antracit: může si vyměnit procák aniž by přišel o záruku ,) dell dokonce uveřejňuje nádherný obrázkový tutorialy jak rozebrat cely book, vcetne casti s odstranenim CPU nebo VGA ,) jen pak pochopitelne nemuzes narokovat reklamacku ze ti s novym cpu nejede.
OT: jinak na Visty se nevymlouvam, zkousel jsem jim prijit na chut, ale hromada otravnych hlasek a jejich ,,rychlost,, me udolala. K tomu se pridaly probleym se softem, spatna podpora firewire rozhrani a bylo jasno

A nemyslim si ze by byl problem HW at uz slo o muj notasek s CoreDuo, 2GB RAM, x1400 a 7200ot HDD snad jeste nepatri mezi pomalejsi, stolni PC s Quadem a 8800GT taky neni snad brzda.
Proste kdyz mi za to zpomaleni, zkraceni vydrze, zvyseni hlucnosti booku, zvyseni teploty nenabidne Vista nic navic, tak proc prechazet? To by byl spis downgrade ne?

Ja napriklad loni prechod mezi AM2 Sempronem 3000+ a X2 3600+ v beznem provozu vubec nepoznal. Opravdu nepoznam jestli se mne aplikace otevze za 18 nebo za 17sekund. Pridam li k tomu to ze vetsina aplikaci je stale jednovlaknovych a jadra si je prehazujijak horky brambor, pak je ten prinos vazne jen marketing. Vetsi prinos ma spis novesi architektura. Rozdil jsem nepoznal ani pri prechodu z 1024 na 2048MB RAM. Chleba se lame az treba v Photoshopu (zaplat panbuh ze UZ KONECNE PO LETECH udelanem pro vicejadra, nebo 3D programech jako je rhinoceross, 3dmax...
Zamrznou na XP je opravdu blbost. Ale proc Visty? Sam MS priznal ze jejich vyvoj byl neumerne dlouhy a uz se to nebude opakovat. Seven uz tu budou za chvilku

,,Pak ti někdo přinese notebook s Vistama na opravu a ty koukáš jako puk, protože tam nic nenajdes...,, Znát Visty a používat Visty je rozdíl ,)
,,a budu módně používat dnes už zastaralá XP,, v cem jsou XP zastarala kdyz soucasne s vydani Service packu na visty se udela i service pack na XP???? Ta módní úchylka je spíše na straně Visty.
Rozhodne si stary CPU jeste nechej. Videl bych to tak, ze pokud vemes CPU, ktery se v konfiguratoru nabizel, nebude to problem, mozna jen bude chtit prehrat bios.