HP 6710b - postrehy a skusenosti

Diskuze o přenosných počítačích

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Rodsten 10. 9. 2007 05:46

neveceral píše:Ahoj,
tak jsem se pokusil nainstalovat Security suite s podporou TPM a Embedded Security. Vše proběhlo bez problémů, ale u jedno NTB jsem se po vyžadovaném restartu nemohl přihlásit otiskem a ani heslem a hláška byla "The system could not access the Credential Manager Server. If the problem persists please contact your system administrator". Takže jsem skončil v Nouzovém režimu, kam se přihlásím heslem, ale se Security Suite nejsem schopen nic udělat, protože je prostě "kouslý" a nejde ani odinstalovat.

Nesetkal jste se s tím někdo, případně co s tím? Budu zítra volat HP, ale ze zkušeností s jejich neplacenou podporou mi nepomůžou max. poradí přeinstalovat :-/
Přitom na druhém zcela identickém NTB (včetně SW a nastavení) to proběhlo zcela bez problémů...v/quote]

Přesně s tímto jsem se na svém NB taky jednou setkal, už jsem zvažoval přeinstalaci systému, ale nakonec jsem se do systému dostal. Bohužel, už si nepamatuju jak, ale přeinstalace nebyla nutná. Si nejsem jist, jestli jsem nezkoušel některá hesla, které jsem dával při aktivaci TPM. Určitě to nešlo přes otisk.
Rodsten
Junior

Odeslat příspěvekod Rodsten 10. 9. 2007 05:51

Zdravím, mám dotaz. Při instalaci systému jsem si nechal vytvořit DD recovery. Mám to na dvou DVD. Můžu nyní smazat partition D a E a v případě problému se systémem to rozjet z DVD ? DVD jsou OK, ale když jsem jej dal do mechaniky, tak mi to nenabootovalo z DVD, ale normálně najel systém. Jak to tedy správně udělat, abych v případě problému mohl rozjet systém z DVD ? Bootovani z DVD funguje, odzkoušeno např. na GHOST apod.
Rodsten
Junior

Odeslat příspěvekod neveceral 10. 9. 2007 06:10

Ještě jedno upozornění k HP Backup and Recovery, provedl jsem přes něj zálohu systému v určité době a při reinstalaci ze shora uvedeného důvodu jsem zaškrtl nechat některé datové soubory v aktuálním znění.
Výsledkem toho bylo, že sice zůstali v aktuální znění (sice jenom některé :-/ ) ale jejich výlučným vlastníkem byl pouze a jenom System a nikdo jiný se k nim nedostal. Měnit vlastníka u stovek takových souborů, obzvlášť jsou-li v C:\Users je opravdu chuťka a změna vlastníka adresáře ne vždy stačí (proč nevím ?). Systém byl s těmi právy tak rozhašen, že jsem se raději vrátil k továrnímu nastavení a spolehl se na vlastní zálohy...
neveceral
Junior

Odeslat příspěvekod Rodsten 13. 9. 2007 12:05

Tak už i já mám vyměněnou desku v HP 6710b. Na desku jsem čekal přesně 3 týdny, ale NB jsem si do dodání desky nechal u sebe. Včera jsem do servisu s NB zajel a mechanik mi jí na počkání vyměnil. Trvalo to přesně hodinku a u celé výměny jsem byl osobně přítomen. Notebook je podstatně tišší, ale jak už někdo psal, větrák vlastně jede skoro pořád, pokud není procák dost vytížen, tak je neslyšitelný. Takže spokojenost a výměnu taky doporučuji.
Rodsten
Junior

Odeslat příspěvekod neveceral 13. 9. 2007 14:19

tak mě by měli desku také vyměnit kvůli vadnému TPM čipu (viz peripetie výše), autorizovaný technik mi tvrdil, že by měl mít novou do 5ti dnů, tak jsem se zasmál, zda to myslí vážně a on, že ano, tak jsem zvědav.

Edit: tak za 3 dny po reklamaci mi volali ze servisu, že už pro mě mají novou desku :shock:
Naposledy upravil neveceral dne 15. 9. 2007 11:38, celkově upraveno 1
neveceral
Junior

Odeslat příspěvekod vizos 13. 9. 2007 17:46

Cau, tak uz sem tez stastny majitel tohoto notasa. Je fakt peknej. Ale prvni hlod je ze ho mam od vcerejska 5h a uz se mi povedlo shodit visty.

Tak mam par dotazu. Zda kdyz obonovim zalohu smazou se mi vsechny data ? Uz mam natahlich 60Gb dat a jelikoz sem stolak dal pryc nemam kde zalohovat a palit se mi to neche.

Ktery programy sou uplne na prd a muzu s klidnym svedomim odinstalovat.

Je potreba nejak zajizdet baterku ? (nabit, vybit)

JInak vetrak mam karasne tichuchkej.

Diky moc za rady :D .
vizos
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod neveceral 15. 9. 2007 11:41

stačí si rozdělit disk a data přetáhnout na novou partition, při obnově se formátuje pouze C:\, mě to takto fungovalo k plné spokojenosti
Li-ion se nijak neformátuje
programy mazat dle vlastní volby :-)
neveceral
Junior

Odeslat příspěvekod tom_tk 15. 9. 2007 20:39

Tak jsem se stal stastnym majitelem HP 6710b. Jedna vec me ale dost hneva. Nechci mit naistalovane vsechny ty programy co k tomu dodavaji. Odinstalace techto programu nebude asi nikdy kompletni. Mam otazecku, kde muzu sehnat instalacku Win Vista Business, kdyz uz mam tu licenci. Nikdo v mem okoli ji nema. Nacpal bych tam jen vidle a hotovo... Diky
tom_tk
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod vizos 15. 9. 2007 23:35

Tak bych prihodil dalsi problem :? .
Obnovuji celi s Visty s dvd vsechno jde v pohode ale skoncim na tabulce s hlaskou Pockejte prosim.. a mys ma tvar kolecka ktery beha porad dokola. A nic se nedeje ? delam neco spatne.
vizos
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod neveceral 16. 9. 2007 07:58

neměl byste, trvá to déle, ale proč to neobnovíte z disku? Už nemáte ani 5sekundovou výzvu pro obnovení při bootování?
neveceral
Junior

Odeslat příspěvekod swarm 16. 9. 2007 08:31

tom_tk píše:Odinstalace techto programu nebude asi nikdy kompletni.
Tohle je hrozně hloupý přístup. TY programy se daj odinstalovat skrze ten HP správce a těch pár souborů, co po nich zbyde, se dá odstranit ručně a ušetříte si spoustu namáhy. Přitom výsledek bude stejný, jako když to přeinstalujete.
Diagon Swarm - ~460 zrecenzovaných notebooků od 2007
15,6" Acer V15 Nitro - i7-4710HQ, 16GB RAM, 2xSSD, FHD IPS
14" HP EliteBook 840 G5 - i5-8350U, 16GB RAM, 512GB SSD, FHD IPS
14" ThinkPad T400 - C2D T9900, 8GB RAM, 300GB SSD, WXGA+ LED
swarm
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod spajdo 16. 9. 2007 15:38

Ahojte...

mozete mi povedat svoje nazory na tento notebook? Aky ma display a tak... vyuzival by som ho na skolu a na programovanie ;-)
Ak s nim mate niekto skusenosti a tak...

http://www.halier.sk/podr_popis.php?ID=nbhp_gb887ea_akb
spajdo
Junior

Odeslat příspěvekod swarm 16. 9. 2007 15:46

Tak jako máš tu 37 stránek názorů, takže spíš doporučuju pročítat ;-). Jinak myslim, že na tohle využití je ten notebook ideální. Na vysoký (technickýho charakteru) ten displej s velkým rozlišením určitě užiješ. Na střední zas NB neni potřeba.
Diagon Swarm - ~460 zrecenzovaných notebooků od 2007
15,6" Acer V15 Nitro - i7-4710HQ, 16GB RAM, 2xSSD, FHD IPS
14" HP EliteBook 840 G5 - i5-8350U, 16GB RAM, 512GB SSD, FHD IPS
14" ThinkPad T400 - C2D T9900, 8GB RAM, 300GB SSD, WXGA+ LED
swarm
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod CeCo 16. 9. 2007 15:49

No cez toho spravcu ide len instalovat... Kazdopadne normalne urob uninstall tych programov, nebudes sa musiet nahanat s instalaciou Visty a drivermi...

C
CeCo
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod tom_tk 16. 9. 2007 19:09

Diky panove za odpovedi. Momentalne si hraju s kubuntu. Neni problem naistalovat z alternativniho CD. Po instalaci nenabehne KDE. Musi se naistalovat nove ovladace ovladace gr. karty. Pak vse bezi OK. Dokonce i dotykova tlacitka.
tom_tk
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka