Dreamery píše:Vidis a ja bych ho snad i jako hlavni (ne pocitac) notebook klidne doporucil. Vsichni znamy co za mnou chodi (a maji maly auto,maly byt a chodi na clanky o vareni) , tak chteji jen neco na ICQ,brouzdani,skype,stahnuti fotek z fotaku,prehrani mp3,napsani zivotopisu a upravu fotek (urcite ne v GIMPU) = 80% uzivatelske prace.Aby to nebylo moc tezky,kdyby to nemuseli strkat casto do zasuvky a stalo to co nejmin. A na toto je to presne delany pristroj.Takze ja jim to s klidnym srdcem doporucim a taky se jich mnoho z nich koupi,protoze si ho u me osahali a zamilovali se.Kdyztak si koupi klavesnici a mys,kdyby joo moc chteli pracovat v GIMPu. Ano oni ho videli,oni si ho vyzkouseli. Oni o nem jen necetli.Takze pro me jako hlavni notebook - klidne.
Já bych teda eee 901 jako hlavní počítač nedoporučil asi nikomu. Všechny netbooky mimo MSI (očekávám brzy Mivvy) mi přošly rukama a pohybuju se mezi mnoha lidmi. Většina si ty notesy ze zvědavosti ošahala. Dokonce jsem každý ukazoval i své milé, jestli by něco z toho ode mě nechtěla. Ačkoli na výkon je opravdu nenáročná, řekla, že je to na ní strašně ztísněné. Řekla, že na takové klávesnici by asi nebyla schopná něco řešit třeba po icq, že by se jí u toho strašně špatně pracovalo.
Méně počítačově znalí lidé sice nemají takové nároky na výkon, ale rozdíly v ergonomii také pociťují. Pokud někdo navrhne jako řešení Eee a externí monitor, tak to je houby řešení. Ideální pro podobné lidi je 13/14" notebook. Dají si ho na stůl, vedle toho hrnek s čajem a časopisy a u toho "pracují". Nepotřebují sice žádné herní dělo, ale chtějí plnohodnotné zařízení, které je nebude v ničem omezovat a ruku na srdce - to třeba takové eeečko se svou zoufalou klávesnicí není. Připojit si k tomu klávesnici externí taky není nejchytřejší, ta totiž odsune již tak malý a drobný displej ještě dále od očí...