HP 6710b - postrehy a skusenosti

Diskuze o přenosných počítačích

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod scara 6. 8. 2007 19:11

Nedela vam nekomu compik take to, ze po startu tak jako 2x zascratchuje DVDcko ??? Me to dela i kdyz tam zadne CD nemam a uz jsem zkousel vypnout veskere bootovani etc. a nejak mi to nepomaha ... je to vada ??? Diky za odpoved.
HP Compaq 6710b, T7300, 15,4" WSXGA, 2GB RAM, 160GB HDD, OS Vista Business
scara
Junior

Odeslat příspěvekod CeCo 6. 8. 2007 19:36

Daj v BIOSe boot z HDD skor nez boot z CD-ROM.

C
CeCo
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod scara 6. 8. 2007 20:13

To jsem prave uz zkousel ... nekolikrat. Vypnul jsem ten Multiboot, prehazel jsem optiku az na posledni misto, zakazal jsem z ni bootovat a proste stale nic :(. Ted jsem to zkousel jeste jednou, jestli jsem nahodou nekde neudelal botu, ale bohuzel. Nemohla by to delat verze BIOSu ??? Prave nevim, jestli to nedela jeste nekomu ... je to nejhlucnejsi zalezitost hned reprakach :D. Diky.
scara
Junior

Odeslat příspěvekod CeCo 6. 8. 2007 21:34

Hm... Aj mne to robi (8510w), ale vobec mi to nevadi. Nejaky dovod to snad bude mat... Vadit to snad nevadi, ked to robi len pri bootovani a len raz :)

C
CeCo
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod DOM I. 6. 8. 2007 23:21

HP nx7300 mi to dělala taky, žadna zavada to asi nebude.
GB GAMA69VMS2/AMD Athlon64 X2 6000+/ACFreezer64PRO/eVGA 8800GT 512Mb+AC AcceleroS1+Noctua NFS12-1200/A-Data 3GB 800Mhz//SamsungT166 320GB HD321KJ+Thermaltake Hardcano14/Aerocool Aeroengine II-140/2x120/2x80fans+ZALMAN ZM-MFC1/CorsairHX520W/HPw2207
DOM I.
Junior

Odeslat příspěvekod scara 7. 8. 2007 12:02

Ja mam prave jeste misto tohohle ted uz starsi nx9005 a ten mi to delal taky ale rikal jsem si, jestli to neni nejaky nesmysl a neni :( ... no nic ... diky za snahu - jak rikate, neni to nic strasneho, jen ze NB je celkove relativne tichy a pri startu zascrachuje :)
scara
Junior

Odeslat příspěvekod lacir 7. 8. 2007 17:33

Nuze vyzera to ze na buduci tyzden by som mal mat 6710b v tej druhej najvyssej konfiguracii, tak mam par otazok:
1) Cital som nan recenziu na notebook.cz a tam sa pise ze pri prvom spusteni(a teda "doinstalacii" Vista Business) sa da vybrat medzi 32 a 64bit verziou a jazykovu mutaciu, a navyse ze "vybrat sa da len raz", to sa mysli ze ked sa potom zaregistruje taka verzia tak to mam "nadozivotie" alebo len na tu instalaciu(ze pri recovery systemu by som si znova mohol volit verziu)?
2) Mobilny chipset 965 potporuje tiez dualchanel s dvoma RAMkami roznych velkosti ako jeho desktopovy variant P965? ...ze by som si o pol roka do druheho slotu kupil 2GB...
3) takze o tyzden zakupeny kus na SR cez BGS by uz mal byt ten pekne tichy?

vdaka za pomoc!
L
lacir
Junior

Odeslat příspěvekod Martinez 7. 8. 2007 21:11

Měl bych takovej dotaz máte někdo v notebooku přikupovanou paměť? Původně jsem myslel, že s rozšiřováním chvilku počkám, ale AutoCad 2008 je na mým stroji ucouranej až to není hezký...

Pokud tedy máte nějaký ověřený typ (i tip :) ) budu vám vděčnej :), díky...
In the beginning there was nothing. And the Lord said 'Let There Be Light!' And still there was nothing, but at least now you could see it.
Martinez
Junior

Odeslat příspěvekod neveceral 7. 8. 2007 21:25

k té paměti, shodná s originál HP by měla být tato Kingston KTH ZD8000B. Jinak mě byla doporučena od spokojeného majitele i levnější Transcend TS128MSQ64V6J. Mě by měl zítra přijít notebook a možná i paměť Transcend, tak se potom ozvu.
neveceral
Junior

Odeslat příspěvekod futro 7. 8. 2007 21:58

lacir píše:3) takze o tyzden zakupeny kus na SR cez BGS by uz mal byt ten pekne tichy?

Mal by byt, ale mozno nebude. Vcera som v BGS kupil GB891EA z novej dodavky a su to stale ntb z vadnych serii (moj ntb CNU7211xxx). Fuka stale a celkom hlasno. Ide zajtra do opravy, slubili mi to opravit rychlo, napisem vysledok ASAP.

Martinez píše:Měl bych takovej dotaz máte někdo v notebooku přikupovanou paměť?
futro
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod scara 7. 8. 2007 22:16

2 martinez:
dokupoval jsem 1GB RAM - priznam se, ze bez toho by mi ten disk stale swapoval a asi by za chviklu odkracel. Mam tam toho Transcenda a pohodicka, zvyseni propustnosti celeho systemu je prakticky okamzite, znatelne je okamzite i nizsi potreba swapovani ... ale nejsem si jisty, jestli ty pameti jedou i dualne ... to bych lhal ...
scara
Junior

Odeslat příspěvekod lacir 7. 8. 2007 23:00

futro píše:Mal by byt, ale mozno nebude. Vcera som v BGS kupil GB891EA z novej dodavky a su to stale ntb z vadnych serii (moj ntb CNU7211xxx). Fuka stale a celkom hlasno. Ide zajtra do opravy, slubili mi to opravit rychlo, napisem vysledok ASAP.

Tak to nie je velmi potesujuce ze chybne kusy sa este flakaju po velkoskladoch :x Do ktoreho servisu ho davas? (ze keby som aj ja mal to "stastie") Vdaka.
L
lacir
Junior

Odeslat příspěvekod futro 7. 8. 2007 23:08

lacir píše:Tak to nie je velmi potesujuce ze chybne kusy sa este flakaju po velkoskladoch :x Do ktoreho servisu ho davas? (ze keby som aj ja mal to "stastie") Vdaka.
L

Davam ho do Swissu (http://www.swisshp.sk). Zatial komunikuju vyborne, som zvedavy, ako si poradia s opravou.
futro
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod CeCo 7. 8. 2007 23:50

No, Swiss je jeden z najvacsich, ale ja uprednostnujem iny servis... Najma ked Swiss poslal nespravne/falosne vykazy smerom do HP (oprava podla nich trvala 1 den, v reale trvala 10 dni...)

C
CeCo
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod futro 7. 8. 2007 23:58

CeCo píše:No, Swiss je jeden z najvacsich, ale ja uprednostnujem iny servis... Najma ked Swiss poslal nespravne/falosne vykazy smerom do HP (oprava podla nich trvala 1 den, v reale trvala 10 dni...)
C

Nemam este s nimi skusenosti, trosku si ma vystrasil. Ktory servis uprednostnujes Ty?
futro
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka