od looxman 13. 1. 2008 20:25
Moc skusenosti s laptopmi nemam,len so stolnymi PC a PPC.Ale som milo prekvapeny s rychlostou odozvy systemu.Zatial co som si vsimol je to,ze obcas neaktualizuje stav baterie,jednoducho zahlasi napr.ze ma 90% a neaktulizuje.Ale toto moze byt sposobene tym,ze mam aplikovany SP3 pre XP."povysil" som system z Visty Busines na XP.Vydrz baterie som uvadzal okolo 2h.3Omin. pri prehravani DiVX.Ale zatial som v stadiu hladania optimalnej konfiguracie nastaveni,tak casom sa to urcite zmeni.Prevedenie chasi je kvalitne,trosku sa prehyba veko displeja pri zatvorenom booku,ked ho chytim v mieste medzi pantami zozadu,ale to mi skor pripada ako konstrukcne riesenie booku,ako jeho vyrobny nedostatok.Externa bateria sa bud da doplnit do slotu pre DVD mechaniku po odsroubovani jedneho sroubu a pri vypnutom booku,alebo este vacsia bateria sa da pripnut odspodu.Book je neskutocne tichy,iba pri starte si trosku odfukne a potom je nadherne ticho.Disk mam 160GB od WD Scorpio,tichy a relativne rychly(ked to porovnavam s mojim stolnym PC,kde mam RAID 0 tvoreny dvoma 40GB 7200ot. diskami s prenosovou rychlostou cez 90MB/s tak sa nemozem stazovat) jednoducho slape to tak,ze nemusim cakat na odozvu systemu,skor book caka na mna.Ale na tom ma urcite zasluhu aj procesor T7700 a 2GB RAM.Tie sa zial musia v negativne prejavit na vydrzi,cize verzie slabsie urcite vydrzia dlhsie.Moc to zatial neriesim,lebo som chcel mat vykonny book v lahko prenosnom prevedeni a v spojeni s replikatorom portov mi plne nahradza stolnu zostavu.Hry nehravam,akurat pri praci s videom(jeho upravy a editacia) sa negativne prejavi "pomalost" disku.Jeden problem som objavil po upgrade na XP,ze procesor fixne nastavi na 1600MHz,tu som pouzil RMClock a upravu v registroch.Je to zdokumentovana chyba od Microsoftu,kedy pri C2D nastavi takuto frekvenciu a je to aj opravny balicek od Microsoftu,zial na SP3 nefunguje a tak sa to robi priamo v registroch.UMTS modul funguje skvele,akurat dodavany soft je Globetrotter a nie 3G watcher,lebo tuto kartu ten starsi soft nepodporuje zatial.WIFI som si dal namontovat od Atherosu B/G,lebo standartne dodavan bola Intelacka A/G/N a na pristup k verejny hotspotom je myslim lepsia varianta s B.Analogovy modem som nedaval zabudovavat.BT stack je pouzity od Toshiby,moc sa mi nepaci(radsej ma Widcomm) Ovladace na zvukovku Realtek som musel stiahnut priamo od vyrobcu,lebo zo supportu FSC boli starsie a nefungovali mikrofony(ma dva).Celkovo mi pripada ze ovladace su trosku pozadu,je to predsa len novinka a chvilku potrva,kym sa vychytaju muchy.Mozno vo Vistach ide vsetko normalne.ale ja som si objednaval priamo downgrade na XP a Vista bezala cca jeden den,tak neviem zodpovedne posudit.Ta zvukova karta je inac strasny *****,planujem dokupit externu,bud do express slotu,alebo USB,lebo sim zvyknuty pocuvat kvalitny zvuk,a nie toto co ide z tej zvukovky.Hlasitost zvukoveho vystupu je velmi slaba,takisto zabudovane mikrofony.Je to pridavok k booku,ale nepouzitelny.Testy vydrze urcite budem robit,zial casu je malo a nieje to pre mna priorita.Povodne som mal objednanu aj nahradnu,doplnkovu bateriu,ale potom som to zmenil na multifunkcny nabijac,lebo sa neustale pohybujem v miestach kde je bud auto alebo siet. Zatial som velmi spokojny,drobne chybky v ergonomii ma sice trapia,ale neznepokojuju.Napr.vsetky stavove LEDky su zelene,klavesnica nieje podsvietena,klavesove skratky na ovladanie hlasitosti,jasu, nemaju OSD indikaciu,bezdrotove siete sa zapinaju softwerovo a nie samostatnym tlacidlom......skratka take drobnosti,ktore skor plynu z toho ze som book poriadne este nemal a mozno to je normalne.Celkovo je book koncipovany ako typicky pre firemnu klientelu,a tak pokial niekto hlada multimedialitu,tak bude sklamany.
FSC U9200,T7700,2GB,320GB+ext.500GB+160GB,WXP SP3,replikator portov,car/air adapter,2x baterry 5200mAh+3600mAh secondary,2xFSC Loox720,GPS BT339,GNS843TMC........atd.