HP 6710b - postrehy a skusenosti

Diskuze o přenosných počítačích

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Slamka 6. 10. 2007 00:53

Tak som urobil recovery z DVD, partícia OS_TOOLS zmizla sama...
Lenže, ako som už písal, disk C: mi nejde zmenšiť!! :cry:
Stále mi to hlási že disk na ktorom je "stránkovací súbor" je chránený proti takýmto úpravám a tým pádom mi to nedovolí urobiť s tým diskom nič...

Ako teda na to, na vytvorenie novej partície, ubrať z C: a vytvoriť D: čisto len na dáta?????
Slamka
Junior

Odeslat příspěvekod neveceral 6. 10. 2007 07:12

To je divný, mně se to takto povedlo, přímo přes ten partition manager ve Vistách. Jinak můžete zkusit live cd http://gparted.sourceforge.net/ nikdy mě nezklamal.
neveceral
Junior

Odeslat příspěvekod Slamka 6. 10. 2007 16:46

Práve som ho skúšal, odmieta sa mi nahodiť, hlási mi že nenašiel žiadny screen na ktorý by sa natiahol a skončí...
A pritom som mu ručne definoval cez Forcevideo grafiku aj rozlíšenie.. Už som fakt v koncoch.......
Slamka
Junior

Odeslat příspěvekod wolfenstein 8mm 6. 10. 2007 23:22

Myslel jsem že je vše s Win XP OK, ale po přihlášení do stavu nouze mi nefunguje klávesnice.... Nevíte, kde by mohl být zádrhel. Myš jede, ale pro přihlášení nelze napdat nic, tedy ani heslo. Díky, wolf :(
wolfenstein 8mm
Junior

Odeslat příspěvekod neveceral 7. 10. 2007 07:36

to Slamka
aha, možná má ještě starší jádro, já ho používal na stolním počítači.
Tak zkuste live cd Ubuntu 7.10 to má již nejnovější a bez problémů mi bootovalo a fungovalo na 6710b. Odkaz je http://cdimage.ubuntu.com/daily-live/20 ... p-i386.iso
normálně ho nechte naběhnout a pak spusťte Gparted viz http://marp.blog.root.cz/0707/gparted-s ... leni-disku
neveceral
Junior

Odeslat příspěvekod error404 7. 10. 2007 10:11

tak sem jej konecne taky koupil a potreboval bych hned par rad...

Nainstaloval jsem si ciste visty s pouzitim serial n. z te OEM verze (kvuli rozdeleni disku a tomu ze tam nemam 20000000 nepotrebnych program,u), ale s odstranenim nepotrebnych programu zmizely i ty potrebne a ted nevim ktere si mam do NB nainstalovat :-( ....tedy uz jich mam nainstalovanych docela hodne ale napriklad nevim jek ted dostanu takovy ten navod do NB (byl v info centru, neco jako ten tisteny k NB ale o hoooodne podobneji).....
a jeste bych se chtel zeptat jak zprovoznim TPM cip a predevsim jak ten TPM cip mam nastavit.........
error404
Junior

Odeslat příspěvekod biema 7. 10. 2007 16:39

Mam nový notebook HP kde bola hned nainstalovana Vista. Kedze ju tam v ziadnom pripade nechcem snazil som sa ju odstranit a zmenit na klasiku XP. Po vloženi BOOT XP po reinstale bol moj HDD nenajdený a XP nebolo kam instalovat. Napadlo ma ze disk bude od výroby zamknutý a asi aj je. Snazil som sa ho odomknut roznymi sposobmi co som len na nete nasiel. Aj som stiahol HDD Unlock wizard, ktory po nainstalovani sa pripojil na NET, no na moje prekvapenie nemohol vykonat ani len diagnostiku HDD pretoze vraj ziadny nenasiel. Aj som pre-flasho-val bios novou verziou pre pripad ze by bol disk blokovany v biose ale ani to nepomohlo.Vistu tam v ziadnom pripade nechcem a preto potrebujem vasu radu ako sa jej zbavit a kompletne sformatovat HDD. Trapim sa nad tym uz dva dni a nic.

Poradte prosim, a pripadne rady na " biema@azet.sk " alebo ICQ 257-032-656

Dakujem Majo

(je to Notebook mojej priatelky a slubil som ze jej to dam do poriadku) :D
biema
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod neveceral 7. 10. 2007 17:15

to biema
Není to spíš problém se sata ovladači pro disk? Najděte v bios nastavení něco jako kompatibilní, je to tam. Mně se takto podařilo WXP nainstalovat zcela bez problémů, ale poté jsem se zase vrátil k vistě (nižší spotřeba, či spíše lépe nastavitelné snížení spotřeby), povypínal veškerá aero a jiná vylepšení a zas až tak si nemám na co stěžovat. Když nějaký program spadne, tak mi s sebou aspoň nevezme celý systém. Sice nabíhá pomaleji, ale jde to.

to error404
projděte si web hp.cz a sw k 6710b, dá se z toho zjistit, co potřebujete a co ne (ovladače ano, zabezpeční ano, zbytek dle uvážení Smile ).
na TPM a zabezpečení je celý manuál od HP, také ke stažení z jejich webu, každopádně potřebujete TPM povolit v biosu, zadat tam heslo, poté nainstalovat HP Security Suite a pak to nějak zprovoznit v něm. Mně to teda vždy zničilo instalaci Vist (řeší se v reklamaci), na druhém ntb je nainstalováno, ale zatím nezprovozněno (aby nám v práci aspoň nějaký zůstal funkční Frustrated )
neveceral
Junior

Odeslat příspěvekod CeCo 7. 10. 2007 17:24

Samozrejme ze to bude chybajuci ovladac. Riesenie hladaj v poradni, tuto to pls. neries.

C
CeCo
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod biema 7. 10. 2007 17:38

jedná sa mi hlavne o spustenie hry sims 2 a ta mi pod vistou vobec nejde. preto chcem vistu zmenit na xp. ale dakujem za radu. vyskusam aj ked si myslim ze v biose som sa uz natrapil dost.
dakujem
biema
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod swarm 7. 10. 2007 18:52

:lol: ... na sims2 vyšel patch, takže funguje i pod vistou. Pokud máš cracklou verzi, tak si holt budeš muset najít updatovaný crack :roll:.
Diagon Swarm - ~460 zrecenzovaných notebooků od 2007
15,6" Acer V15 Nitro - i7-4710HQ, 16GB RAM, 2xSSD, FHD IPS
14" HP EliteBook 840 G5 - i5-8350U, 16GB RAM, 512GB SSD, FHD IPS
14" ThinkPad T400 - C2D T9900, 8GB RAM, 300GB SSD, WXGA+ LED
swarm
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod wolfenstein 8mm 8. 10. 2007 11:07

Pro instalaci XP musíš přepnput v Bios SATA nativ mode na disable, pak to funguje a jedu na to..... ale?

to CECO: nevím, zda je třeba pak něco nainstalovat extra, pro SATA, instaloval jsem hned na začátku po XP Intel chipset utility a SATA zařízení byly nalezeny, ale nevím co je to ten SATA native mode a jestli mi ten SATA disk jede na plné kule :shock: . Nevíš o tom něco? THX
wolfenstein 8mm
Junior

Odeslat příspěvekod Slamka 8. 10. 2007 12:00

neveceral píše:to Slamka
normálně ho nechte naběhnout a pak spusťte Gparted viz http://marp.blog.root.cz/0707/gparted-s ... skui/quote]

Hmm, ale ako tak pozerám do diskusie na konci toho linku, tak tiež má niekto problémy rozbehať grafický režim... :-/ Ja mám tiež HP 6715s...
Slamka
Junior

Odeslat příspěvekod neveceral 8. 10. 2007 12:11

Slamka píše:
neveceral píše:to Slamka
normálně ho nechte naběhnout a pak spusťte Gparted viz http://marp.blog.root.cz/0707/gparted-s ... skui/quote]
Hmm, ale ako tak pozerám do diskusie na konci toho linku, tak tiež má niekto problémy rozbehať grafický režim... :-/ Ja mám tiež HP 6715s... /quote]

to bylo ale pro starší verzi, můj odkaz je na verzi 7.10, která by již měla potřebné ovladače obsahovat (snad :-) )
neveceral
Junior

Odeslat příspěvekod Slamka 8. 10. 2007 12:35

OK, skúsim... Ale až vo štvrtok.. Tiež je to priateľkin laptop a ja ho mám na krku.. :lol: A včul je na intráku.....
Slamka
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka