Tak jsem se konečně prokousal celou diskuzí o VBI. A to z prostého důvodu. Také nyní uvažuji o NB, ale pro mě je například priorita WiFI (což dnes je standard), chtěl bych C2D, minimálně 2 GB RAM a nějaký rychlejší disk (7200ot.-min.100GB) na grafice mi celkem nesejde, ale problém je, že manželka chce hrát hry i mimo domov a k tomu by měl sloužit i NB. Minimální herní grafika se mi zdá GF8600GT512MB nebo R-HD2600XT, což se moc nevidí. Na to se opravdu zdá nejvhodnější kandidát VBI, ale bojím se stálého přenášení.
Zkusil jsem také konfigurátor od dell.cz na modelu Dell Precision M90 - až jsem se divil nad cenou. Sice chci notebook co nejvíce k 30tis. Kč, ale tohle je zajímavá nabídka. Konfigurace byla WinXP-Proff-CZ, C2D 2GHz, NBD, 2GB RAM(2x1024:-<), HDD 100GB 7200ot, DVD-RW, Zdrojové CD???, graf.karta FX1500M, WiFi, BT a cena ve výsledku
29.311 Kč bez DPH Což není až tak špatné za celkem solidního Dell-a.
Zkuste mi doporučit neco podobného, protože stále tady nepadly argumenty jestli opravdu zkusit VBI, kde při zkoušce jsem dostal za cenu skoro stejnou mám o poznání výkonnější stroj:
Compal FL90.v2, C2D Penryn 45nm 2,5GHz, 2x2GB RAM, HDD 200GB 7200ot SATA2, graf.karta GF8600GT 512MB, WinXP-Proff, WiFi, BT, myš za kačku.