HP 6710b - postrehy a skusenosti

Diskuze o přenosných počítačích

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod kalten 23. 7. 2007 16:56

Ale zrejme to netestovali ani na vlastnich monitorech - Podarilo se mi sehnat i primo monitor HP. Stejny problem - na LCD
monitoru HP 1502, nativni rozliseni @60Hz vyrazne vlneni (posouzeno dalsimi dvema osobami vcetne elektrotechnika), pouze po pripojeni AC adapteru. Stejny problem se objevil na novem
Acer AL1717@60Hz - velmi vyrazne nepravidelne vlny v leve casti
monitoru, Benq T720 @ 60 Hz - drobne vlnky po cele plose, Acer AL1951 - vyrazne vlny @75 Hz, male vlneni pri @60Hz.
kalten
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod swarm 23. 7. 2007 17:26

Tak jako tohle zcela jistě neni chyba monitoru ale notebooku. Prodejce, který by vám reklamaci neuznal je hodně nesolidní a doporučuju už dál kupovat jinde (btw o koho se jednalo?). Jinak teda NB se dá naštěstí reklamovat přímo v autorizovaném servisu a tam by problém neměl být.
Diagon Swarm - ~460 zrecenzovaných notebooků od 2007
15,6" Acer V15 Nitro - i7-4710HQ, 16GB RAM, 2xSSD, FHD IPS
14" HP EliteBook 840 G5 - i5-8350U, 16GB RAM, 512GB SSD, FHD IPS
14" ThinkPad T400 - C2D T9900, 8GB RAM, 300GB SSD, WXGA+ LED
swarm
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod silfax 24. 7. 2007 06:53

Už skoro měsíc a něco pročítám nejrůznější fóra na netu, protože hledám nejvhodnější notebook pro svoje účely, také proto sem bedlivě sledoval řešení problému s chlazením či jiné neduhy tohoto NB, protože mi v současné době přijde jako nejvhodnější.

Parametry na nichž trvám je <14,1" displej, Intel C2D (alespoň 1,8 Ghz ), >1GB RAM, >120GB HDD SATA, >3 USB, minimálně D-Sub + TV out - použitelný výstup na LCD ... co se třeba výdrže týče, tak zas až důležitá není, ale kdyby se reálně pohybovala okolo 3 hodin, bylo by to plus. Cenově max. 30 tis. Kč s DPH

Moje představa je HP 6510b / T7500 / 1 GB Ram / 160 GB HDD / ViB + si dokoupím 1 GB Ram (protože by měl být jeden slot volný)

Sem pozapomněl ... je to chlazení již v pořádku (u všech, i reklamovaných kusů) ? A ten externí výstup na monitor je opravdu špatný či spíše nekvalitní?

Na několika stránkách sem našel typ HDD u 6510b jako SATA, jinde IDE ... pravda? Je v tom výkonově poznatelný rozdíl ... neplánuju kupovat si jiný HDD
Díky za radu
Lenovo ThinkPad Edge E430/ i5 3210M@2.5 Ghz, 8GB DDR3 1600 Mhz, GeForce 630M,128 GB SSD Crucial M4+2TB Samsung
Sharkoon Rebel 9,AC Fusion 550W,AMD Phenom X4 9600 BlE,Akasa AK-876,MSI K9A2(AMD790X),4 GB DDR2(800 Mhz),Sapphire 6770 (1GB),500+500GB Seagate
silfax
Junior

Odeslat příspěvekod kalten 24. 7. 2007 10:02

Je tam tento disk SATA - http://www.czechcomputer.cz/product_doc ... 6D329.html

Jeden slot tam je skutecne volny, pro aktivaci dual channel je potreba, aby druha pamet byla stejne velka a rychla. Muj prodejce doporucoval OEM Kingston pro HP.

Pokud se nejedna pouze o problem meho kusu, tak bych tento nb na pravidelnou praci s externim pripojenym lcd monitorem nedoporucoval.

Vetrak se v tomto nb nezastavi ani pri nulovem vytizeni procesoru a nizke pokojove teplote, na nejnizsi obratky ale neni nijak mimoradne hlucny.

Na nb neni predinstalovan HP Quick Look a HP Embedded Security (pro inicializaci TPM chipu), nepodarilo se mi je ani najit na webu hp.

Ad VistaBusiness - oproti XP na IBM R50e s 756MB RAM se velmi dlouho na mem HP 6510b T7500 3GB Ram startuje pocitac a hybernace i obnova z hybernace trva tez velmi dlouho.
kalten
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod 1jaro 24. 7. 2007 10:20

K tej Viste Bussiness: nie je náhodou taká možnosť downgradu z Visty na XP Professional. Marí sa mi, že som niečo také niekde zaregistroval. Aspoň sa NB trochu zrýchli a mám dojem, že je aj možnosť návratu späť na Vistu, ak si to človek rozmyslí. Viem, že taká možnosť bola, neviem, či to stále platí.
1jaro
Junior

Odeslat příspěvekod kalten 24. 7. 2007 10:27

Tato moznost je, nekde jsem cetl nasledujici postup:pokud mate verzi Business nebo Ultimate. Downgrade je mozne provest z libovolnych medii a pri aktivaci xp pak zavolat na Microsoft a vysvetlit jim situaci. Kdykoliv by potom melo jit provest navrat zpet na Visty.

Ma to vsak s hp 6510b hacek: zkusil jsem instalaci W XP Pro CZ SP2 a pri inicializaci (tj. uplne na zacatku, pred jakoukoliv interakci s uzivatelem) instalace spadla s hlasenim, ze (priblizne) vznikla chyba pri zavadeni ovladace alliide a resetoval se pc. Vygooglit reseni se mi nepodarilo, pokud nekdo vite jak dostat windows XP na hp 6510b z normalni genericke instalace (ne z hp recovery medii), dejte vedet, urcite to bude vic lidi zajimat.
kalten
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jakub1986 24. 7. 2007 12:05

Ma to vsak s hp 6510b hacek: zkusil jsem instalaci W XP Pro CZ SP2 a pri inicializaci (tj. uplne na zacatku, pred jakoukoliv interakci s uzivatelem) instalace spadla s hlasenim, ze (priblizne) vznikla chyba pri zavadeni ovladace alliide a resetoval se pc. Vygooglit reseni se mi nepodarilo, pokud nekdo vite jak dostat windows XP na hp 6510b z normalni genericke instalace (ne z hp recovery medii), dejte vedet, urcite to bude vic lidi zajimat.

V BIOSu musíš nejdřív vypnout SATA Native Mode. Pak by to mělo jet.
jakub1986
Junior

Odeslat příspěvekod kalten 24. 7. 2007 14:22

Tak jsem dostal odpoved od sveho prodejce HP certified dealera, ktery kontaktoval support HP:

1. Bezici ventilator - NTB je ze serie, ktere maji vadnou zakladni desku. Ta se musi vymenit a problem bude vyresen.

2. Je pravdepodobne, ze problem s monitorem se timto vyresi take.

3. TPM modul se musi nastavit v BIOSu NTB. Vychozi nastaveni je takove, ze jeho funkce pro HP Protect Tools jsou vypnute.

Pomohla nekomu vymena motherboardu? Mam se do ni poustet a nebo chtit radeji vratit penize (nb jsem koupil pres net a neni tomu jeste ani tyden).[/quote]
kalten
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod dexter1978 24. 7. 2007 15:17

Zdar,

dnes sem se vratil ze servisu.
Muzu potvrdit, ze vymenou zakladni desky lze vyresit problem s ventilatorem. Notebook se nyni chova rozhodne tisseji.

Vlneni na ext. LCD pres VGA port zustava.
Potvrzuji, ze je viditelne pouze pri napajeni pres AC.
Subjektivne se mi zdalo, ze intenzita vlneni se zvetsi, pri spousteni aplikace a pak se opet snizi. S aktivitou HDD vsak nesouvisi.

Odpoledne jeste vyzkousim port replikator a DVI.
dexter1978
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod finrandil 24. 7. 2007 15:32

Z toho vyplýva, že pôjdem skôr do 6715b s Turionom. Ten má tuším ATI grafiku a o takýchto výrobných problémoch som u neho nepočul.
finrandil
Junior

Odeslat příspěvekod scara 24. 7. 2007 15:40

Zdravim,

procetl jsem si toto forum a vzhledem k tomu, ze uvazuji o koupi nejakeho NB, se nejak nemuzu rozhodnout. Sice bych ho potreboval az tak za mesic a pul ale uz se tak nak poohlizim.

6710b se me velice libi (dival jsem se na model s WSXGA, T7300, 1GB RAM, 160G) s tim, ze bych k tomu asi dokoupil 1GB pameti (doporucovali by mi transcenda). Ale mam docela obavu z te integrovane grafiky, ja bych si sice na NB nehral zadne nove hry - spis programovani a tak kolem, ale treba na filmky, prehravani DVD, praci s nejakou grafikou. Proste takovy universal - hlavne kvuli rozliseni. Je tam moznost i vypnuti touchpadu - mam ted starsi HP nx9010 a tam je to elegantne reseno tlacitkem nad nim?

Na druhou stranu, existuji i Paviliony, ktere maji mensi rozliseni (pokud se stale bavim o 15.4"W), ale zase jsou vybaveny externi grafikou s vlastni pameti, DVI vystupem a dalsima vecickama ...

Co by jste mi doporucovali - v kazdem pripade bych rad zustal u HP ??? Diky.

PS: cetl jsem tu nekde neco o finte s odinstalaci ovladacu touchpadu kvuli funkcnosti u 6710 - k cemu je to dobre ??
HP Compaq 6710b, T7300, 15,4" WSXGA, 2GB RAM, 160GB HDD, OS Vista Business
scara
Junior

Odeslat příspěvekod jakub1986 24. 7. 2007 16:14

kalten píše:Pomohla nekomu vymena motherboardu? Mam se do ni poustet a nebo chtit radeji vratit penize (nb jsem koupil pres net a neni tomu jeste ani tyden).

Mě MB vyměnili a zlepšení asi o 5%, notebooku před výměnou hučel větrník konstantně a teď hučí cyklicky, takže pokud máš možnost tak 6710b ROZHODNĚ VRÁTIT a koupit buď 6715 s AMD nebo jít do jiný značky...
jakub1986
Junior

Odeslat příspěvekod McDollar 24. 7. 2007 16:30

Som pucul,ze AMD Turiony sa riadne prehrievaju a je normalne horuca klavesnica :D Radsej by som zvolil Intel...
Podla mna hucanie nie je dovod na vymenu znacky ntb,je to subjektivny pocit.Napr. kolega vedla v kancli ma nejakeho Acera a huci mu jak kombajn a jemu to vobec nevadi.Nikdy sa o tom ani len nezmienil.
100 ludi 100 chuti :wink:
McDollar
Junior

Odeslat příspěvekod dexter1978 24. 7. 2007 17:15

Jsem od prirody neduverivy a opravdu sem neveril ze by HP do takzvaneho business notebooku umyslne blokla DVI vystup pres systemovy konektor. Bohuzel je to tak. :cry:
Ani pres dockingstation DVI nerozbehnete.

VGA signal pres dokinu je sice o neco lepsi, rozhodne se nevlni nejak viditelne jako kdyz je to pripojeno naprimo, takze zavislost na zdroji je zrejma (zdroj k dockingstation je rozhodne dimenzovan jako tvrdsi) a fakt ze pri behu na baterie je vlneni rovnez nepozorovatelne tomu jen nahrava.

Nic mene, za nejakych 32k mam docela slusnej pracovni notebook, T7300 a 3GB ram, 160GB disk a relativne kvalitni obraz.
Po strance komponent, vykonu i celkoveho zpracovani si nemuzu prakticky na nic stezovat.
Jen toho DVI je skoda, opravdu by me nenapadlo, ze to HP zamerne vyradi. Skoda skoda.
Snad to nekomu pomuze pri rozhodovani.
Zdarec.

D.
dexter1978
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod CeCo 24. 7. 2007 17:20

Holt, pre DVI treba kupit lepsi notas (a nechat HP viac penazi). Tu to nie je o tom verit/neverit; tu sa ide tvrdo na "V" specifikaciach a "NIE V" specifikaciach...

C
CeCo
VIP uživatel

Předchozí stránkaDalší stránka