HP 6710b - postrehy a skusenosti

Diskuze o přenosných počítačích

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod neveceral 7. 9. 2007 17:18

CeCo píše:neveceral:
No mne po formate disku v HP Sanitizer obnovit z DVD Recovery islo na viacerych HPckach... Takze chyba bude niekde inde.

C

A opravdu HP Sanitizer maže i MBR? Pokud na MBR nešahá, tak je samozřejmé, že se obnova podařila. Ale downgrade na WXP znamená i změnu MBR a to podle mých zkušeností DVD Recovery neobnoví. Chybu bych klidně mohl udělat, ale opravdu nevím kde. Prostě jsem postupně vložil 2 DVD a po reboot vista nenaběhla a místo ní jsem dostal hlášku o nenalezení NTLDR
neveceral
Junior

Odeslat příspěvekod Denis 007 7. 9. 2007 17:43

Zdravim všechny,
mam tenhle NB, je super, až na jednu věc, když ho odpojim ze sítě, tak začne pomalu pískat (někde pod klavesnicí v pravém horním rohu), když ho opět připojim na zdroj, tak se to stiší, nemte s tim někdo zkušenost?
Denis 007
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod paina 7. 9. 2007 20:42

Ahoj, neporadi mi nekdo? Mam problem s pripojenim na WiFi pod Vistama32. Jednak lze nakonfigurovat z WPA pouze PEAP autentizaci a stejne se mi notebook nepripoji. Kdyz pouziju WEP klic, tak se pripojim tak maximalne na 4 metry pokud neni v ceste zed. A to jeste nesmi byt SSID skryte. V nastaveni šetreni baterii mam uz dan max. vykon. Mam posledni verzi intel driveru. Diky za kazdy napad.
paina
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Rodsten 7. 9. 2007 21:07

Taky jeste cekam na reklamaci /vymeny desky/ uz 16 dni, deska jeste nebyla do servisu dodana. Protoze jsem se tady na diskusi dozvedel, ze to chvilku trva, tak jsem se servisem domluvil, ze do te doby si NB necham u sebe, az deska dojde, vymeni se to na pockani....
Rodsten
Junior

Odeslat příspěvekod neveceral 8. 9. 2007 10:28

to paina
a jaký výkon máte nastaven na routeru, není ten nastaven na nějaký nízký výkon.
neveceral
Junior

Odeslat příspěvekod wolfenstein 8mm 9. 9. 2007 05:29

Takže ještě jednou, po formátu disku C pro WinXP Pro se změnil MBR a tedy není možná normální obnova, natož bez DVDček, kterých jsem si nevšimnul při té samoinstalaci. Viděl jsem to poprvé a člověk z těch kecú pozná máloco. Součástí notebooku je licence pro Visty Business, takže stačí si někde půjčit tyhle OEMka a přeinstalovat to korektně a čistě a pak doinstalovat ovladače od HP, včetně různých utilitek jako HP 3D driveguard, wireless asistant a ten jejich recovery balík ? nebo si někde obšlehnout dvě DVD nějakého hodného majitele 6710b a mít to tam nainstalované komplet od HP i stěma sra...kama jako Norton antivir a demo MS Office? Je to tak? Díky za TIP, wolf
wolfenstein 8mm
Junior

Odeslat příspěvekod CeCo 9. 9. 2007 12:53

Ja uprednostnujem recovery z medii a potom uninstall nepotrebnych veci... Nemam rad papracky s instalaciami ovladacov...

C
CeCo
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod maxgu 9. 9. 2007 14:12

mám dotaz
vedle leveho shiftu je klavesa s *&|\ a me by zajimalo jak s ní mám napsat * a & jde mi s nÍ psat jen | \ kdo ma tento notebook tak to zkuste

dík
maxgu
Junior

Odeslat příspěvekod CeCo 9. 9. 2007 14:44

Prve dva znaky budu podla anglickej klavesnice. Musis si teda prepnut Alt+Shift klavesnicu (ak nemas nainstalovany anglicky jazyk, tak ho musis doinstalovat - nemyslim anglicky Windows, ale len anglictinu).

Druhou moznostou je pouzit klavesove skratky (Pravy alt + C, Fn + klavesa s modrym *)...

C
CeCo
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod gaspi 9. 9. 2007 15:03

Mam hp 6710b kupeny asi v juni. Okrem problemu s hlucnostou (co by som ako tak este prekusal) mi v poslednej dobe dost vadi, ze notebook z nicoho nic pod WinXP hodi blue screen a restartuje sa. Deje sa to uplne nahodne, uprostred nicoho, niekedy len tak lezi zapnuty a resetne sa. Pomoze mi reklamacia/vymena dosky alebo je to v niecom inom?
gaspi
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod CeCo 9. 9. 2007 15:46

Hlucnost sa da vyriesit reklamaciou, tam neni o com.

A BSOD? Pozri c:\windows\minidump, ak tam nieco je tak sa ozvi sukromnou spravou, dohodneme sa na dalsom postupe.

C
CeCo
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod neveceral 9. 9. 2007 16:38

maxgu píše:mám dotaz
jak s ní mám napsat * /quote]

& s ní asi ne, ale jde to snadno s ALT GR (pravý alt) + C :-)
neveceral
Junior

Odeslat příspěvekod maxgu 9. 9. 2007 20:45

CeCo píše:Prve dva znaky budu podla anglickej klavesnice. Musis si teda prepnut Alt+Shift klavesnicu (ak nemas nainstalovany anglicky jazyk, tak ho musis doinstalovat - nemyslim anglicky Windows, ale len anglictinu).

Druhou moznostou je pouzit klavesove skratky (Pravy alt + C, Fn + klavesa s modrym *)...

C

no jasne že by to tak mělo fungovat ... že když mám anglickou klávesnici tak by to mělo psát ty znaky v levo a když českou tak ty znaky v pravo......... jenže u tohoto tlačítka se píšou ty znaky v levo i při české resp. anglické klávesnici
maxgu
Junior

Odeslat příspěvekod wolfenstein 8mm 9. 9. 2007 21:41

také se mi párkrát stalo, že se mi počítač restartoval, např při přehrávání filmu a pak při normálním provozu, ale bylo to snad jen 3x, možná to může mít souvislost i s old motherboardem. Jinak ten c:\windows\minidump jsem nenasel...Díky, wolf
wolfenstein 8mm
Junior

Odeslat příspěvekod neveceral 9. 9. 2007 21:52

Ahoj,
tak jsem se pokusil nainstalovat Security suite s podporou TPM a Embedded Security. Vše proběhlo bez problémů, ale u jedno NTB jsem se po vyžadovaném restartu nemohl přihlásit otiskem a ani heslem a hláška byla "The system could not access the Credential Manager Server. If the problem persists please contact your system administrator". Takže jsem skončil v Nouzovém režimu, kam se přihlásím heslem, ale se Security Suite nejsem schopen nic udělat, protože je prostě "kouslý" a nejde ani odinstalovat.

Nesetkal jste se s tím někdo, případně co s tím? Budu zítra volat HP, ale ze zkušeností s jejich neplacenou podporou mi nepomůžou max. poradí přeinstalovat :-/
Přitom na druhém zcela identickém NTB (včetně SW a nastavení) to proběhlo zcela bez problémů...
neveceral
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka