HP 6710b - postrehy a skusenosti

Diskuze o přenosných počítačích

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod icko01 16. 2. 2008 22:04

Ahojte, neviete nahodou ci sa nieco poriesi s drivrom na graficku, aby islo zmenit rozlisenie na mensie? Lebo uz z toho zacinam byt slepy:) Popripade sa to niekomu nepodarilo nejak vyriesit?
icko01
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod neveceral 16. 2. 2008 22:55

změnte si DPI

K tomu šifrování - zašifroval jsem si systémový disk a celý systém se znatelně zpomalil a větrák krásně hučel, 30sec po zapnutí fakt jak malá turbína, nadto přestala fungovat hibernace.
neveceral
Junior

Odeslat příspěvekod icko01 17. 2. 2008 13:19

to: neveceral dakujem Vam velmi pekne, toto mi vazne nenapadlo, je to teraz ovela lepsie.
icko01
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod error404 21. 2. 2008 12:52

CeCo "Ak mas predinstalovane Visty tak ano. "

A kdyz nemam predinstalovany OS tak ne ? To by snad melo byt jedno ne ? Ze zacatku jsem takove teploty vubec nemival....
Joa myslis ze by mi opravili v ramci zaruky vrzajici a ponekud volne panty ?
error404
Junior

Odeslat příspěvekod CeCo 21. 2. 2008 13:03

Ta veta sa vztahovala na zaslanie CD...
Ak ho mas vlastny tak ti HP nema recovery CD s Vistou preco zaslat, nakolko ti pri kupe ziadny nedalo.

C
CeCo
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod xaver13 22. 2. 2008 08:58

icko01 píše:Ahojte, neviete nahodou ci sa nieco poriesi s drivrom na graficku, aby islo zmenit rozlisenie na mensie? Lebo uz z toho zacinam byt slepy:) Popripade sa to niekomu nepodarilo nejak vyriesit?

používám větší DPi a slepnu pomaleji VistaB32 -pravý klik na plochu, přizpůsobit, upravit velikost písma DPi, mám 136 ;)

Měnit rozlišení na jiné, než odpovídá rastru displeje není dobrý nápad, bude to působit neostře.
xaver13
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod neveceral 22. 2. 2008 09:13

Ještě otázka ke změně DPI - nemáte pak problémy s rozmazáním písma v nějakých aplikacích? Mě to dělalo určitě u Lotus Notes 7.02 i 8.0, Nokia PC Suite a i MS Cleartype tuning, další si už nepamatuji. DPI jsem měl nastaveno na 110%. Nedá se to nějak vyřešit?
Zatím jsem přepnul na Klasické nastavení ala W2000 a mám s rozmazáváním na 110% klid, ale považuji to za dost nouzové řešení - chybí mi Switcher, který potřebuje aero (něco jako Mac Expose).
neveceral
Junior

Odeslat příspěvekod x22 22. 2. 2008 09:46

Ja mam DPI nastavene na 120. Nic nie je rozmazane, ale obcas je nieco odseknute (niektore programy asi nepocitaju s vyssim DPI a potom sa im tam ten text nevojde). Pri pouziti nizsieho rozlisenia (co je u mne iba v hrach alebo v textovej konzoli v Linuxe) je pismo stale celko dobre (rozmazane je, ale moc to nevidiet).
x22
Junior

Odeslat příspěvekod error404 22. 2. 2008 10:00

AiFfeL
heh tak sem jim psal a odepsali toto
Kód: Vybrat vše
Dobry den,

Vzhledem k tomu,ze pozadujete licencovany software, potrebujeme od Vas
nasledujici podklady:
- kopii dokladu o nakupu zarizeni
- kopii spodni strany notebooku (citelny musi byt zejmena stitek se seriovym
cislem a licencni stitek Microsoft)

Kopii instalacnich CD Vam muzeme zaslat na dobirku za poplatek 250,- Kc.
Veskere podklady zaslete prosim na mail objednavky@infocall.cz.

Dekuji.
Anna Krákorová
Středisko zákaznické podpory Hewlett Packard
e-mail: krakorova@infocall.cz
Tel: CZ - 261 307 310 / SK - 0268 208 080
Fax: +420 251 109 988[/cod

Co jsi jim napsal ze ti to poslali zdarma ???
error404
Junior

Odeslat příspěvekod AiFfeL 22. 2. 2008 19:00

erorr404: No když sem jim napsal tak se o žádným poplatku ani nezmínili.

Napsali mi toto:
Kód: Vybrat vše
Dobry den,

Vzhledem k tomu,ze pozadujete licencovany software, potrebujeme od Vas nasledujici podklady:
- kopii dokladu o nakupu zarizeni
- kopii spodni strany notebooku (citelny musi byt zejmena stitek se seriovym cislem a licencni stitek Microsoft)

Veskere podklady zaslete prosim na mail objednavky@hpinfo.cz Dekuji.
S pozdravem
Anna Krákorová
Středisko zákaznické podpory Hewlett Packard
e-mail: krakorova@infocall.cz
Tel: CZ - 261 307 310 / SK - 0268 208 080
Fax: +420 251 109 988
[/cod
AiFfeL
Junior

Odeslat příspěvekod error404 22. 2. 2008 23:45

Oki, diky, napsal sem jim po 2. a to uz se o poplatku nezminili :-D

btw. Mohli byste sem prosimvas napsat nekdo jakou mate teplotu procaku pri bezne kancelarske praci? Ja pri praci s Operou 60° C..... Pamatuji kdyz byl NB novy tak sem mel co delat abych to na tuto teplotu dostal....
error404
Junior

Odeslat příspěvekod error404 23. 2. 2008 19:07

Jeste bych se chtel zeptat na par veci"

1) Jde nejak vypnout to aby se NB po kazdem kliknuti mysi, vytahnuti zarizeni z USB, vytazeni sitoveho kabelu atd. obnovil z rezimu spanku ?

2) Kdyz kamos treba zapne CapsLock, Num Lock a podobne funkce napise se mu to vpravo dolu v takovem okenku (jako treba okno pri nastavovani hlasitosti)... Ja tam tady toto nemam, je nejaka moznost jak tam tuto funkci dodat (jaky software se o to stara?)..

3) Existuje nejaky program ktery by automaticky aktualizoval vsechny SW soucasti HP vcetne BIOSU ? Vim z kdyz stahuju SW z HP tak je u neceho takova modra ikona a tzn. ze je mozne aktualizovat pres nejakou aplikaci .... Zkousel sem ji ztahnou ale vubec sem nevedel jak s ni pracovat, jestli to tedy je na ten update, mohli byste nekdo napsat jak to funguje ?

to by prozatim asi melo byt vsechno co me napada... Vsem kdo odpovi moc dekuji :-)
error404
Junior

Odeslat příspěvekod neveceral 23. 2. 2008 19:16

ad 2) už se řešilo, je na to nějaký program
ad 3) pokud se nepletu, tak to nikomu pořádně nefunguje, mě to kupříkladu hledá jenom nové ovladače na HP tiskárnu, na samotný NTB to z vysoka kašle :-)
neveceral
Junior

Odeslat příspěvekod Lenďule 24. 2. 2008 10:50

Nazdárek,
mám nový HP 6710b s předinstalovaným Windows XP,
jsem ale úplná lama, a tak jsem vás chtěla požádat o zodpovězení otázek prosím:
1) dostala jsem k notebooku 2 CD, jedno s windowsama (český popis), to jsem pochopila, ale nevím k čemu druhé, je tam psáno Operating system CD - multiple user interface pack. A pak ještě DVD aplication and driver recovery dvd. Kdybych chtěla přeinstalovat systém, co a v jakém pořadí mám použít?
2) disk mám rozdělený na dvě části, systém a Hp recovery oddíl. K čemu slouží ten hp recovery? A když si vytvořím na disku ještě oddíl, kde budu mít třeba jen data, tak když pak budu přeinstalovávat systém, nezruší se mi tento datový oddíl? Zústane zachován, nebo po reinstalu budu mít opět disk na dvě části?
Prosím nezlobte se jestli se to tu už řešilo, že se znova ptám
děkuji za odpovědi
Lenďule
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod neveceral 24. 2. 2008 11:23

ad 2) dalšímu oddílu a ani datům se nic nestane
neveceral
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka