Zhodnoťte prosím konfiguraci Dell XPS

Diskuze o přenosných počítačích

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod marsus 22. 5. 2008 19:47

Aj mňa by to zaujímalo, pre informáciu 1330 ma HDMI výstup. Takže bacha na neoverené info.
marsus
Junior

Odeslat příspěvekod Gruppe 22. 5. 2008 20:15

c user: ,,a okrem toho podporuje dellacka gf 8400 maximalne rozlisene 1280x1024 digital a 1600x1200 analog. takze na nejaky vacsi externy monitor mozes zabudnut - predsa len na 13 palcoch dlhsie pisat nie je ziadna slava 8-D .,,

Ted jsem pripojenej 8400GS 1920*1200 analog :) jinak k dispozici je i digital, ja ovsem zadny rozdil na full hd nepozoruji - z osobni zkusenosti vim, ze zalezi na kvalite prevodniku v LCD - na levnejsim Aceru je to uz horsi, u kvalitniho HP LP2465 nepoznas rozdil digital vs analog.

,,predsa len na 13 palcoch dlhsie pisat nie je ziadna slava 8-D .,,

klavesnice na XPS M1330 ma vetsi rozmery nez na 15" Inspironu !!!! Osobne jsem to premeroval!!! Navic je velice pohodlna a presna :)

Prosimte uz sem ty svoje blbosti nepis. co placnes, to stoji za to.

K XPS M1330 - to ze je to velice hezka stylovka vi kazdy.(pozor, stylovka, ne zrovna na praci do terenu, tam bych pasoval latitudy s jejich antiposkrabaci industrialni povrchovou upravou :D) Recenzi a hodnoceni je na webu dost. 9cell baterka nevadi, odstava mirne dozadu a dolu, cim nadzvedava notasek - puvodne jsem si to ani neuvedomil, ale vyresilo to me problemy - vzdy jsem book vzadu mirne podkladal pro lepsi chlazeni a lepe se mi tak pise, ted to mam s 9cell baterkou jako bonus zdarma. Do pouzdra se v pohode vejde :) I kdyz se jedna o 13" model, je na tom velmi dobre s hmotnosti - 1,79Kg nema lecktery 12" book. Jsem s nim spokojeny, nicmene jako znamy krytik si neodpustim zasmutnit nad pouze 2ma USB a prenimi audio vstupy/vystupy.
kecáním se ještě nikdy nic neudělalo :)
Gruppe
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod marsus 22. 5. 2008 22:16

Môžem potvrdiť tvoje postrehy a ešte 9cell bat mi veľmi pomáha pri práci s XPS 1330 keď npr. stojím alebo sedím v kresle a ľavou rukou držím XPS pod a palcom pridržiavam za zaguľatený okraj 9cell baterku, dobre sa tak fixuje a pravou ovláda. Mne tak sadne ako uliaty a je dobre zafixovaný a v poho sa dá naučiť rýchlo písať jednou rukou na šírku.
marsus
Junior

Odeslat příspěvekod marsus 22. 5. 2008 23:06

A pre mňa dobrá správa, taktiež pre Slovákov čo majú Orange mobilný internet a Čechov, čo majú Vodafone. Mal som externý Huawei modem, no vadilo mi, že trčí a bál som sa, že si poškodím USB a hlavne mi ostal len jeden USB voľný, tak som kúmal a našiel recenzie o internom modeme, veď aj preto som si XPS-ko zaobstaral, aby som bol mobilný. Skúšal som ho zaobstarať cez ZERO, neozvali sa; CDP detto; Delicom mi odpísal, ale keď už som tam zavolal a zistili, že som súkromná osoba, tak sa už viacej neozvali a ináč pre info, sú to firmy na SK, čo distribuujú DELL, no zväčša pre firmy. No aspoň mi potvrdili, že pre Orange to funguje, lebo ináč je to Vodafone produkt. Tak som to skúsil normálne cez Prahu ako XPS-ko a vynútil si zľavu, dávali mi ho myslím niečo pod 6000 SKK bez dph, zjednal som za 5000 bez dph a zaplatil 5950 faktúru, ďalej procedúra bola ako pri objednávaní ntb z Írska, v potvrdzovacom maily bol odkaz na podporu a sledovanie zakázky. Ináč som ako argument na zľavu uviedol, že som 3G/HSPDA modul chcel v základnej výbave, čo bola pravda, no oni sa bránili, že v konfigu nebol uvedený a že to môžem reklamovať, no bez šance. No ja som ho objednával ešte za horúca a už v septembri som ho mal, veď som ho aj musel reklamovať, no fachčí teraz v poho, vymenili základnú dosku, optiku a prednú časť s fingerprintom a chcem na to naviazať, nechcite technika(myslím na ten modem), argumentujte, že je to v návode na XPS, čo aj je. Vyšiel by vás na takých 3700 SKK myslím. Tak po 3týždňoch prišla malá krabička, v nej malý modem veľký ako zápalková krabička a tenký asi ako hrubšia čokoláda, CD a návod v ang. a simka na ang. Vodafone, tú si nevšímajte. Vypnite ntb opatrne odšrubujte kryt zospodu, je asi pod touchpadom a asi takej veľkosti, je prichytený jednou malou šrubkou, má síce špeciálny štvorcový profil, no krížovým sa dá odšrubovať, pozor aby ste ju nestrhali. Je tam WLAN karta a vedľa voľný slot, tam pichnite tú WWAN 5520 kartu, ten modem, nasaďte podľa farby kábliky, čo sú tam voľné a dobre ich pritlačte na konektory, zacvaknú. Potom nainštalujte DELL mobile broadband card utility, obslužný program z CD a stiahnite si novší firmwer a novšiu verziu z DELL stránky, sim Orange vložte do slotu pod baterku a o chvíľu frčíte na nete, je zhruba o tretinu rýchlejší ako Huawei, max speed 3,6 Mbps je spoľahlivejší pri zobúdzaní zo spánku npr. zatvorením veka, dá sa nastaviť aj autoconect. Jediná nevýhoda je že topí a hreje a ide ventilátor, hlavne pri videách a TV live, skúšal som dať UMTS only v poho stačí, GPRS only a naskočil mi EDGE, topí menej sa mi zdá ale video už seká. Rád sa podelím o skúsenosti alebo poradím iným ohľadom XPS 1330. Rozmýšľal som či to nepreložiť do vlákna o XPS 1330, nechám to na moderátoroch.
Naposledy upravil marsus dne 23. 5. 2008 00:23, celkově upraveno 3
marsus
Junior

Odeslat příspěvekod Gruppe 22. 5. 2008 23:14

,,cel v základnej výbave, no oni sa bránili, že v konfigu nebol uvedený a že to môžem reklamovať. No ja som ho objednával ešte za horúca a už v septembri som ho mal, veď som ho aj musel reklamovať, no fachčí teraz v poho, vymenili základnú dosku, optiku a prednú časť s fingerprintom a chcem na to naviazať, nechcite technika, argumentujte, že je to v návode na XPS, čo aj je,,

Nechapu :) jakoze ti nutili ze to musi udelat technik?

,,max speed 3,6 Mbps,, to je v CR spise tarif z rise snu :)

Ale kdyz to tak ctu do dusledku, tak by mozna vyslo levneji sehnat to ne ebay treba v UK ne?
Naposledy upravil Gruppe dne 22. 5. 2008 23:23, celkově upraveno 1
Gruppe
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod marsus 22. 5. 2008 23:16

Áno, no netreba sa dať, ja som mal totiž poškodený kryt a výjazd technika okrem dielov ma stál asi toľko, presnejšie by som musel pohľadať. Nevedel som a nedal som si Accidental záruku len 3 ročný NBD, ináč na druhý deň u mňa boli. Napočkanie opravili, okrem toho krytu, tam som čakal asi 2 týždne.
Radšej upresním: prvýkrát mi blbol ntb a prišiel na druhý deň, vymenil všetky tie diely pre istotu, lebo všetky alebo väčšina XPS na SK boli kazové, čo boli z prvej várky. Mal som šťastie, že nepískal a npr. klávesnica nebola prehnutá dohora, čo spomínal. A to bolo grátis vrámci NBD, druhýkrát mi spadol z výšky stola na ľavý roh, prežil išiel ďalej, no praskol kryt LCD v kĺbe a zdeformovala sa lišta na ľavej strane na ktorej sú dotykové tlačidlá, to mi už samo neuznali v záruke a musel som to odfotiť a potvrdiť, že súhlasim s cenou dielou a technikom, stálo ma to dokopy do 7000 SKK s toho asi polovica výjazd technika.
Naposledy upravil marsus dne 22. 5. 2008 23:56, celkově upraveno 1
marsus
Junior

Odeslat příspěvekod marsus 22. 5. 2008 23:32

Ináč dobrý nápad, aj som o takom niečom rozmýšľal ale nemám skúsenosti s eBay ani účet a obával som sa, či mi bude fungovať na Orange, keby som si ho dal doniesť z UK.
marsus
Junior

Odeslat příspěvekod Gruppe 22. 5. 2008 23:38

koukam ze muj prispevek o ebay neodesel - tak to jen zopakuju, ze by bylo mozna levnejsi koupit to v UK na ebay :)
Gruppe
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod marsus 23. 5. 2008 00:10

Rád by som od majiteľov XPS 1330, 1530, príp.1730 dostal nejaké tipy a triky, či zlepšováky na naše super XPS-ka. Neľutujem totiž, že ho mám, hoci ma vyšlo dosť, no som maximalista a dosť som sa načakal na svoj vysnívaný prvý ntb. Skôr hnevá Vista Premium, ale aj to sa dá zniesť. Nemám skoro žiadne výhrady, okrem toho, že teraz mi dosť topí, ale veď ho aj dobre vytáčam a využívam na 100 percent a možno sa to zíde v zime xaxa.
marsus
Junior

Odeslat příspěvekod sirius1983 23. 5. 2008 16:12

Tak to máš asi našláplou grafiku a disk, když ti tak topí. kamarád to má úplně stejné. Já díky bohu nikoliv...
Jinak co si představuješ pod těmi triky a zlepšováky?
sirius1983
Pokročilý

Odeslat příspěvekod marsus 23. 5. 2008 19:16

To máš pravdu, mám dedikovanú grafiku a 7200 HDD. No keby vás niečo praktické napadlo. Alebo nejaké skúsenosti trebárs s bezdrôtovou klávesnicou, TV kartou, prepojenie s TV, videl som aj fotku veľkého diaľkového ovládania s pijímačom do USB v nejakej recenzii myslím o 1530-ke, to by som bral, bolo ako normálne na telku, malo logo DELL, na stránke DELLu je aj ovládač na Thomson remote control, nie je to ono? Nemáte ho niekto? Po stiahnutí mám ikonku vedľa hodín.
marsus
Junior

Odeslat příspěvekod Gruppe 23. 5. 2008 23:12

pokud to nekdo mel, tak to mel nejspis i TV tunnerem ,) velke ovladani se daji sehnat i samostatne, popr prave s TV kartama...nicmene pokud mas doma telku, tak moc velke vyuziti nevidim...jako HTPC jsou lepsi primo HTPC :) notasek co zastane HTPC...mno jde to, sam obcas koukam na pripojeny LCD a repro na nejaky filmik...ovsem to uz si stejnetak muzu zapnout PC nebo si tam hodit dvdcko.

Prijde mi to jako malicko out diskuse - resp pusobi to tu dojmem - mam prvni book, rychle mi poradte co s nim :)
Gruppe
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod marsus 24. 5. 2008 13:20

Tak to je tvoj názor, môj je zas ten, že už pár krát sa mi podobné stalo s vami spoza Moravy alebo vlastne s tými za Vysočinou.
Poprvé: napísal som svoj príspevok tu preto, lebo už som skúšal párkrát do vlákna o 1330 a nikto sa neozval a tu bolo teraz živo. A podotkol som v príspevku, že sa môže presunúť, ak moderátori uznajú za vhodné.
Podruhé: od puberťáka, ktorý sa chváli mám trochu vekovo ďaleko mám 37. Môja filozofia je, ak niečo, tak poriadne a ak už to niečo stojí, tak to využiť na 100 %. Preto som čakal a kúpil si nákladnejšiu 1330, no chcem z nej vytrieskať, čo najviac. Som pragmatik.
Potretie: iritujú ma tu múdri, ktorí reagujú na príspevky formou, že ten čo sa pýta je nejaký diletant. Beriem, že sa má aj hľadať, no píšu tu hlavne tí, čo nevedia ako na to. Tak radšej nereagujte, ak neviete alebo nechcete pomôcť. Ja som začal zlepšením, na ktoré som prišiel, takže som chcel aj niečim prispieť a nadhodil som potom, že by som uvítal, keby aj iní prispeli, lebo také vlákno o 1330 tu nie je. Začínať nové som nechcel po skúsenostiach, ktoré som spomenul a aj kvôli prehľadnosti fóra a nechcem zbytočne zahlcovať trochu neprehľadné fóra zbytočnými vláknami. Takže ak neviem, spýtam sa, pre niekoho aj stupídne veci, ak neviem alebo to neviem nájsť a vy reagujte na podstatu veci a tým je problém a nehodnoťte dotyčného, ak si nie ste istí. Beriem ak sú tie príspevky nevhodné alebo forma neslušná. OK?
Ináč ak si prečítaš moje príspevky, tak úmysel, prečo som to a tu písal tam nájdeš spomenutý a konkrétne k TV karte do ntb: ani by ma nenapadlo, používať ju doma ako náhradu za TV, práve v spojení s internetom mimo civilizácie alebo kde TV nemám, to neviem ako ťa napadlo fakt.
marsus
Junior

Odeslat příspěvekod sirius1983 24. 5. 2008 15:25

Klávesnici používám bezdrátovou sadu s myší trust, cena asi 600 a jsem nadmíru spokojený...
K velké LCD televizi připojuji HDMI kabelem Banbridge, obraz luxusní, taky nemám žádnou stížnost...
BT cestovní myš Dell, taky celkem dobrá, vyhovuje mi 5 tlačítek, které na malých myších nejsou úplně běžné...
Chystám se koupit si stojan s funkcí pasivního chlazení CoolerMaster NotePal, tady ještě hodnotit nemůžu...
sirius1983
Pokročilý

Odeslat příspěvekod marsus 24. 5. 2008 15:44

Díky Sírius.
To som potreboval, neskúšal som totiž preojenie s TV, nemám ešte LCD či plazmu, čakám ako sa u nás vyvinie situácia s digitalizáciou TV. Uvažujem o sete bezdrôtová klav a myš, doteraz som mal totiž len jeden USB voľný, na druhom som mal ext. internetový modem, na tom jednom som najčastejšie používal tlačiareň. Tu Dell myš si objednal z ich web stránky? Aké má označenie?
A asi si počkám, čo povieš na stojan, ten budem potrebovať myslím najviac.
marsus
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka