MSI EX600X-032CZ, co na nej rikate?

Diskuze o přenosných počítačích

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Georga 21. 9. 2007 10:18

Nj, asi mam fakt lepší kus. Mám typově stejné 17" šasi, ale problémy žádné. Stabilita také bez problémů. Počítač restartuji jen kvůli aktualizacím, jinak ho jen uspávám. Čtečka karet také zatím přečetla všechno. A to počítač běží od rána do večera, na noc se uspí. Takžé já nemůžu řící na MSI špatné slovo. Jo a mám tam WinXP a Linux Ubuntu.
Georga
Junior

Odeslat příspěvekod Georga 21. 9. 2007 10:23

Korenius píše:ojto: mne je jasny, ze ty notebooky jsou na jedno brdo :)
Mne jde hlavne o zkusenosti s tou a onou znackou, ne jestli je MSI lepsi nez Asus etc.
Prave proto jsem zalozil tenhle thread abych se zeptal uzivatelu, jestli uz nekdo tyhle notebooky (Asus rady F3Sc a MSI rady EX600) nema a jestli by mi nepopsal zkusenosti. Take je mi jasny, ze je to postaveny na novince Santa Rosa a ze to muze mit spoustu chyb - obzvlast s dedikovanou grafikou.

Hlavne by me zajimala (uz jsem to tu psal) mechanicka odolnost a taky jestli je mozny, ze MSI nebude dodavat pro tenhle svuj book ovladace pro WinXP. V popisu produktu totiz stoji: "Operační systém: FreeDOS, doporučen Microsoft Windows® Vista™ Home / Premium, starší verze Windows nejsou podporovány"p/quote]

Ovladače pro WinXP zřejmě nebudou. Snadno to zjistíš zde: http://global.msi.com.tw/index.php?func ... od_no=1200
Georga
Junior

Odeslat příspěvekod komplikator 21. 9. 2007 11:06

Georga píše:Nj, asi mam fakt lepší kus. Mám typově stejné 17" šasi, ale problémy žádné. Stabilita také bez problémů. Počítač restartuji jen kvůli aktualizacím, jinak ho jen uspávám. Čtečka karet také zatím přečetla všechno. A to počítač běží od rána do večera, na noc se uspí. Takžé já nemůžu řící na MSI špatné slovo. Jo a mám tam WinXP a Linux Ubuntu.t/quote]

Tak u mě to běží taky hodně často, přecijenom na tom pracuji, ale na druhou stranu je stále přenášen z domu do kanceláře, zpět, taky toho prožil hodně v kufru auta... Za těch cca 15 měsíců co ho mám nese klávesnice i plast v místech kde máš odložené dlaně, jasné znaky používání. Když sem kdysi reklamoval Prestigio bylo stejně "opotřebené" a technik v servisu při prvním pohledu konstatoval něco ve stylu "ten už toho zažil co" , kolega měl ten samý model asi o 14 dní déle a v podobnou dobu ho také reklamoval, na něm však žádné známky opotřebení nebyly, chudák ho vysával, leštil, používal výhradně externí klávesnici atd.. tzn. hodně záleží na tom jak to člověk používá a já přiznávám že NB je pro mě chleba a dávám mu co proto
i7-8700k@5GHz DELID, RTX 2070 Super, 32GB RAM, custom liquid cooling
komplikator
Junior

Odeslat příspěvekod Georga 21. 9. 2007 11:08

To je právě ono. Na to nejsou tyhle levný modely určený.
Georga
Junior

Odeslat příspěvekod komplikator 21. 9. 2007 11:25

Tak ono co je u MSI levný model? Za tu L715 jsem dával lehce přes 40 tisíc s daní... A Prestigio... hmm, to stálo 53k , stejně výkonná konkurence kolem 40-45k, ale tohle mělo 15,4" WUXGA.

To nejsou úplně levné modely bych řekl ;)
komplikator
Junior

Odeslat příspěvekod Georga 21. 9. 2007 12:34

No notebook se 17" WSXGA+ monitorem je za 40t Kč je vyloženě levný model. Nebo existuje v téhle kategorii ještě něco levnějšího než MSI?
Georga
Junior

Odeslat příspěvekod komplikator 21. 9. 2007 12:53

Georga píše:No notebook se 17" WSXGA+ monitorem je za 40t Kč je vyloženě levný model. Nebo existuje v téhle kategorii ještě něco levnějšího než MSI?h/quote]

V té době to bylo asi nejdrahžší MSI a jediný model s WSXGA a je pravda že se u nás ty 17" začaly teprve objevovat.

Předpokládám že 17" modely jsou obecně levnější z pohledu menší nutnosti miniaturizace.
komplikator
Junior

Odeslat příspěvekod BLIzZard--cz 21. 9. 2007 12:53

taky planuju koupit ten MSI notebook vypada fakt dobre, jen kdyby byli drivery i na XPcka
AMD RYZEN 7 9800X3D | ASUS ROG B650E-F | GIGABYTE RTX 4080 EAGLE OC 16GB @ 2820/23400MHz | Kingston FURY 64GB @ 6000MHz, CL30 | 9100 PRO | Corsair HX1000 | be quiet! PB 500 FX | OLED 240 Hz QHD 27 LG Display
A6 3.0 BiTDI, 313 koní, 650 Nm, 0-100 za 5,1s
BLIzZard--cz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Korenius 21. 9. 2007 12:54

Georga píše:Ovladače pro WinXP zřejmě nebudou. Snadno to zjistíš zde: http://global.msi.com.tw/index.php?func ... 200=/quote]

No ovladace pro zvukovku pro XP jsou, pro chipset taky. Na grafiku snad pujdou klasicky forceware. Ostatni ovladace pro Vistu treba budou pod XP fungovat.
Windows XP potrebuju jenom proto, kdyby nektery z mych casto pouzivanych programu pod Vistou nesel. Jinak samozrejme budu pouzivat Vistu.
I'm happy user of Kořenius Server. Find it in Google.
Korenius
Junior

Odeslat příspěvekod Georga 21. 9. 2007 12:56

komplikator píše:Předpokládám že 17" modely jsou obecně levnější z pohledu menší nutnosti miniaturizace.a/quote]

No podle ceníků to tak rozhodně nevypadá :D. Osobně bych řekl, že 17" má naprosto stejný střeva jako 15,4" akorát má větší displej a šasi. Přece 17" se celosvětově neprodává zas tolik, aby se vyplatilo pro ně vyvinout hw na míru.
Georga
Junior

Odeslat příspěvekod BLIzZard--cz 21. 9. 2007 13:15

ja bych pouzival hlavne XP tak ale potreboval bych vedet jestli tam urcite pudou ovladace na grafiku a jeste jake hry bych asi rozchodil na te grafice
AMD RYZEN 7 9800X3D | ASUS ROG B650E-F | GIGABYTE RTX 4080 EAGLE OC 16GB @ 2820/23400MHz | Kingston FURY 64GB @ 6000MHz, CL30 | 9100 PRO | Corsair HX1000 | be quiet! PB 500 FX | OLED 240 Hz QHD 27 LG Display
A6 3.0 BiTDI, 313 koní, 650 Nm, 0-100 za 5,1s
BLIzZard--cz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod komplikator 21. 9. 2007 13:18

Georga píše:No podle ceníků to tak rozhodně nevypadá :D. Osobně bych řekl, že 17" má naprosto stejný střeva jako 15,4" akorát má větší displej a šasi. Přece 17" se celosvětově neprodává zas tolik, aby se vyplatilo pro ně vyvinout hw na míru.
komplikator
Junior

Odeslat příspěvekod JeaDee 22. 9. 2007 15:33

BLIzZard--cz píše:ja bych pouzival hlavne XP tak ale potreboval bych vedet jestli tam urcite pudou ovladace na grafiku a jeste jake hry bych asi rozchodil na te grafice

Ja mam ten samej akorát verzi 009CZC a s ovladacema pro XP nemam zadny vyrazny problemy.... akorat ta grafika.... ale to je chyba nvidie a ne msi.... jinak bez problemu fungujou DNA-nforce.... ovladace pro ostatni hardware jsou bez problemu.... takze nemusis mit obavy.... a hry sem zatim rozchodil vsechny.... oblivion, fear,.... takze tam bych taky problem nevidel.... uvidime na zaklinaci.... :)
JeaDee
Junior

Odeslat příspěvekod dkena0 18. 11. 2007 20:29

....koukám,že ovladače pro XP jsou již komplet,nebo se mylím?
dkena0
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod fury_only 20. 11. 2007 09:08

Má již někdo zkušenosti s modelem MSI YA EX600? Zajímá mě konstrukce oproti starším modelům a chod klávesnice... Popřípadě další plusy/mínusy.... :wink:

Uvažuji o MSI YA EX600 X FS Amilo Pa2548 TL60.

V rozhodnutí zatím tápu.....
Rulezzz...!!!
fury_only
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka