HP 6710b - postrehy a skusenosti

Diskuze o přenosných počítačích

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod neveceral 30. 7. 2007 18:14

no třeba v CZC by měli mít již nové, tedy nehlučné, aspoň to tvrdí v diskuzi :-)
neveceral
Junior

Odeslat příspěvekod sirius1983 1. 8. 2007 21:52

existuje tento model i s lesklým 1050 displejem? dík
sirius1983
Pokročilý

Odeslat příspěvekod wolfenstein 8mm 1. 8. 2007 22:17

myslím že ne, už se oo tom někde psalo, že ty wsxga+ displeje jsou matné, mají větší pozorovací úhly a samozřejnmě vyšší rozlišení. Mám ho, je to opravdu rozdíl a na mat jsem si opravdu rychle zvykl, teď když jdu na kolegův FS s lesklým displejem, koukám jako do zrcadla...A ten kontrast je také o dost lepší...Wolf

XP jsem tam dal, měl jsem OEM s SP2, šlo to vpohodě, akorád těch ovladačů, z toho jsem byl trochu mimo, jinak vše mi už jde jen kromě jedné věci, asi to bude čtečka paměťových karet, ale na to přijdu. Není moc času....Ještě musím zavolat na Microsoft ať mi to aktivujou, na to SN už to nešlo. Wolf...startuje to dvakrát rychleji hhh :P
wolfenstein 8mm
Junior

Odeslat příspěvekod Rodsten 2. 8. 2007 07:25

to wolf:
Mi 6710b ze začátku taky najížděla dost pomalu a občas se stávalo, že mi systém nenajel vůbec, zůstal viset v černé obrazovce. Nejdřív jsem nainstaloval ovládače, tam byl 14 dní klid, pak znova. Už jsem se rozhodl, že s tím zajdu do servisu, ale ještě předtím jsem tam dal nový BIOS verzi F.08. Od té doby /cca 3 týdny/ systém pokaždé najel a start systému je několikanásobně rychlejší....

Teď už mně tak trochu rozčiluje ten větrák. Ale ještě nevím jestli to dám do sevisu, v Ostravě mi řekli, že od HP nemají nic o tomto modelu a výměny desky. Technik přímo od HP mi včera volal a říkal, že pokud mi ten větrák tolik vadí, ať to pošlu do hlavního HP servisu, že s tím něco udělají.... Ty jsi si nechal tu desku vyměnit ?
Rodsten
Junior

Odeslat příspěvekod scara 2. 8. 2007 07:55

Vcera mi prisla 6710b s T7300 a mel jsem stesti ... uz asi byla z nove varky (bral jsem ji pres barbone.cz a sice si musite pockat, nez ji asi privezou z nejakeho skladu, ale jinak pohodicka). Obcas sice zasnu nad tim, jak se chova ventilator, ale obecne je tichouckej.

Je ale potreba jeste registrovat/aktivovat Visty, nebo to uz je udelane ??? Me to nejak pres internet nejde :(.

A jeste jedna vec. Nestacilo mi 1GB pameti - disk by stale swapoval, takze itealni je pro tento PC s Vistama 2GB pameti a bez problemu jsem tam dal i Transcenda 1GB, 667MHz, CL5 ... HP nedelal problemy ...
HP Compaq 6710b, T7300, 15,4" WSXGA, 2GB RAM, 160GB HDD, OS Vista Business
scara
Junior

Odeslat příspěvekod aladar2403 2. 8. 2007 10:17

skousel jsi to i na monitor s vyssim rozlisenim protoze tv je iny kafe. Skus to na monitor s 1600x1200
aladar2403
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod boy-hop 2. 8. 2007 10:57

Už jsem byl celkem rozhodnutý že si koupím místo 6710b radši 6715b kvůli o něco málo lepšímu grafickýmu výkonu, ale pak jsem ještě natrefil na Hewlett-Packard Pavilion dv6590 http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=47693
a přijde mi že to bude asi nejlepší řešení, co myslíte?? Jak je na tom výkonostně ta grafika nVidia GeForce 8400M ?? Ale zase pavilion nema WSXGA display. Tak nevím čeho se mám vzdát, jestli kvalitního displaye nebo lepší grafiky :-( poraďte please
boy-hop
Junior

Odeslat příspěvekod finrandil 2. 8. 2007 11:36

Záleží, čo s tým chceš robiť. Na hry to vyššie rozlíšenie moc nepotrebuješ.
Pokiaľ chceš mať veľký priestor na ploche pri práci, tak sa to zíde. Ale ak máš nejaké externé riešenie, nie je to nutnosť.
finrandil
Junior

Odeslat příspěvekod charvi 2. 8. 2007 18:08

ahoj, chci se zeptat, jestli potize s externim monitorem jsou i u modelu 6715b?
charvi
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod finrandil 2. 8. 2007 18:45

charvi píše:ahoj, chci se zeptat, jestli potize s externim monitorem jsou i u modelu 6715b?

Skúšal som cez VGA aj S-video a je to bez problémov.
finrandil
Junior

Odeslat příspěvekod macabe 2. 8. 2007 18:58

cau mozna trochu OT ale je to pro ty co premysleji nad koupi Hewlett-Packard 6710b tak bych byt vami radsi zvolil thinkpad R61 cenou je asi jen o 3000kč dražší ale nema problemy s chlazenim a lepsi grafiku, dale neni problem s vystupem VGA
když můžu pomůžu ale většinou nemůžu :)
lenovo T61 WSXGA+ 3GB ram, nvidia NVS 140M, 120 GB 9-cell baterie + dock + externí monitor Dell UltraSharp 2408WFP+ TV tuner AVerTV Hybrid Ultra USB :) WIN 7 home premium
Nokia E51
Nokia N900
samsung galaxy S
macabe
Junior

Odeslat příspěvekod nav_ 3. 8. 2007 10:10

Ahoj, již delší dobu čtu toto fórum a s koupí HP 6710b jsem váhal, ale nakonec jsem se pro něj rozhodl. Po dvou dnech provozu jsem s ním spokojen, větrák NB není skoro slyšet a i externí monitor je bez problémů a to mám LG za cca. 7K, tedy žádný špičkový. Možná, že zde popisované problémy byly opravdu záležitostí jen prvních několika sérií? :)
nav_
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Actus 3. 8. 2007 10:14

nav_ píše:Ahoj, již delší dobu čtu toto fórum a s koupí HP 6710b jsem váhal, ale nakonec jsem se pro něj rozhodl. Po dvou dnech provozu jsem s ním spokojen, větrák NB není skoro slyšet a i externí monitor je bez problémů a to mám LG za cca. 7K, tedy žádný špičkový. Možná, že zde popisované problémy byly opravdu záležitostí jen prvních několika sérií? :)t/quote]

ake rozlisenie ma to tvoje LG?
Actus
Junior

Odeslat příspěvekod scara 3. 8. 2007 10:16

Na zadost aladar2403 jsem udelal par testiku pripojeni me 6710b, T7300, 2GB RAM, WSXGA k externimu monitoru ACER AL1951 s max. rozlisenim 1280x1024. Zde jsou vysledky.

V pripojeni s nebo bez napajeciho adapretu neni zadny rozdil, stale krasne cisty obraz. Pravdou je, ze neni 100% doostreny, ale citelnost ani nejake velike problemy bych v tom nevidel.

Co se pripojeni tyce, po pripojeni externiho displaye se NB zepta, zda chcete pouzivat monitor jako kopii displaye, jako rozsireni displaye ... zkousel jsem oboje. Pri kopii se udrzi rozliseni na externim displayi a "zprasi" se mi zobrazeni na NB. Pokud dam druhou moznost a to rozsireni, pak se externi monitor pouziva jako druhy monitor - o prisklusny pocet px vetsi pracovni plocha ...

Zkousel jsem i par prenastaveni, ale stale je tam veliky rozdil v sirokouhlem rozliseni NB a mem monitoru. I vzhledem k tomu musim rici, ze vysledek me velice prijemne prekvapil.
HP Compaq 6710b, T7300, 15,4" WSXGA, 2GB RAM, 160GB HDD, OS Vista Business
scara
Junior

Odeslat příspěvekod Actus 3. 8. 2007 10:21

este keby to niekto vyskusal s 20" a rozlisenim 1680x1050 tak by som mu bol vdacny :-)
Actus
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka