Notebook a internet

Diskuze o přenosných počítačích

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Giltanas 23. 1. 2008 14:10

Zdravim, prave jsem obdrzel notebook a chtel jsem si pomoci dataku z meho Routru napojit net... Ale nejde to... Router svit, ale notas nereaguje.....
Bratruv i kamosuv notas hned po zapojeni kabelu jede jakoze net .....
Musi se to teda nejak jeste nastavovat, jakoze udelat pripojeni nebo tak neco? Ci nekde neco povolit???

Diky za radu.
Giltanas
Junior

Odeslat příspěvekod sevao 23. 1. 2008 15:47

Zkontroluj, jestli nemáš omezení na routeru na nějaké mac adresy, nebo u připojení špatně nastavené ip adresy
sevao

Odeslat příspěvekod Gruppe 23. 1. 2008 15:57

tohle je tak silene obecny dotaz ze na nej dam podobne obecnou odpoved.

Sit a jeji nastaveni se vzdy musi nejak posefovat. Cili jestli chces nastavovat router a tim padem i sit, GOOGLUJ :)

Jinak pokud to funguje n dvou notascich co uz mate, tak je mozne ze je to vazne omezene na MAC adresu (to by mel vedet ten kdo to nastavoval)

Jestli ne, melo by stacit v Sitovych pripojenich/pripojeni k mistni siti(protokol TCP IP nastavit vse na Zjistovat automaticky

Pochopitelne v notasku musi byt spravne fungujici sitovka (zjistsis v System(spravce zarizeni) a nejlepe bys mel pouzit nekrizeny kabel - co asi taky mas
kecáním se ještě nikdy nic neudělalo :)
Gruppe
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod uberpr0 23. 1. 2008 16:05

ja mam router a wifi po celom byte a funguje to super =)
Fotim: Oly E-PL1, telefonujem: Xiaomi Mi2 32GB / Nokia Lumia 620, Surfujem: Apple iPad Mini, Hram sa: i5-4570, 8GB RAM, GTX770, 23" DELL U2312HM, pozeram filmy na Samsung LE37C650.
uberpr0
Junior

Odeslat příspěvekod Gruppe 23. 1. 2008 16:26

uberpr0: to je mi odpoved hodna Xperta :/ :/ :/

to jsme moc radi ze ti to super funguje. Jestli to nekoho zajima, tak mne to funguje taky super, pritelkyni taktez super a mamince taky super. Chce se nekdo pripojit k super diskusi? ,)
Gruppe
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod koenzim 23. 1. 2008 16:40

Aj mne to ide super ;)
koenzim
Junior

Odeslat příspěvekod Giltanas 23. 1. 2008 17:21

Jeste bych se teda zeptal, kde nastavim ci kde najdu to nastaveni toho Routeru ? :mrgreen:
Giltanas
Junior

Odeslat příspěvekod CeCo 23. 1. 2008 17:58

Cital si vobec NAVOD od routra? Ak nie, tak pred postnutim dalsieho prispevku sem na zive si ho CELY precitaj ako povinnu domacu ulohu.

C
CeCo
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Gruppe 23. 1. 2008 18:08

Giltanas: to uz neni dotaz, to si z nas delas *****.

Nejdriv si na netu precti par navodu jak vypadaji site a jak je stavet / spravovat. pak se vrat az s konkretnim dotazem. Nikdo ti sem bod po bode nebude vypisovat jak si mas postavit ci nastavit sit.
Gruppe
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Jaronimo 23. 1. 2008 21:10

keby som to mal aj ja, tak by mi to isto išlo tiež super...ale nemám
Jaronimo
Junior

Odeslat příspěvekod JAKUBCZ 23. 1. 2008 21:43

Byl na tom notasu nekdy internet z jiného zdroje?
Předpokladám že používáš IE.
Klikni na ikonu připojení k síti vedle hodin otevře se ti okno síťová
připojení klikni pravim na připojení k místní síti a dej opravit chvíli to bude pracovat pak se zkus připojit. Pokud to nepomůže jdi do vlastnosti IE na kartu připojení tam zvol instalace a postupuj krok za krokem .
JAKUBCZ
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod nosiris 23. 1. 2008 22:02

no tak já to zkusim nějakou otázkou upřenít .....
1. předpokládám že si propojil notas a routr kabelem vyzkoušel s křížený i nekřížený???
2. když zapojírš kabel sdo routru i do notu. tak se ti rozsvýtí v pravém dolním rohu na pbrazpvce že je tam nějaká sít připojená???
3. máš v TCP/IP nastaveno zjišťvíní automaticky????
4. jak starý je routr???
5. co ty MAC adresy????
6. co používáš za OS???
7. zkusil si to někde jinde napojit na jinou síť???
8. ve správci zařízení se ti síťovka hlásí???
9.máš na ni ocvladače???? nainstalovaný????
nosiris
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Giltanas 24. 1. 2008 20:10

Tak to bylo DNSkem..... Kdyz bylo nastaveno na automaticky, tak nic.... Nastavil jsem manualne a uz vse bezi jak ma.....
Giltanas
Junior

Odeslat příspěvekod Z@chi 25. 1. 2008 11:37

Popripade si nastav DNS na routeru a zapni si DHCP, nebo si pak muzes nastavit DNS stejne jako vychozi branu.
Z@chi
Junior

Odeslat příspěvekod m4rkus 29. 1. 2008 23:12

Mám ten samý problém u HP530. Normálně jsem měl cca 2 měsíce nastaveny v síťovce vče na automat a jelo to. Ted to porád načítá IP z routeru a nakonec to zkončí hláško že je omezení.. Router mám edimax br6104k.. No ale když si nastvím IP ručně na NB tak to jede. Nevíte čím to može být?
m4rkus
Kolemjdoucí