mikro otáčky a podle zátěže přidával. Já být v HP directorem, tak tam padaj hlavy a lidem to automatickyy vyměním zdarma.....to víte, lidé se mění a když vidím jak ve světě na sebe lidi serou tak se tomu nedivím. Všechno kvantita a kvalita ustupuje, to ale není ve všem případ této HP6710b. Jinak jsem zatím spokojen, dám ji zahulit střihovým sftw. tak uvidíme. I waiting for you ....lovely new bios :mrgreen:
wolfenstein 8mm
Junior

Odeslat příspěvekod CeCo 27. 6. 2007 21:02

Co si tak spominam, tak pokial islo CPU pod 70% maximalneho taktu, tak sa v podstate vetrak vobec nezapol. Akonahle to vsak vystupilo nad cca 70% (co i len na 3 sekundy), vetrak uz isiel a vypol sa ked to znova kleslo pod cca 70% taktu (mal som verziu s T7100 a WXGA displejom).

Akoby to bolo riadene podla taktu a nie podla aktualnej teploty :roll:

C
CeCo
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod spachtle 27. 6. 2007 21:17

no, tak to asi udelam tak, ze si ho objednam z czechcomputeru a pojedu si ho vyzvednout osobne, (jedu na chalupu, ktera je 20 km od Pribrami) a reknu jim aby mi ho predvedli. kdyz to bude hucet, tak si ho nevezmu. mozna se budou sprajcovat, kdyz to je na ICO, ale co... proste jim to nezaplatim... :D

asi v tom pripade pak koupim jinej typ, ale stve me to, protoze je to jinak podle me za tu cenu dobrej notas a HP si tim hodne kazi jmeno.
Hard to see, the dark side is.

ntb: HP Compaq 6710b | T7500 | 2GB | 160GB | WSXGA+ 1680×1050 | Vista Business

SE W800i (home SW upgrade from K750i) || O2 Pohoda

<odkaz odstraněn>
spachtle
Junior

Odeslat příspěvekod spachtle 28. 6. 2007 13:01

nemaji to tady u HPnahodou spatne napsany? Myslim tu pamet. Uvadi tu, ze tam je 1x2048 MB, na czechcomputer.cz to maj taky, ale nebyl bych si tim tak jistej...
Hard to see, the dark side is.

ntb: HP Compaq 6710b | T7500 | 2GB | 160GB | WSXGA+ 1680×1050 | Vista Business

SE W800i (home SW upgrade from K750i) || O2 Pohoda

<odkaz odstraněn>
spachtle
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka