vyber - HP / Lenovo ?

Diskuze o přenosných počítačích

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Pakin 8. 2. 2008 01:21

Zdravim, rozhoduju se mezi temito dvema kousky, muze nekdo prispet treba z vlastnich zkusenosti, asi spise co se tyce toho lenova?

http://lenovo.mironet.cz/lenovo-tp-r61- ... b+dp79014/

http://hewlettpackard.mironet.cz/hp-671 ... s+dp76725/

uz se nejak musim rozhodnout, pristi tyden prijdou penize za ASUS, ktery nestihli vyreklamovat, tak hned pojedu pro novy..

Predem diky za rady a nazory..;)
Pakin
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Matyooo 8. 2. 2008 02:37

jednoznacne ani jednym ani druhym nic nepokazis...obe su dobra volba...sice nepises naco budes pouzivat ale konstrukcne su obe na tom velmi dobre...osobne by som bral ThinkPad bo je mojho nazoru vychytanejsi uz (dlhorocne skusenosti) a mne osobne sa C2D viac pozdava...ale zas aj toto HP je ta prava business trieda takze kvalita zarucena

podla mna tu uz ide skor o osobny dojem (šmak) podla coho si vybrat...t.j. ist si dakde obziet a potukat obe kusky a potom vybrat
My description: Poriadok je len pre blbcov, inteligent zvláda chaos... (dôveryhodné testy preukázali ze som na 50perc melancholik a na 45perc flegmatik, čiže chápete ne :D )
Matyooo
Junior

Odeslat příspěvekod Pakin 8. 2. 2008 08:30

Osobni zkusenost mam prave jen s tim HP (6710b) a u toho lenova jen s radou T. Takze R jsem si jeste nemel moznost osahat.

To HP by melo udajne vydrzet az o hodinu vice na baterie, to beru jeko jedno plus navic, pak ma 2GB RAM, dalsi plus, ale Lenovo ma zase podstatne lepsi grafiku.

Na co budu pouzivat? Urcite ne hry, na to mam desktop. Hlavne to bude na programovani, praci s grafikou (2D textury), obcasne kresleni v CADu atd..na to mi bude slouzit do skoly, do prace zase na tom pobezi prikazova radka :D, ethereal, ipscan, winbox, netstumbler atd..

Toho AMD se ani nebojim, mne naopak bylo vzdy blizsi, navic sem ho mel i v ASUSu a se samotnym procesorem spokojenost, s notebookem uz ne..
Pakin
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod uberpr0 8. 2. 2008 09:44

1GB ram stoji dnes relativne malo (mna vysiel kingston ddr 667 na 680Sk, v CZ to je tak.. 5 stovak?), takze by som vzal tp + dalsi 1GB ram

//edit: ok, takze ramka stoji predsalen kus viac, pri kliknuti na objednavku mi skocila ponuka 1024MB lenovo ram za 1800 CZK.. no aj tak by som bral tp + 1GB ram :)
Fotim: Oly E-PL1, telefonujem: Xiaomi Mi2 32GB / Nokia Lumia 620, Surfujem: Apple iPad Mini, Hram sa: i5-4570, 8GB RAM, GTX770, 23" DELL U2312HM, pozeram filmy na Samsung LE37C650.
uberpr0
Junior

Odeslat příspěvekod sirius1983 8. 2. 2008 11:14

Pakin: V jedné větě chválíš HP za lepší výdrž baterie a současně chválís TP za výkonnější grafiku, Musíš si vybrat jedno nebo druhé, obojí nelze, osobně si myslím, že ta grafika a tedy potažno výdrž by měla být hlavním kriteriem ve výběru mezi těmito dvěma kousky...
sirius1983
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pagino 8. 2. 2008 11:26

asi TP R61 :-) osobna skusenost pri pisani baterka vydrzi 7 hodin :-) a ramku som si dokupil 1gb kingston za 620 sk zo skladu ..... ale kazdy ma iny vkus, ani jednym ani druhym nic nepokazis :-) aaa este TP ma matny display, dobre citatelny na slnku.
pagino
Junior

Odeslat příspěvekod sirius1983 8. 2. 2008 11:35

R61 s quadrem 7 hodin na baterku? jsi si jistý?
sirius1983
Pokročilý

Odeslat příspěvekod uberpr0 8. 2. 2008 12:14

mozno to bol iny model r61 =) v shope je vydrz 3.5h, s dalsich 1GB ram tipujem tak 2-2.5h realne pri profile na max baterku
Fotim: Oly E-PL1, telefonujem: Xiaomi Mi2 32GB / Nokia Lumia 620, Surfujem: Apple iPad Mini, Hram sa: i5-4570, 8GB RAM, GTX770, 23" DELL U2312HM, pozeram filmy na Samsung LE37C650.
uberpr0
Junior

Odeslat příspěvekod asgy 8. 2. 2008 12:37

No ja prave pisu z toho HP, ale ta vydrz 4,3 h...to teda nevim, to se mne jeste nepovedlo, asi mam spatnej kousek...
Time waits for no one...
asgy
Junior

Odeslat příspěvekod sirius1983 8. 2. 2008 13:51

Ta výdrž je odpovídající, žádný vadný kus nemáš...
sirius1983
Pokročilý

Odeslat příspěvekod asgy 8. 2. 2008 14:02

No prave, ty vydrze co pisou na netu v eshopech maji nekdy k realite hodne daleko...
Time waits for no one...
asgy
Junior

Odeslat příspěvekod sirius1983 8. 2. 2008 14:35

no tak na výdrže udávané v obchodech se nemá ani smysl dívat, stejně tak na stránkách výrobce. jedinou spolehlivou informací jsou zkušenosti uživatelů a recenze...
sirius1983
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Matyooo 8. 2. 2008 15:30

zbytocne sa tu bavite o vydrzi toho R61...proste neni R61 s integrovanou grafikou ako R61 s dedikovanou grafikou a nie to este quadro...s takou grafikou ani z daleka NTB tolko nevydrzi...ja osobne by som sa poobzeral po tom R61 ale s integrovanou...na tu pracu co potrebujes to urcite staci...a zas vydrz baterky ktora bude dost velka urcite ocenis
My description: Poriadok je len pre blbcov, inteligent zvláda chaos... (dôveryhodné testy preukázali ze som na 50perc melancholik a na 45perc flegmatik, čiže chápete ne :D )
Matyooo
Junior

Odeslat příspěvekod Bananik 8. 2. 2008 16:05

Pakin:

Ja by som ti navrhol este jeden kusok a to plnokrvneho konkurenta. Keby si bol ochotny priplatit k tej tebou vybranej R61 este 3000 tak prave teraz ponuka Dell v akcii Latitude D830. Za 30 000 s DPH aj s dovozom si mozes nakonfigurovat T7250 s Quatro NVS 135M, WSXGA+, 2 Gb RAM v jednom module, wifi a/g/n, v zaklade je 9 clankova bateria a hlavne 3 roky NBD.

Nehovoriac o tom, ze Latitude maju horcikove telo a NBD zaruka v cene stoji normalne 5300 Kc. Takze keby si si chcel k R61 tento servis dokupit tak celkova cena bude este vyssia ako D830.

Koniec koncov konfigurovatelnosti sa v tomto pripade medze takmer nekladu takze kludne si tam mozes dat 1GB RAM a tym usetrit a rozsirenie mozes spravit neskorsie. Pripadne si mozes zvolit grafiku Quatro NVS 140M a este stale budes s cenou pod hranicou R61 + prislusny servisny balicek NBD.

Vyberat 15,4" notebook ja tak vobec nad nim nevaham.
:wink:
Bananik
Junior

Odeslat příspěvekod pagino 8. 2. 2008 16:16

sirius1983 : mam C2D T5250 a mozem zodpovedne prehlasit ze pri pisani textu mi baterka vydrzala 7 hodin, sam som tomu nechcel verit. grafiku mam X3100
pagino
Junior

Další stránka