HP 6710b - postrehy a skusenosti

Diskuze o přenosných počítačích

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Martinez 29. 6. 2007 17:19

Já doufám, že se to nějak posune z tou novou aktivitu na support fóru... Snad to k něčemu bude...
In the beginning there was nothing. And the Lord said 'Let There Be Light!' And still there was nothing, but at least now you could see it.
Martinez
Junior

Odeslat příspěvekod spachtle 29. 6. 2007 22:43

RadimL píše:(pokud by to teda HP nebyli schopní napravit....))/quote]

myslím, že budou nuceni. neřeknu kdyby to dělali všechny kusy, ale když to dělají jen některý, nezbyde jim podle mě nic jinýho. to je jak kdyby prodávali za stejnou cenu auta a každý mělo jinej objem motoru... :)

prostě buď vyšpekulujou novej bios nebo vymena. myslim ze potenciálních nespokojenejch by bylo hodně.... a určitě neplánovali, že tyhle modely budou prodávat měsíc - myslim, že je to v jejich vlastnim zájmu...
Hard to see, the dark side is.

ntb: HP Compaq 6710b | T7500 | 2GB | 160GB | WSXGA+ 1680×1050 | Vista Business

SE W800i (home SW upgrade from K750i) || O2 Pohoda

<odkaz odstraněn>
spachtle
Junior

Odeslat příspěvekod D-Fox 3. 7. 2007 07:08

Tak nám na notebook.cz vyšla konečně recenze.

Kód: Vybrat vše
http://notebook.cz/__/,clanky,recenze-notebook,2007,hp-compaq-6710b,index.html

Důležité je zejména odstavec o chlazení a hluku:
Samotný chladící obvod vypadá poměrně dobře zpracován (zevnitř) a vypadá, že bude i dost efektivní. Uvnitř se nachází jeden ventilátor, který nasává studený vzduch na spodku přístroje a vyfukuje na levém boku velkým výdechem chlazení s mohutným žebrováním. Až sem je všechno v pořádku. Je to precizní práce, za kterou by se nemusel stydět žádný notebook. Problém testovaného kusu je v tom, že se celý systém snaží chladit na strašně nízkých teplotách. Podle měření to skoro vypadá, že se ventilátor má vypínat až při 40°C, což je v dnešních letních parných dnech nemožné (ale popravdě i v klimatizované místnosti se ventilátor vypnul po dlouhé době vždy jen na pár sekund). A protože teď v létě ventilátor "nějak nestíhá" (chladit na tak nízkou teplotu), tak občas spustí druhou rychlost. Zde bych asi použil slova jednoho uživatele z fora HP, který označil první rychlost za obtěžující a druhou za nesnesitelnou. Na situaci, kazící jinak velmi dobrý dojem z notebooku, jsme firmu HP upozornili a ta ji začala řešit. Dle zjištění výrobce se jedná o chybu termistoru na základní desce, kterou trpí část vyrobených kusů; HP jí řeší záruční výměnou základní desky. Po vyřešení tohoto neduhu, bude chlazení notebooku díky jinak dobrým dispozicím na vysoké úrovni. U nově vyrobených kusů by tento problém měl být vyřešen již při sjetí z výrobní linky.

Nezbýva než čekat, kdy se u nás "opravené modely" objeví. Kdyby měl někdo další informace (jak na tom nové kusy jsou oproti starým atd..), byl bych vděčnej.
D-Fox
Junior

Odeslat příspěvekod neveceral 3. 7. 2007 07:11

OT, ale po přečtení slibované recenze na http://notebook.cz/__/,clanky,recenze-n ... index.html
nemáte někdo řešení na tu čtečku otisků prstů, že by se třeba aktivovala nějakým stiskem kláves nebo něčím podobným? Nechtěl bych ji deaktiovat, ale zase se nechci nechat otravovat. Díky

edit: shodou okolností jsem psal včera obdobný dotaz na HP, chtěl jsem vědět, jak to vyřeší a jak poznám již nehlučný model, ale dosud mi neodpověděli.

edit2: tak už mi HP odpovědělo ...do budocna by se mel tento problem resit upgrade biosu, nedokazi vsak v tuto chvili odhadnout presny casovy interval, ve kterem se tato aktualizace objevi Takže o termistoru a reklamační výměně MB nic neví. :?
neveceral
Junior

Odeslat příspěvekod CeCo 3. 7. 2007 11:15

neveceral:
Ee, o tom neviem.
Infolinka je v takychto pripadoch pozadu; na mna produktak v HP (co ma na starosti notebooky!) obcas pozera ako tela na vrata, ze o akom piskani ci fucani vravim. Potom mu ten notebook pustim a on vzdy okamzite posiela request do zahranicia, nech urychlia opravu :mrgreen:

C
CeCo
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod neveceral 3. 7. 2007 11:30

to CeCo
a když máte na starosti HP notebooky, nebyl by tip na tu čtečku otisků prstů, aby nestartovala po každém šáhnutí na šipky? Osobně si totiž myslím, že je dost nevhodně umístěná, přímo pod dlaní ruky.
neveceral
Junior

Odeslat příspěvekod CeCo 3. 7. 2007 11:32

Ja nemam na starosti notebooky HP, ja len poznam produktaka v HP (nerobim pre ziadnu firmu, ani nemam vlastnu firmu).

S tou citackou som zatial nic nevymyslel a ani neviem nejaky navod na vypnutie.

C
CeCo
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Martinez 3. 7. 2007 15:44

Volal jsem na infolinku HP a dozvěděl jsem se, že jim to mám zanést - tak doufám, že to dobře pochopili, že to v nejbližší době stihnu a že mi s tím nepošlou zpátky domů...

A ještě jeden hloupej dotaz - bude jim stačit donést laptop a záručák - zbytek balení s sebou brát nemusím, že jo?
In the beginning there was nothing. And the Lord said 'Let There Be Light!' And still there was nothing, but at least now you could see it.
Martinez
Junior

Odeslat příspěvekod jakub1986 3. 7. 2007 22:34

Tak dneska jsem si koupil novou 6710b s T7100. Například teď mi hučí větrák docela dost a přitom teplotu obou jader mám pouhých 30 stupňů! Můj předchozí model nx6125 (Turion 2,2) byl v porovnání s 6710b krásně tichý. Po nainstalování Woken jsem jen náhodou zkusil SMART disku a ejhle - 100.000 chyb při čtení a při zápisu taky hafo a stále roste. Po 3 hodinách běhu je to docela síla. Disk má označení FUJITSU MHW2120BH. Myslím že mě v servisu brzy uvidí. Nevíte jak dlouho to trvá? Pochodil už někdo s tou výměnou termistorů na desce či celé desky jak je v recenzi na
Kód: Vybrat vše
http://notebook.cz/__/,clanky,recenze-notebook,2007,hp-compaq-6710b,index.html
?

:-/
jakub1986
Junior

Odeslat příspěvekod wolfenstein 8mm 4. 7. 2007 23:59

Mne by to také zajímalo, opravdu se z toho notesu line studený (zbytečně) vzduch, u Aceru jsem si hezky ohříval svačinu a klouby,hh, takže jakmile někdo něco zjistí, PIŠTE !!!
to JAKUB1986: Já mám tu T7300 s WXGA a tam mme většinou velice rychlá Hitashi 160GB, a ten maká jako o život....
wolfenstein 8mm
Junior

Odeslat příspěvekod wolfenstein 8mm 5. 7. 2007 00:04

CeCo, prosímtě, nevíš zda oficilně uznali HP tu chybičku s tím termistorem? Zdá se že by to logicky odpovídalo té chybě častéo a brzského chlazení procesoru. Větrák má několik stupňů a pokud by opravdu chodil tak jak má, tedy při vyšších telotách byla by to suprmachinaHP. :shock:
wolfenstein 8mm
Junior

Odeslat příspěvekod CeCo 5. 7. 2007 00:14

V SR este neviem; ta informacia z notebook.cz je z CR. Ale dam vediet.

C
CeCo
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod janzat 5. 7. 2007 09:58

já mám od počátku stejný problém s VBI HEL80 (viz podpis), chlazení je konstruované velmi kvalitně, dokonce jsem nikdy na žádném noutu neviděl lepší. Vývody vzduchu zboku i vzadu, velmi veliké otvory a v ních velmi masicní žebrování.
Bohužel Bios má nastavenu teplotu spouštění resp. vypínání chlazení na nějakých 39°C, takže jede neustále. Nedělá to sice hluk asi jako u 6710b, ale prostě jede, když nemusí a je to nepříjemné.
Je jásné že uchladit procesor pod 40° je naprostá zbytečnost...

Řešíme toto na fóru VBI, ale také stále čekáme na nový BIOS který by upravil nesmyslné teploty..

Jinak možná by se našel někdo kdo by dokázal si s Biosem trochu pohrát ne? :-):-):-)

Jinak nové šasi od Compalu IFL90 už je v pohodě, je to údajně nejtišší NB na světě:-) Větrák prý slzšet nelze za žádných okolností (při hraní -GO 8600 GT 512 MB) je větrák slyšet ze vzdálenosti cca 5cm od nej...)

Doufám ale, že když nové šasi mají vychytané, idělají něco s tím starším....
Myslím že u tohoto HP je to naprosto totožný problém. Pokud by se upravily teploty spínání větráku v Biosu, máte vyhráno.
Compal HEL80 - Core™ 2Duo T7200 2x2.00GHz, 4MB L2 Merom, 15.4" WXGA, mechanika SuperMulti,Kingston 2GB DDR2, Seagate Momentus 100GB 7200 ot./min. VGA GeForce Go 7600 256MB, WiFi, Bluetooth,web kamera, ctecka karet, ctecka otisku prstu
janzat
Junior

Odeslat příspěvekod CeCo 5. 7. 2007 11:25

No, Compal nie je podla mna firma, ktora by sama od seba menila dosky - tu sa ide silno na cenu, takze sa netvori nejaka "rezerva" pre pripad problemov...

C
CeCo
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod janci66 6. 7. 2007 02:23

to neveceral: s tou citackou nie je ziaden problem, v credential manageri pod settings/general/ vypni "Enable automatic fingerprint capture" citacka funguje len vtedy ked ju treba :) ja na tom tak fungujem bez problemov
janci66
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka