HP 6710b - postrehy a skusenosti

Diskuze o přenosných počítačích

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod janzat 8. 7. 2007 22:18

CS 1,6 se totiz vubec nehraje v takovych rozlisenich. Profici to jedou vetsinou 800*600, i kdyz maji bedny za desitky tisic....mi vyhovuje i "klasicke 1280*800, ale musim tam mit mini crosshair a vypnutej "auto"...
Jinak jak jsi na tom s fps na te grafarne..?
Compal HEL80 - Core™ 2Duo T7200 2x2.00GHz, 4MB L2 Merom, 15.4" WXGA, mechanika SuperMulti,Kingston 2GB DDR2, Seagate Momentus 100GB 7200 ot./min. VGA GeForce Go 7600 256MB, WiFi, Bluetooth,web kamera, ctecka karet, ctecka otisku prstu
janzat
Junior

Odeslat příspěvekod Bananik 9. 7. 2007 15:50

Tak ako pani, je realne nieco nove ohladom huciacich HP, alebo stale iba jeden clovek, ktoreho som nasiel co mu vymenili MB?? Stale mi totizto vrta toto HP v hlave a musim sa rozhodnut do stredy medzi 6710b (6510b) a dellom D531 (konci akcia). Jedine co ma na tom delli odradza je AMD TL-60 (2GHz) a jeho udajne slabsi vykon. Osobne by som radsej asi do HP ale za mesiac idem do cudziny na dost dlho a nechce sa niest so sebou v podstate chybne HP. Preto ma zaujima ci je moznost, ze mi to vtedy opravia alebo resp. ci sa vyskytuju este na skladoch tieto "vysavace"?
Bananik
Junior

Odeslat příspěvekod Martinez 9. 7. 2007 16:01

Dneska jsem byl v servisu a ten notebook mi vzali, dokonce jeden z těch týpků za pultem povídal: "To je šedesátsedmička? Těch tu teď budeme mít hodně.". Jak bude vypadat "opravenej" book ale nevím a pochybuju, že to budou mít do středy hotový - prej jim to obvykle trvá 5 - 10 pracovních dní...
In the beginning there was nothing. And the Lord said 'Let There Be Light!' And still there was nothing, but at least now you could see it.
Martinez
Junior

Odeslat příspěvekod Bananik 9. 7. 2007 16:08

Ja to nemusim mat do stredy hotove, ale do stredy sa musim rozhodnut ci zoberiem ten dell D531 (konci mu akcia), alebo ten HP. Co sa mi teda vobec nepaci je, ze ho hned budem musiet reklamovat. (musim to mat hotove do mesiaca, na 100%).
Martinez: Zobrali ti to v servise HP alebo u predajcu kde si to kupoval?
Bananik
Junior

Odeslat příspěvekod wolfenstein 8mm 9. 7. 2007 16:13

2 Martinez: Koupil jsem to na firmu a mám kopii faktury, jak se to dá tedy reklamovat? Nemám ani záruční list, myslím že by faktura měla stačit ne? A kde jsi to dal do toho HP servisního centra? Je tam nějaká infolinka??? Díky.
2 Janzat: Jak se dá změřit FPS? je na to nějaký příkaz v konzoli? Jinak to hraji obvykle na 1024x768 ale na tom notesu to vypadá děsivě, tedy jiné rozlišení neý to nativní 1680x1050 a havn se nedá nastavit ten wide mód v nižších rozlišeních. Ale skusím to na externím monitoru.
wolfenstein 8mm
Junior

Odeslat příspěvekod Martinez 9. 7. 2007 16:42

Byl jsem přímo u HP v Jeremenkový - je to takový zastrčený a nebylo tam moc lidí (akorát já a jeden chlap s vadným diskem na dva techniky), což je super. Kupoval jsem to v CZC a tam bejvá docela plno (i když na reklamacích, pravda, fronty zrovna nebejvají :oops: ). Co se týče záručních listů, tak si radši vezmi fakturu, nicméně oni po mě ani nic nechtěli, to jestli je počítač v záruce poznají podle S/N a nějakýho jejich systému :) .

Číslo infolinky najdeš na webu HP, ale mělo by to bejt: 261 307 310 - pokud to nejni na notebooky, ale na tiskárny tak tě snad přepojej :) ...
In the beginning there was nothing. And the Lord said 'Let There Be Light!' And still there was nothing, but at least now you could see it.
Martinez
Junior

Odeslat příspěvekod janzat 9. 7. 2007 19:51

wolf: zapni konzoli a dej net_graph 2
Compal HEL80 - Core™ 2Duo T7200 2x2.00GHz, 4MB L2 Merom, 15.4" WXGA, mechanika SuperMulti,Kingston 2GB DDR2, Seagate Momentus 100GB 7200 ot./min. VGA GeForce Go 7600 256MB, WiFi, Bluetooth,web kamera, ctecka karet, ctecka otisku prstu
janzat
Junior

Odeslat příspěvekod wolfenstein 8mm 10. 7. 2007 10:15

Counter není plynulý, na LCD je jedno jestli je tam 640x480 nebo 1680x1050, rychlost je okolo 17-28 fps. Je to divné ale je to tak. D3D je omalejší než OpenGL a skoušl jsem v ovladači nastaavit nějaké parametry, ale nic moc se to nezlepšilo. Nejrychlejší je software rendering, to je docela plynulé, ale zbraň je jen v levé ruce a z neznámého důvodu je nemožné to změnit. Dále s e neukazuje info o fps atd. Tak nevím....co stím... Další hry jsem nezkoušel, nic jiného nehraji pokud je vůbec čas. Možná je za tím Vista a zbastlené ovladače. Chci to změnit na XPprof. jdu volat na Microsoft, jak je to s tou záměnou Vist business na XP zadarmo.
wolfenstein 8mm
Junior

Odeslat příspěvekod janzat 10. 7. 2007 21:34

hele maš steam nebo ne? Máš NS tu verzi co když instalujes jsou tam všude otazniky že? Jinak nechapu jak mužeš hrat CS:-) s fps 17-28 to NEJDE....se nemuzes preci dostat pres skill 1300:-) To je fakt hrooozně málo. Já mam stabilně 100 fps a když mi to spadne na třicet, vypinam to bo mi to žere oči:-) Navíc se nedá nic trefit...
janzat
Junior

Odeslat příspěvekod jakub1986 13. 7. 2007 10:04

VÝSLEDEK: Tak jsem si dnes vyzvedl notebook ze záruční opravy hlučnosti. Vyměnili mi základní desku, trvalo to 4 dny. Notebook mi předtím hučel "jak vysavač" i když jsem nic nedělal, nyní se pouze roztočí větrák tu a tam, na druhou stranu když se roztočí tak je to přesto trochu slyšet. Takže ale určitě pozitivní změna. HDD se SMART chybami (read+write errors) mi boužel nevyměnili, prý má technik jejich interní nástroj, který shledal že je OK. Takže zkusím otestovat origo Fujitsu nástrojem a uvidíme..
jakub1986
Junior

Odeslat příspěvekod dexter1978 13. 7. 2007 15:25

Muzes prosim poskytnout screenshot z CPUZ s detaily ohledne zakladni desky po vymene?
Diky.

D.
dexter1978
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jakub1986 13. 7. 2007 16:03

dexter1978 píše:Muzes prosim poskytnout screenshot z CPUZ s detaily ohledne zakladni desky po vymene?
Diky.

D.

No, abych řekl pravdu tak mi ten noťas přišel tišší po té výměně desky jen při chodu na baterie. Při běhu na adaptér je stejně nadprůměrně hlučný. Pěkně mě to se*e.

Tady je link na CPU-Z: http://pc.kx.cz/cpuz.jpg
jakub1986
Junior

Odeslat příspěvekod ki2ko 13. 7. 2007 21:55

jakub1986 píše:No, abych řekl pravdu tak mi ten noťas přišel tišší po té výměně desky jen při chodu na baterie. Při běhu na adaptér je stejně nadprůměrně hlučný. Pěkně mě to se*e.

Tady je link na CPU-Z:
url]http://pc.kx.cz/cpuz.jpg[/url]

Este skus updatnut bios na F.08. Malo by to pridat jednu rychlost - najmensiu, mozno sa to zlepsi.
ki2ko
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod wolfenstein 8mm 13. 7. 2007 23:38

Já si počkám na verdikt Martinéze, co on a jeho oprava (výměna) motherboardu.... Jsem zvědavý. Jinak samozřejmě, notes na batrie běhá mnohem tiššeji, alespoň při brouzdání atd, kdy se rychlost dokáže regulovat vcelku plynule. Jinak tam budu cpát XP Pro. tak uvidíme, zda li to trochu zacloumá s rychlostí a stabilitou. Občas mi zavrávorá ovladač k těm ovladačům halsitosti a jasu displeje, Napíše to nějaké nesmysly a pak to nějak blbne. Po restartu OK. XP na tom snad budou lépe, hlavně co se paměti týče, Visty jsou MBzcela úchylné....Po staru počítače cca 70% z 1GB RAM. Tfujtajbl.... :evil:
wolfenstein 8mm
Junior

Odeslat příspěvekod Martinez 14. 7. 2007 09:39

wolfenstein 8mm píše:Po staru počítače cca 70% z 1GB RAM. Tfujtajbl.... :evil:i/quote]

No, myslím, že porovnávat Visty s XP co se týče spotřeby paměti asi není úplně správný - pokud vím tak se Visty učí a cachují nejpoužívanější aplikace rovnou do paměti, aby se spoštěly rychleji a pokud je zapotřebí paměť uvolnit tak to udělají...

Jinak můj notebook je furt v servisu, což je furt v "normě" protože to ještě není ani těch 5 pracovních dní :) ...

2jakub1986: kde jsi s tím laptopem byl? V Jeremenkový, nebo v nějakým autorizovaným servisu?
Martinez
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka