zarucni servis notebooku HP

Diskuze o přenosných počítačích

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod pompo362 24. 8. 2008 18:41

Ahoj,
mam asi 14 dni novy notebook, ale nefunguje mi DVDromka. Co se da delat. Tak bych se chtel zeptat, jaky je nejlepsi zvolit servis? Mate nejake zkusenosti se servisem notebooku HP v Brne? Kde to vyridej rychle, jsou ochotny...Kupoval jsem to v mironetu. Ma cenu se nejak zabyvat tim jejich prednostnim servisem? Je to vubec k necemu?

Prosim o vase nazory a zkusenosti. Moc by mi to pomohlo.

Diky
pompo362
Junior

Odeslat příspěvekod swarm 24. 8. 2008 18:47

Já bych řekl, že ten Mironetí přednostní servis je kravina. Chluběj se tím i u notebooků Acer a co jsem mluvil s lidma z Aceru, tak říkaj, že je to kravina a že jim je jedno, jestli jim to přijde z Mironetu, nebo od jinud (přitom Mironet tvrdí něco jiného).
Diagon Swarm - ~460 zrecenzovaných notebooků od 2007
15,6" Acer V15 Nitro - i7-4710HQ, 16GB RAM, 2xSSD, FHD IPS
14" HP EliteBook 840 G5 - i5-8350U, 16GB RAM, 512GB SSD, FHD IPS
14" ThinkPad T400 - C2D T9900, 8GB RAM, 300GB SSD, WXGA+ LED
swarm
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod pompo362 24. 8. 2008 19:50

Ja si taky myslim, ze jednodussi je notebook zanest primo do servisu, kde to opravej a nezabyvat se nejakym certifikatem od Mironetu. Mate tedy nekdo pozitivni zkusenost se servisem HP v Brne?
pompo362
Junior

Odeslat příspěvekod pablomino 24. 8. 2008 20:05

No, ja mam dojem, ze zarucni servis pro Ceskou republiku ma firma HP v Polsku a vsechny vyrobky jsou k zarucnim opravam odesilany prave tam.
Opravte mne nekdo, pokud se mylim.....
pablomino
Junior

Odeslat příspěvekod romav 24. 8. 2008 20:14

tak s tim Polskem to neni pravda.
ja i zena mame notebooky HP kupovane v Ostrave a veskere opravy (zarucni i pozarucni) jsme resili u firmy Dileris http://www.dileris.cz/web/main.aspx?cls=homepage&menu_text=HOME.
Vzdy perfektni domluva, oprava byla provedena do nekolika dnu (vymena dvd rom a vetraku), nemuzu si stezovat a priznavam, ze tento servis byl jeden z duvodu, proc jsem si kupoval HP.
Maji pobocku i v Brne, tak to tam snad bude stejne bezproblemove.
Jinak bych mozna doporucil tam nejdriv zavolat, at treba uz tu mechaniku objednaji a domluvit se s technikem, at to vymeni co nejrychleji. Zkusenost z Ostravy mi rika, ze by to mohlo timto zpusobem byt vyreseno za jeden dva dny.
romav
Junior

Odeslat příspěvekod pompo362 24. 8. 2008 20:14

To sem taky slysel, ale na oficialnich strankach u podpory jsou vyjmenovani autorizovani partneri hp, kteri jsou opravneni provadet zarucni opravy. viz http://www.hp.cz/services/podpora/asp.php . Tak aspon doufam, ze to tak je.

romav: to rad slysim. Diky
pompo362
Junior

Odeslat příspěvekod P800 24. 8. 2008 20:16

http://www.csystem.cz/main_servis_zaruka.htm .. jsem s nimi naprosto spokojený.
P800
Junior

Odeslat příspěvekod CeCo 24. 8. 2008 20:25

Ak mas notas 14 dni tak zanes do predajne, HP meni do mesiaca od kupy vadne kusy za nove priamo cez velkoobchod. Takze zanes predajcovi a vypytaj si DoA (Dead on Delivery).

C
CeCo
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod pompo362 24. 8. 2008 20:57

Takze, kdyz jsem to koupil normalne pres net, staci zajet do jakykoliv pobocky a nebo musim zajit na centralu do Prahy? Ted mam dilema, jestli zadat novy notebook nebo jenom tu vymenu mechanika na zaruku. Prece jen, uz jsem si ho upravil podle sebe. Ale to by se dalo prezit.

Moh by mi nekdo prosim popsat jak funguje ta vymena? Jestli mi to poslou nebo rovnou vymenej na prodejne?

DIky
pompo362
Junior

Odeslat příspěvekod CeCo 24. 8. 2008 22:36

Poslu ho do velkoskladu, ktory posle novy kus.

C
CeCo
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod hawwwran 26. 8. 2008 08:17

Tak s tim Polskem je to pravda. Dileris to sice opravuje, ale posila to do polska... Proste to vyrizuji. Napriklad Paviliony neresi. Proste je tam rovnou poslou. A k te kvalite servisu... take jsem byl donedavna spokojeny, dokud jsem tam neposlal svuj pavilion za 40 000, aby mi rekli, ze mi zaruku euznaji kvuli tomu, ze je tam jina ram. Takovou kokotinu jsem jeste neslysel... ne, ze by ta ram neco zpusobila... je vadna deska, ale proste tam je... co vy na to?
Nikon D300
Celá výbava na http://fotky.hawwwran.com/moje-vybava
hawwwran
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod romav 26. 8. 2008 08:35

nemuzu si pomoct, ale s tim Polskem mi to nejak nesedi....
jak by mohli stihnout za tri dny poslat notas do Polska a zpet a tam vymenit dvd rom? jednak mi nepripada, ze by to bylo v casovych moznostech a taky to je trochu neefektivni.
navic presne vim, ktery technik ten dvd rom menil, protoze jsem s nim mluvil (tezko by jel s notebookem do Polska, aby tam vymenil mechaniku, a pak se zas vracel zpatky)
tot jen muj nazor a zkusenost ;-)
romav
Junior

Odeslat příspěvekod miso225 26. 8. 2008 09:21

Neni PRAVDA v polsku sa servisuju LEN notebooky PAVILION,vsetko ostatne sa servisuje v servisoch ktorych je v Cz a Sk dost (Osobne odporuvam servis v Blave na galvaniho- prasknuty kryt pri pante mi vymenili do 48 hod)
miso225
Junior

Odeslat příspěvekod hawwwran 26. 8. 2008 11:52

Vzdyt ja o jinych nemluvil. mluvil jsem o pavilionech. Paviliony do polska posilaji. Vim to, protoze ho tam zrovna mam. Navic kdyz jsem volal do dilerisu, tak mi rovnou dali cislo primo do HP s tim, ze Paviliony stejne posilaji do Polska. Ale myslim, ze DVD a podobne by resit mohli. Ja mam odpalenou desku a navic to musel nekdo nejdrive zjistit... Ty jednodussi opravy tu delaji urcite. To by byla ztrata penez kdyby ne.
Nikon D300
Celá výbava na http://fotky.hawwwran.com/moje-vybava
hawwwran
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod pompo362 27. 8. 2008 20:26

Tak jsem psal email na reklamacni oddeleni mironetu a vypada to nadejne. Zejtra jim poslu notebook a obratem (maji ho na prodejne) ho (novej) poslou zpatky. Tak snad to vyjde. Diky za rady
pompo362
Junior

Další stránka