Dell XPS M1530 - problém s wifi

Diskuze o přenosných počítačích

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod kalich. 23. 4. 2008 21:23

Ahoj, mám Dell XPS M1530 a mám problém s wifi. Jak je na straně zapínání a vypínání wifi, tak když to tim vypnu, a po nějaký době to chci zase pomocí tohoto tpačítka zase zapnout, tak se mi už nezapne. A stejnej problém je po tom, co ten notebook uspim, a když ho zase zapnu tak už wifina zase nejede. Vůbec nevim co stim je. Jinak wifi kartu mám Intel Pro/Wireless 3945 802.11 a/b/g.
Dík za odponěď
Dell XPS 15 Touch, Windows 10 64Bit
Samsung Galaxy Note III 32GB + 64GB karta + Galaxy Gear
kalich.
Junior

Odeslat příspěvekod Gruppe 23. 4. 2008 21:32

pockej, zkus to lip popsat. Kdyz zapnes Wifi tak wifi neni aktivni nebo se ti jen nepripoji k WiFi siti (coz je bezna vastnost noťáskůu)?
kecáním se ještě nikdy nic neudělalo :)
Gruppe
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kalich. 23. 4. 2008 22:06

Gruppe píše:pockej, zkus to lip popsat. Kdyz zapnes Wifi tak wifi neni aktivni nebo se ti jen nepripoji k WiFi siti (coz je bezna vastnost noťáskůu)?

Právě že se vůbec neaktivuje, když se to stane, tak to musim restartovat, a až pak to zase funguje
kalich.
Junior

Odeslat příspěvekod Gruppe 24. 4. 2008 02:25

Koukam ze mas Vistu...videl bych to na nejaky soft. problem - nastaveni. Bohuzel s onim nastavovanim bezdratu ve vistach jsem sam dost zapolil - nakonec mi pomohlo smaznout vsechny profily a vse nastavit znova - coz ale neni tvuj typ problemu.

A proc restartovat? Nestaci zakazat/povolit bezdrat? (coz ale 100% neresi tvuj problem)

Nemas povoleno vypinani WiFi adapteru z duvodu uspory? Mne se takhle vypinala sitovka na Inspironu :D Zkusil bych to hezky postupne prolezt.
Gruppe
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kalich. 24. 4. 2008 08:25

Gruppe píše:Koukam ze mas Vistu...videl bych to na nejaky soft. problem - nastaveni. Bohuzel s onim nastavovanim bezdratu ve vistach jsem sam dost zapolil - nakonec mi pomohlo smaznout vsechny profily a vse nastavit znova - coz ale neni tvuj typ problemu.

A proc restartovat? Nestaci zakazat/povolit bezdrat? (coz ale 100% neresi tvuj problem)

Nemas povoleno vypinani WiFi adapteru z duvodu uspory? Mne se takhle vypinala sitovka na Inspironu :D Zkusil bych to hezky postupne prolezt.

Tak jestli náhodou máš nějakej foft kterej ti funguje tak mi poraď. No to povolování a zakazování taky moc nejede, ten restart je nejjednoduší, a ani to netrvá moc dlouho. A ohledně toho povolení z důvodu úspory, tak potom se kouknu, ale už sem se na to koukal ale nenašel sem to. Ale dík za odpovědi....
kalich.
Junior

Odeslat příspěvekod risomas 24. 4. 2008 08:44

Preinstaluj tam XP a bude to fungowat. Kauzou Wista a Wifi som sa uz zaoberal dost dlho je tam nieco dojebane. Vacsinou pomahaju nove ovladace/
C5 X7 Tourer 2.2
risomas
Junior

Odeslat příspěvekod c user 24. 4. 2008 11:27

mno 90% pripadov nefunkcnosti sposobuje ovladac. Stiahni si z dell stranky aktualny ovladac a ten stary odinstaluj v safe mode. Potom by ti to malo ist.
E6600@2.93Ghz. 4096MB A-Data Vitesta 800Mhz, Asus Commando, MSI Geforce 8800GTX@ultra, 2x250Seagate SataII ES 250 Raid0. 1TB Hitachi Deskstar,1TB WD Caviar Black, 300GB IDE WD , Creative Fatal1ty, Chieftec bigtower, Thermaltake 750W
c user
Junior

Odeslat příspěvekod kalich. 24. 4. 2008 16:35

risomas píše:Preinstaluj tam XP a bude to fungowat. Kauzou Wista a Wifi som sa uz zaoberal dost dlho je tam nieco dojebane. Vacsinou pomahaju nove ovladace/

Problém je vtom, že ovladače na XP dell na XPS nedělá, takže by mi fungovala tak grafika a síť, tim by to tak končilo
kalich.
Junior

Odeslat příspěvekod Gruppe 25. 4. 2008 00:20

kalich: a on je problém si stáhnout na WiFi ovladac primo od Intelu? ,) Jak na 1390 tak 3945 jsou bezne k dostani :) neni to nic special pro XPS :)
Gruppe
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ok1cpi 20. 7. 2008 17:17

Zdravím,
já mám podobný problém u NB Premio a winXP. Wifi mi normálně funguje, ale když ho vypnu pomocí toho tlačítka na wipínání bezdrátu a hybernuju počítač, tak už wifi nezapnu. Je třeba udělat reboot a po najetí windowsu zas všechno jede jak má. Update ovladače nezabral a ani si nemyslím že to tím je, protože stejný problém jako s wifi mám i s bluetooth.
Spíš si myslím že je nějaký problém v celém tom vypínání bezdrátu. Neporadil by mi někdo která část systému má to vypínání na starosti abych věděl v čem se mám začít šťourat? Má to vypínací tlačítko nějaký oficiální název? Nenapadá mě ani co přesně hledat na googlu....
ok1cpi
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Gruppe 21. 7. 2008 19:33

vypinaci tlacitko nevyresi takovyhle bug v systemu. Na nekterych boocich to jede, na jinych ne.

Mne to udelalo naposled dnes kdy jsem prenasel nastaveni z jednoho AP na nove (identicke) a presto se notasek odmitnul pripojit a musel jsem ho resnout :) Asi to bude vlastnost :)
Gruppe
Mírně pokročilý