já mám od počátku stejný problém s VBI HEL80 (viz podpis), chlazení je konstruované velmi kvalitně, dokonce jsem nikdy na žádném noutu neviděl lepší. Vývody vzduchu zboku i vzadu, velmi veliké otvory a v ních velmi masicní žebrování.
Bohužel Bios má nastavenu teplotu spouštění resp. vypínání chlazení na nějakých 39°C, takže jede neustále. Nedělá to sice hluk asi jako u 6710b, ale prostě jede, když nemusí a je to nepříjemné.
Je jásné že uchladit procesor pod 40° je naprostá zbytečnost...
Řešíme toto na fóru VBI, ale také stále čekáme na nový BIOS který by upravil nesmyslné teploty..
Jinak možná by se našel někdo kdo by dokázal si s Biosem trochu pohrát ne?

:-):-)
Jinak nové šasi od Compalu IFL90 už je v pohodě, je to údajně nejtišší NB na světě:-) Větrák prý slzšet nelze za žádných okolností (při hraní -GO 8600 GT 512 MB) je větrák slyšet ze vzdálenosti cca 5cm od nej...)
Doufám ale, že když nové šasi mají vychytané, idělají něco s tím starším....
Myslím že u tohoto HP je to naprosto totožný problém. Pokud by se upravily teploty spínání větráku v Biosu, máte vyhráno.
Compal HEL80 - Core™ 2Duo T7200 2x2.00GHz, 4MB L2 Merom, 15.4" WXGA, mechanika SuperMulti,Kingston 2GB DDR2, Seagate Momentus 100GB 7200 ot./min. VGA GeForce Go 7600 256MB, WiFi, Bluetooth,web kamera, ctecka karet, ctecka otisku prstu