nevýhody VBI?

Diskuze o přenosných počítačích

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Gruppe 20. 1. 2008 20:45

v dane cene je magnesium a slitiny k pohledani. latitudy maji byt z nejake slitiny, ale jak mi rek i technik - ruku do ohne yb za to nedal :D

u Dellu ani R61 si s pevnosti starosti nedelej. Sam taham Inspiron 6400 (coz je multimedialni hracka) po strechch uz pres rok a vypada naprosto jako novy - dovolim si tvrdit ze by ho od noveho clovek nepoznal :D (az na klavesnici, tu mkam ale na jednom vymenenou za fungl novou :D)

R61 je na tom konstrukcne taky vyborne a HLAVNE ma probarvene plasty - skrabnes a nic neni videt
kecáním se ještě nikdy nic neudělalo :)
Gruppe
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod dano321 21. 1. 2008 10:18

Gruppe píše:S.W.H: na 3D modelovani je ti grafika prd platna ,) v tom neni rozdil mezi Intelackou a nejnabusenejsi herni grafikou. Pri modelovani jen zobrazuje nahledy - renderuje to ale CPU.

s tym nesuhlasim.
z vlastnej skusenosti mozem napisat ze ak potrebujes upravit alebo nieco doplnit do velkej zostavy v CAD-e a mas slabu grafiku tak prides o nervy. pootocis model - cakas, nazoomujes model - cakas, posunies model - cakas ... a to nepisem o tom ak si zmenis zobrazovanie z tienovaneho na dratove.

a v inych 3D aplikaciach to bude pravdepodobne tiez tak.

na kludnu plynulu pracu potrebujes lepsiu grafiku!
dano321
Junior

Odeslat příspěvekod Gruppe 21. 1. 2008 10:25

dano321: v dratovanem to musi byt naopak mnohem lepsi ne? ,)

no v CADu nedelam, to je fakt a u svych 3D to nepocituji. Resp tam dratuji 99% v dratovanem modelu a stinovany si davam jen na diagnostiku ploch a jejich navaznost na konci.

Cili ja pro sva 3D nepocituji zadny rozdil (Rhino, 3D Max, Alias....) a nap r u svych notasku nevidim rozdil mezi GMA950 a x1400 256MB
Naposledy upravil Gruppe dne 21. 1. 2008 10:38, celkově upraveno 1
Gruppe
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod dano321 21. 1. 2008 10:35

Gruppe píše:dano321: v dratovanem to musi byt naopak mnohem lepsi ne? ,)

no v CADu nedelam, to je fakt a u svych 3D to nepocituji. Resp tam dratuji 99% v dratovanem modelu a stinovany si davam jen na diagnostiku ploch a jejich navaznost na konci.

Cili ja pro sva 3D nepocituji zadny rozdil (Rhino, 3D Max, Alias....)

dratovanem ... zle som napisal, myslel som "zobrazit neviditelne ciary" v zostave a pracovat s nou

tyka sa to vsetkych 3D CAD softov - ProE, Catia, Inventor, SOlidWorks.
dano321
Junior

Odeslat příspěvekod loop 21. 1. 2008 13:16

Potřebuji notebook na doma, pro manželku a sedmiletého syna na připojení na net, něco málo word a excell a pro syna aby to přiměřeně zvládalo hry (občas i pro mě něco typi Doom když budu naštvaný).
Notebook se bude pohybovat po bytě, maximálně si ho manželka na léto převeze na chalupu.
Takže z tohoto pohledu je VBI vyhovující, pochopil jsem vaši diskuzi dobře?
Podotýkám, že nechci desktop.
loop
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod S.W.H. 21. 1. 2008 16:05

loop píše:Potřebuji notebook na doma, pro manželku a sedmiletého syna na připojení na net, něco málo word a excell a pro syna aby to přiměřeně zvládalo hry (občas i pro mě něco typi Doom když budu naštvaný).
Notebook se bude pohybovat po bytě, maximálně si ho manželka na léto převeze na chalupu.
Takže z tohoto pohledu je VBI vyhovující, pochopil jsem vaši diskuzi dobře?
Podotýkám, že nechci desktop.P/quote]

v úvodním příspěvku máš napsáno na co si uživatelé/"znalci" ztěžovali a co naopak vychvalovali - posuď sám...
S.W.H.
Junior

Odeslat příspěvekod loop 21. 1. 2008 17:49

ptám se, jestli jsem pochopil dobře- odpověď posuď sám. tak bezva
loop
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod S.W.H. 21. 1. 2008 17:55

loop:
Já myslim, že jak pro koho je jak co vhovující. Nemohu vědět, jaké máš priority (ale co jsem pochopil, tak tobě by možná stačil i notebook kolem 20ti - ty od VBi jsou většinou přes).
S.W.H.
Junior

Odeslat příspěvekod Gruppe 21. 1. 2008 19:56

loop: asi bych bral nejake to multimedialni HP (pavilion)

Nevidim duvod proc brat VBI - to vetsinou konfiguruji nadsenci z duvodu MAX vykonu - to ty nepotrebujes.
Gruppe
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod loop 21. 1. 2008 20:44

HP nechci, to jsem měl pracovní, navíc ten pavillion stojí stejně co VBI Nevada v. 02. Já prostě chci něco na doma, co zvládne i hry, co tato konfigurace?
http://www.anacomp.cz/default.asp?cls=s ... tiid=28024
loop
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kromec 21. 1. 2008 20:58

POkud to mas jen na doma a nechces to prenaset a chces slusny vykon tak bych poridil desktop...

Kazdopadne pokud chces mermomoci NTB a nemas to na vaznou praci a nejsi na PC pracovne zavisly(nebude ti vadit delsi reklamace...) tak si ho kup s trochou stesti snim budes spokojenej...

PS: Osobne si myslim, ze malokdo je tak bohaty aby si moh dovolit kupovat levne veci... :-B
CPU Zilog Z80 A/3,5 MHz, RAM 48 KB, ROM 16KB, grafika 256x192 bodů v 15-ti barvách,magnetofon ;) :)
kromec
Pokročilý

Odeslat příspěvekod loop 21. 1. 2008 21:11

na práci mám dell latitude d630. a problémy jsem měl i HPéčkem. dá se s takovýma parametrama (jak má to VBI)sehnat i něco jiného?
loop
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Gruppe 21. 1. 2008 21:29

ne, prave onim lakadlem (falesnym pozlatkem) u VBI je prace cena / vykon

Jak tak koukam tak ty ses sem neprisel poradit, ale chces odkyvat to co sis vybral.

Ja bych ho nekoupil. A muj duvod 100% vystihnul swarm - nejsem tak bohaty abych si mohl kupovat levne veci.

PS: Ta natunena Dacia logan vypada hezky ,)
Gruppe
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod loop 21. 1. 2008 21:42

no ten avatar se mi líbil halvně kvůli slečně, dacia to je spíš reces.

jo, to vbi se mi docela líbí, s HP jsem málem třískal o zem (měl jsem dvě), Dell hřeje jak prase. kamarád co dělá do počítačů, jen s Applama, tvrdí zase že všechny pc jsou sračky a že je to jedno, od jaké firmy - všechno jeden původ a kvalitu (mimochodem dělá v číně).
loop
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Matysek 21. 1. 2008 22:07

Částečně má pravdu, proto se bere minimální pravděpodobnost poruchy, servis a jak moc je silná konkurence. Ani Dell, HP, IBM či SUN si nemohou dovolit ztrácet klientelu.

Vše se rozbije, proto je servis.
Delly moc netopí, i když poslední byl D680
Definice moderatora Zive? Zookeeper. Vyhledat zbloudilou ovecku, ustajit, vycesat, nakrmit a zalozit chudince nadaci. Ovecka prece nemuze 5 minut myslet. Vsichni mame povinnost oveckam uvarit, precist pohadku a prispet do nadace.
Matysek
Expert

Předchozí stránkaDalší stránka