Který trpasličí notebook ?

Diskuze o přenosných počítačích

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod r.grohol 27. 7. 2008 21:08

To je vaše volba, případně vašich přátel. Článek se jmenuje: Proč si nekoupím mini-notebook. Tedy přísudek je v první osobě čísla jednotného, z čehož vyplývá, že článek je můj osobní názor. Nikomu ho nevnucuji, ačkoliv je článek psán možná trochu útočně, doufám, že každý čtenář si dokáže udělat vlastní názor a není nemyslící ovce. V tomto tématu chyběl proti pól, já ho nabídl. Ať si každý vybere, na čí stranu se přikloní.
http://rgrohol.blog.zive.com
r.grohol
Junior

Odeslat příspěvekod BigFoot007 27. 7. 2008 21:12

hej. ale este lepsou volbou v tomto pripade bude eee box...
babka ma teraz velku bednu a v nej sempron 2500,1 GB ram, potrebuje masinu na pisanie a e-mail(preklada a aktivne pracuje aj vo svojich 76 rokoch). Chystam jej EEE box kupit, nakolko mam vyrieseny hlavny problem- mechaniku- tu budem tak ci tak kupovat k netbooku, a bude teda moznost vyuzit ju aj inde...

navyse nadava ze jej velka masina je velka a zabera priestor a este k tomu je hlucna- to eee box asi nebude.

btw, neviete aky vysledok mal atom 1.6 v 3D Mark 06???
Moj Sempron 2500 64bit(palermo) mal 534 bodov. Som dost zvedav ci je atom vykonnejsi
Have you tried turning it off on on again?
BigFoot007
Junior

Odeslat příspěvekod Dreamery 27. 7. 2008 21:26

* 3DMark 2001: 2753
* 3DMark 03: 772
* 3DMark 05: 272
* 3DMark 06: 94
ze by byl 3Dmark vypovidajici o CPU..taky spatna volba :( Jinak babicce eee box urcite,lidem co chteji neco na prenaseni a surfovani (80% lidi) - netbooka do kazde rodiny a ne jednoho.
Dreamery
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod BigFoot007 27. 7. 2008 21:30

hej. len napriklad bude mi nadavat ze eee jej nie je dostatocne rychle- napriklad ma e-mail. raz za rok jej zhruba robime to ze zhrnieme vsetku postup v prijatej a vytvorime pre nu novu zlozku(trebars prijata od 1.1.2008 do. 1.1.2009, a denno denne jej dojde aj 10 mailov- to znamena ze casom je tam povedzem 600-700 mailov a to este nie je ani polrokpo vycisteni- a uz na sempronbe to neloaduje zuplne najrychlejsie- co s tym este atom spravi???
BigFoot007
Junior

Odeslat příspěvekod Dreamery 27. 7. 2008 21:46

dneska v dobe rychleho netu s web2.0 sluzeb se skoro vse resi sitove .. zvazil bych moznost ji naucit pouzivat gmail. Pak odpada mit zavilost na vykonu procesoru. Proto maji i netbooky super pozici, 12GB mista vas nelimituje..vse mate na netu a atom si i se slozitymi a nekvalitne udelanymi strankami plne flashe nebo plne javascriptu poradi bezproblemove.Ale pokud neni priorita prenaseni,pak koncept eee pc box je nadherne a levne reseni.Ventilator je snad jen na cipsetu.
Dreamery
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod BigFoot007 27. 7. 2008 22:03

sorry, zle som sa vyjadril- ma postu v outlook exprese...a zapnutie toho expresu, ked tam bude cez 500 mailov moze byt zaujimave, ale vsak to si ja asi otestujem, nakolko budem asi brat v septembri nejaky netbook s atomom
BigFoot007
Junior

Odeslat příspěvekod Dreamery 27. 7. 2008 22:13

a proto ti rikam..nauc ji gmail..proste web postu..a neresis zadny start a zadnou pomalou praci s postou..jako startpage ma gmail a je to..jen zmackne jinou ikonu..firefoxu..jeste se ji to zalibi,ze bude mit ke sve poste pristup odkukoliv a nemusi,uz nikdy nic mazat.nehlede na ultrarychle prohledavani zprav..ale dost OT
Dreamery
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod BigFoot007 27. 7. 2008 22:27

mam chellacku adresu a tu na nu maju ludia a tych kontaktov je xy, ano, da sa posta preposielat, ale proste funguje to takto a kvoli nej sa to menit ani nebude...urcite veci ju proste raz za cas naucime a tych sa drzi ako kliesti
BigFoot007
Junior

Odeslat příspěvekod aikoN 28. 7. 2008 19:50

Dreamery: Dík za to řešení dlouhého vypínání :-).

Ohedně toho, jestli Eee PC dokáže nahradit desktop... Já tvrdím, že to dokáže stejně dobře, jako jakýkoliv jiný notebook. Pro většinu lidí ani není vyššího výkonu potřeba. Vždyť si vzpomeňte, kdy vznikaly Windows XP a jaké byly tenkrát počítače... Náročnost běžných aplikací nijak dramaticky nevzrostla a pokud to nikdo nehodlá používat na grafiku, AutoCAD, nebo nedejbože NOVÉ hry nebo renderování videa, což drtivá většina lidí nedělá, je to pro ně ideální PC. A ti co výše zmíněné náročné činnosti na PC provozují zase ví, že Eee PC na ně není vhodné 8-), takže kde je problém?

Eee Box se mi taky líbí... Mé máti by se taky náramně hodil, teď má moje staré PC, které je pro ni zbytečně výkonné a zbytečně "žere". Zkusím ho navrhnout rodinné radě jako vánoční dárek pro ni :-). Mechaniku nepotřebuje, naučil jsem ji používat flashku ;-]
aikoN
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod BigFoot007 28. 7. 2008 20:10

no ja takto budem brat eee box asi na vianoce pre babku za babku- ak to bude ozaj slubenych 4t KC(teda daco pod 5t SK)...
BigFoot007
Junior

Odeslat příspěvekod aikoN 28. 7. 2008 20:17

Jj, ta cena je fakt hodně lákavá... jak za průměrný mobil ;-)
aikoN
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod swarm 28. 7. 2008 20:27

Dreamery píše:Vidis a ja bych ho snad i jako hlavni (ne pocitac) notebook klidne doporucil. Vsichni znamy co za mnou chodi (a maji maly auto,maly byt a chodi na clanky o vareni) , tak chteji jen neco na ICQ,brouzdani,skype,stahnuti fotek z fotaku,prehrani mp3,napsani zivotopisu a upravu fotek (urcite ne v GIMPU) = 80% uzivatelske prace.Aby to nebylo moc tezky,kdyby to nemuseli strkat casto do zasuvky a stalo to co nejmin. A na toto je to presne delany pristroj.Takze ja jim to s klidnym srdcem doporucim a taky se jich mnoho z nich koupi,protoze si ho u me osahali a zamilovali se.Kdyztak si koupi klavesnici a mys,kdyby joo moc chteli pracovat v GIMPu. Ano oni ho videli,oni si ho vyzkouseli. Oni o nem jen necetli.Takze pro me jako hlavni notebook - klidne.

Já bych teda eee 901 jako hlavní počítač nedoporučil asi nikomu. Všechny netbooky mimo MSI (očekávám brzy Mivvy) mi přošly rukama a pohybuju se mezi mnoha lidmi. Většina si ty notesy ze zvědavosti ošahala. Dokonce jsem každý ukazoval i své milé, jestli by něco z toho ode mě nechtěla. Ačkoli na výkon je opravdu nenáročná, řekla, že je to na ní strašně ztísněné. Řekla, že na takové klávesnici by asi nebyla schopná něco řešit třeba po icq, že by se jí u toho strašně špatně pracovalo.

Méně počítačově znalí lidé sice nemají takové nároky na výkon, ale rozdíly v ergonomii také pociťují. Pokud někdo navrhne jako řešení Eee a externí monitor, tak to je houby řešení. Ideální pro podobné lidi je 13/14" notebook. Dají si ho na stůl, vedle toho hrnek s čajem a časopisy a u toho "pracují". Nepotřebují sice žádné herní dělo, ale chtějí plnohodnotné zařízení, které je nebude v ničem omezovat a ruku na srdce - to třeba takové eeečko se svou zoufalou klávesnicí není. Připojit si k tomu klávesnici externí taky není nejchytřejší, ta totiž odsune již tak malý a drobný displej ještě dále od očí...
Diagon Swarm - ~460 zrecenzovaných notebooků od 2007
15,6" Acer V15 Nitro - i7-4710HQ, 16GB RAM, 2xSSD, FHD IPS
14" HP EliteBook 840 G5 - i5-8350U, 16GB RAM, 512GB SSD, FHD IPS
14" ThinkPad T400 - C2D T9900, 8GB RAM, 300GB SSD, WXGA+ LED
swarm
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod BigFoot007 28. 7. 2008 20:38

no z tohoto dovodu som zavrhol 901, ale pokial budu vsetky windy tak drahe(14+ ja si chcem dokupit externy disk a externu mechaniku, co je dalsich 4t, teda pomaly 18) a budu mat len 3 clanok, tak asi vezmem 901 a k nej nejaku externu klavesnicu na pisanie na prednaskach. ta velkost ma uz ani nezabije...
fakt cakam winda, alebo jeho klony so 6 clankom a za dobru cenu, lebo ak mam dat za winda 14+ dokupovat 6 clanok(ocakavam palku zhruba minimalne 2000 SK)tak je to ozaj k...drahe a berem asusa+nejaku klavesnicu
BigFoot007
Junior

Odeslat příspěvekod aikoN 28. 7. 2008 20:41

Já jsem asi nějaký divný, asi mám malé ruce, ale docela jsem si na tu pidi klávesnici zvyk... :hm už se mi nedaří najít jenom y a backspace :D jinak už celkem pohoda
aikoN
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod sirius1983 28. 7. 2008 21:54

bigfoot007: vytáhnout si na přednášce k notebooku externí klávesnici, to mi přijde trochu legrační...
sirius1983
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka