HP 6710b - postrehy a skusenosti

Diskuze o přenosných počítačích

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod CeCo 16. 2. 2008 15:55

Netreba nic tahat z netu. Normalne nainstaluj Windows, odpal Norton a Office a potom znova nainstaluj TPM - ale cez Software Setup, nie stiahnuty z netu! Potom by to malo ist (tusim som mal ten problem a pomohla prave reinstalacia cez SW setup).

Btw, z netu tahat ProtectTools je osemetne, nove verzie obvykle nie su kompatibilne s tymi starymi a aj jednotlive sucasti treba instalovat opatrne (vediet poradie a kedy co nastelovat), pouzi preto radsej cistu instalaciu OS a naslednu reinstalaciu ProtectTools.

C
CeCo
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod neveceral 16. 2. 2008 16:06

Ale ty protect tools, co jsou v SW setup, by neměly mít TPM podporu, alespoň toto mi tvrdili od HP, a že jediný možný postup je stáhnout PT z netu. Dřív jsem to i někdy zkoušel a taky se mi TPM neobjevil v Protect tools.
Jinak řeším to protože potřebuji nějak pořádně zašiftovat disk, páč bych měl pěkný průšvich ztratit nebo nechat si ukrást NTB..
neveceral
Junior

Odeslat příspěvekod CeCo 16. 2. 2008 16:17

Skus ist do adresara C:\SWSetup\HPTools, najdi tam PreinApp.ini, otvor ho a daj sem jeho obsah.

C
CeCo
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod neveceral 16. 2. 2008 16:23

tak tady je
[Settings]
AppInstlPath=\SWSetup\AppInstl
MaxInstallTime=600
LogFile=C:\SYSTEM.SAV\PreinApp.LOG

[0xFFFF]
App1=PTHST
App2=Sleep
App3=PTFVE
App4=PTBIOS
App5=Sleep
App6=PTESM
App7=PTDAM
App8=PTCRM

[PTHST]
AppPath=\SwSetup\HPTools\PTHST
AppSwitches=PTHST.bat

[Sleep]
AppPath=\SwSetup\HPTools
AppSwitches=Sleep.exe 30

[PTESM]
AppPath=\SwSetup\HpTools\PTESM\Disk1
AppSwitches=setup.exe -w -s -v"-qn REBOOT=R"

[PTBIOS]
AppPath=\SwSetup\HPTools\PTBIOS\Disk1
AppSwitches=Setup.exe /q Reboot=ReallySupress

[PTFVE]
AppPath=\SwSetup\HPTools\PTFVE
AppSwitches=setup.exe BootStrap32_64.exe /32=hpclient.msi /64=hpclient64.msi /s REBOOT=ReallySuppress

[PTCRM]
AppPath=\SwSetup\HpTools\PTCRM\disk1
AppSwitches=setup.exe /w /s /v"/qn REBOOT=R"

[PTDAM]
AppPath=\SwSetup\HPTools\PTDAM
AppSwitches=PTDAM.bat
neveceral
Junior

Odeslat příspěvekod CeCo 16. 2. 2008 17:10

Vyborne. Takze driver tam je. Spusti PreinApp.exe a ak to nepojde tak manualne z priecinka /PTESM/DISK1 tu instalacku.

C
CeCo
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod neveceral 16. 2. 2008 18:05

SUPER, sice jsem nejdřív provedl pro jistotu zálohu celého systému, ale byto to zbytečné, neboť vše fungovalo přesně dle tvého popisu. Velmi děkuji za pomoc.

EDIT teď už jenom hledám, jak zašifrovat celý systémový disk? Pochopil jsem správně, že HP z vist vyndal BitLocker a dal tam své nástroje? Jak mám aktivovat Drive Ecnryption, v návodu se píše, že se má kliknout na Activate, ale já tam nic takového nemám...
Naposledy upravil neveceral dne 16. 2. 2008 18:39, celkově upraveno 1
neveceral
Junior

Odeslat příspěvekod CeCo 16. 2. 2008 18:38

Je to stary problem; neviem preco ho nevyriesili. Viem, ze napr. v Rusku je zakazane pouzivat TPM cip a pri vybere krajiny "Rusko" by sa mala znemoznit jeho instalacia (a modely dodavane do Ruska maju samozrejme TPM vypnute, tusim bez moznosti jeho zapnutia). Ale mohli to domysliet, aby bezny clovek nemal s tym problemy...

C
CeCo
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod macabe 16. 2. 2008 18:50

ale bitlocker je jen ve verzi enterprise a ultimate ne ? pokud mas jinou verzi tak tam nebude

windows napoveda pise (na TP61) BitLocker is available in Enterprise and Ultimate editions of Windows Vista.
když můžu pomůžu ale většinou nemůžu :)
lenovo T61 WSXGA+ 3GB ram, nvidia NVS 140M, 120 GB 9-cell baterie + dock + externí monitor Dell UltraSharp 2408WFP+ TV tuner AVerTV Hybrid Ultra USB :) WIN 7 home premium
Nokia E51
Nokia N900
samsung galaxy S
macabe
Junior

Odeslat příspěvekod neveceral 16. 2. 2008 18:54

ups, a já si myslel, že je už na Business.
Tak čím a jak šifrovat celý systémový disk na 6710b? Nějak totiž nevím, jak aktivovat Drive Encryption v Protect tools.

EDIT: tak jsem na to přišel, stačí zvolit Protect tools pro admin
Naposledy upravil neveceral dne 16. 2. 2008 18:59, celkově upraveno 1
neveceral
Junior

Odeslat příspěvekod macabe 16. 2. 2008 18:58

ja si nesifruji disk ale pouzivam pri prihlasovani otisky takze myslim ze neni potreba sifrovat mam i nastavene na bios otisky a i kdyby ten disk chtel nekdo naformatovat bude to chcit otisk z toho usuzuji ze kdyby ten disk dal do druheho pc tak s ho neotevre aniz by ho musel naformatovat
když můžu pomůžu ale většinou nemůžu :)
lenovo T61 WSXGA+ 3GB ram, nvidia NVS 140M, 120 GB 9-cell baterie + dock + externí monitor Dell UltraSharp 2408WFP+ TV tuner AVerTV Hybrid Ultra USB :) WIN 7 home premium
Nokia E51
Nokia N900
samsung galaxy S
macabe
Junior

Odeslat příspěvekod neveceral 16. 2. 2008 19:00

myslím si, že na HP nejdou otisky pro bios nebo preboot ověření.

to CeCo: mohu mít prosbu, nemohl bys udělat nějaký jednoduchý seznam (návod), co a jak nastavit pro maximální ochranu dat uložených v NTB? Osobně mám z protect tools a návodu od HP docela vítr, abych něco blbě nenastavil a šel mi ještě spustit NTB...
neveceral
Junior

Odeslat příspěvekod CeCo 16. 2. 2008 19:13

macabe:
V HP nefunguju odtlacky na BIOS.

HP ma na sifrovanie 2 utility:
1, V BIOSe mas DriveLock, ten ti znemozni pristup na disk pokial nemas heslo (ked mi menili dosku tak som si s nim uzil dost krusne chvile - takze funguje). Nastavuje sa v BIOSe.
2, V HP Protect Tools mas "Drive Encryption". Postupuj podla navodu (az tak citlive data nemam, aby som ich musel kryptovat - takze som to este neskusal).

C
CeCo
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod neveceral 16. 2. 2008 19:21

díky, když dám Drive Encryption, tak je možné připojit disk k jinému počítači, nebo bude vyžadovat přístup k TPM čipu?

Nevíte, případně pokud zvolím Drive Encryption, tak musím heslo zadávat ručně, nebo se to bere z přihlášení do windows a jde to přes otisk (Singl sing on)?

PS Návod k protect tools je opravdu děsný.
neveceral
Junior

Odeslat příspěvekod CeCo 16. 2. 2008 19:44

Nemyslel som ani tak navod ako proste ze rob to co to od teba chce ;) Daj activate, klikaj na tlacitka, obcas nieco napis (soft ti povie co) a budes to mat.

Kazdopadne som dal v Drive Encryption Pomocnika a je tam presny popis krokov, ktore bude soft vyzadovat ;) Takze problem v nastaveni DriveEncryption je skor medzi klavesnicou a stolickou (uznavam, ze nie vsetko je takehoto typu, ale konkretne nastavenie DE je velmi dobre popisane v tom helperi).

Drive Encryption je predpokladam viazane okrem ineho na ten HPckarsky soft. A odkial sa berie heslo - neviem. Pisu tam vsak pre-boot, mozno tam bude nejake ine okno alebo to bude riadit BIOS.

C
CeCo
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod neveceral 16. 2. 2008 20:40

tak jsem si udělal pokusnou partition a nebyl problém zprovoznit šifrování, ale na otisky to asi nejde zprovoznit. Je tam opravdu okno pre-boot ověření a heslo je možné pouze stejné jako ve windows.
neveceral
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka