Mam desktop skladany predajcom zo suciastok kupovanych vo velkosklade. MB ASUS, ostatne suciastky roznych neznamych znaciek. Je to uz moj 4. desktop skladany predajcom. Cize neznackovy desktop. Mam ho 5 rokov, mozno aj viac. Doteraz som s nim nemal ziaden problem absolutne ziaden. Denne na nom pracujem ja, manzelka a syn (ten sa na nom hra). Akoto, ze funguje bez problemov? Aj ostatne 3 desktopy fungovali az kym mi nestacila ich kapacita?
Kolega si kupil nejaky Notebook VBI a ma ho cca 3 mesiace bez problemov. Dalsi kolega pouziva uz mesiac FL90 a nema s nim problemy. Ja som si prave kupil FL90 PM2 (sasi stala 10.770,Sk s DPH). Cakam uz len na dalsie suciastky ako HDD, RAM atd.
Co sa tyka designu, nie je to nic moc, ale je 1.000.000x krajsi nez moj 4 rocny Fujitsu-Siemens Amilo Pro V2010. To, ze moj Compal FL90 je v 100-nasobne (a to neprehanam) vykonnejsej konfiguracii za nizsiu cenu, nez ked som kupoval Amilo Pro je tiez super.
Ocenujem kvalitu mnozstva zabehanych a renomovanych znaciek. Dokazem vsak rozoznat rozdiel medzi Low end modelmi (ktore sa kvalitou rovnaju alebo su horsie nez neznackove) a Hi-end modelmi.
Na margo znaciek a ich spolahlivosti mozem napisat nedavny priklad zo zivota. Jedna clenka mojej rodiny chcela silou mocou (pred cca 6 rokmi) chladnicku Whirlpool. Vsak je to super znacka (kazdy jej to v obchodoch hovoril). Po 3 rokoch odisiel 1 kompresor. Tak ho vymenili. Po 5 a pol roku odisiel aj ten. Servisak z Whirlpoolu povedal, ze sa neoplati menit kompresor, lebo zivotnost chladnicky je tak 6 rokov!!! To je fakt dobra blbost. Kazdy komu som o tomto pripade hovoril, krutil hlavou. Vsetci mali bezchybne chladnicky od 12 do 30 rokov (vykon nemozno porovnavat). Stale bezchybne fungovali, ale neboli Whirlpool. O dalsich skusenostiach (napr. hi-end umyvacka) s Whirlpool radsej pomlcim. Aj tam som mal len negativne skusenosti.
Cize z toho vyplyva, ze aj ked je nejaka znacka renomovana, neznamena to zakonite vysoku kvalitu. A opacne, aj ked je nejaka znacka neznama, neznamena to nizku kvalitu.
Este raz spomeniem, ze nielen ja, ale aj mnozstvo mojich znamych pouziva skladane neznackove desktopy a ani jeden z nich nemal nikdy problemy s HW. Co sa tyka SW, to sa neda spajat s problemami s HW. U desktopov dokonca mozno povedat, ze neboli normovane jednou centralnou instituciou, ale roznymi samostatnymi malymi nezavislymi firmickami.