Musím mít v nb baterii, když je nb napájený z el. sitě?

Diskuze o přenosných počítačích

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod P@t 2. 3. 2008 23:08

Jj v asi je to nejpraktictejsi, ono tim ze ju vytahujes stejne ziskas treba 10% takze ju misto za 2 roky vyhodis za 2 roky a 2 mesice (:
P@t
Junior

Odeslat příspěvekod Jantar666 2. 3. 2008 23:22

Noo tak to je taky pravda :)

Pytlík: myslis ze jsme tady rozpoutali nejakou "odbornou debatu " ani bych moc nerekl.

swarm: a jsi si jisty ze pri napajeni ze site notes s baterii nepracuje ?? Osobne by ne to totiz zajimalo jaksi jsem jeste nemel moznost to nejako zjistit kdepak a nebo jakpak jsi na to prisel.
HP nc8430 , Acer Ferrari, Asus A8J
let the hardware madness begin :D
Jantar666
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod DavidBarborka 2. 3. 2008 23:58

Kdyby pracoval tak by ti pořád svítilo nabíjení. U mne je to tak, že i když jedu celý týden ze sítě tak asi jednou za 5 dní, jakmile baterie klesne samovolně na 95% se spustí nabíjení. Takže podle tohoto je patrné, že notebook s baterií nepracuje.
Mobil: Samsung Note 2
PC: notebook Acer Aspire 4830TG
DavidBarborka
Junior

Odeslat příspěvekod Mobil-man 3. 3. 2008 16:28

u me je to taky tak... ;)
Mobil-man
Pokročilý

Odeslat příspěvekod P@t 3. 3. 2008 23:27

Vecinou ikdyz je baterie nabyta tak do ni nejakej malej proud pousti aby kompenzoval samovybijeni, ale to je dost malo a urcite to ty baterce spis prospiva nez skodi (:
P@t
Junior

Odeslat příspěvekod duuri 4. 3. 2008 17:19

baterka v nb nemusi byt ale ( jedna vec je za na baterkach su zvacsa gummene noziky take nb skace:)..nb ked bezi na adapter a baterka je nabita ju len monitoruje nic viac...
nech je elektornika akokolvek dokonala ked je klesne kapacita o kusok elektronika ju hned dobije a kazda bateria straca nabitie ako vieme..samozrejme aj teplo ma vplyv na baterku...
takze je na kazdom akos a rozhodne...kto si chce setrit baterku moze ju vytahovat ( naco ma zase vplyv ked ju skladujes nespravne tiez jej to moc nepomaha:) takze sa neda povedat co je lepsie a co nie...
duuri
Junior

Odeslat příspěvekod Mobil-man 4. 3. 2008 18:10

meli by zacit asi prodavat notebooky bez baterii, jak sleduju nektere starostlive lidi :D
Potom by totiz nebyl vubec problem, jestli ji vyhovat nebo ne... a co kdyby ji tohle nebo tamhleto nahodou neprospelo? :D
Mobil-man
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Michal.Maniak 4. 3. 2008 18:22

Vytahovat baterii je hovadina... Pověsti jsou různé ale osobně nevěřím (a praxi zatím neviděl), že by vytahování baterie nějak neznedbatelně prodloužilo její životnost :!:
Známý ji vytahoval a stejně mu vydržela +- 2 roky. Navíc si myslím že řešit to u baterie za pár tisíc nemá moc smysl - když si potom stejně většina lidí koupí nový NTB a pokud ten starý slouží, tak zůstane na šňůře :P
Michal.Maniak
Junior

Odeslat příspěvekod duuri 4. 3. 2008 18:34

vravim :) je to akzdeho vec:) ma to aj svoje + aj minus:) a baterka ti dokaze vydrzat aj 4 roky len sa onu treba starat ;)
duuri
Junior

Odeslat příspěvekod swarm 4. 3. 2008 19:27

duuri: Ta životnost je daná už v podstatě od výroby. Jak se o ní budeš starat rozhoduje tak možná o měsíci, či dvou navíc.
Diagon Swarm - ~460 zrecenzovaných notebooků od 2007
15,6" Acer V15 Nitro - i7-4710HQ, 16GB RAM, 2xSSD, FHD IPS
14" HP EliteBook 840 G5 - i5-8350U, 16GB RAM, 512GB SSD, FHD IPS
14" ThinkPad T400 - C2D T9900, 8GB RAM, 300GB SSD, WXGA+ LED
swarm
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod duuri 5. 3. 2008 09:04

noo pracujem s nb a zazil som systemy na ktorych baterka po 3.5 roku vydrzala bez problemov hodinu...
duuri
Junior

Odeslat příspěvekod swarm 5. 3. 2008 10:48

Však to se taky nijak nevylučuje s tim, co jsem řekl.
Diagon Swarm - ~460 zrecenzovaných notebooků od 2007
15,6" Acer V15 Nitro - i7-4710HQ, 16GB RAM, 2xSSD, FHD IPS
14" HP EliteBook 840 G5 - i5-8350U, 16GB RAM, 512GB SSD, FHD IPS
14" ThinkPad T400 - C2D T9900, 8GB RAM, 300GB SSD, WXGA+ LED
swarm
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod p0etrik 5. 3. 2008 12:03

No ja mam notebook 2,5 roku a baterka je tak na 80 az 90% puvodni kapacity. Je fakt, ze "na baterku" ho moc intenzivne nepouzivam, ale s baterkou taky nijak specialne nenakladam a mam ji porad tam, kde ma byt. V notebooku.
p0etrik
Junior

Odeslat příspěvekod technikus 5. 3. 2008 13:01

A víte někdo, že třeba u notebooku napájeného ze sítě při výpadku proudu ztratíte rozpracovanou práci, ale kdyby jste tam měli baterku, tak Vám přejde jenom na režim baterka a pokračujete v práci i při výpadku? Jooo, jinak taky chrání proti náhlému zvýšenémuproudu do notebooku
technikus
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ka.cz 5. 3. 2008 13:03

Tak já mám 4 roky notebook Benq a baterka mi vydrží 3,5 hodiny. Vidím že mám asi fakt štěstí na dobrou baterku z výroby.
Ka.cz
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka