Asus X59SL

Diskuze o přenosných počítačích

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Vincent 24. 8. 2008 20:10

Ahoj, chystám se na koupi nového notebooku. Docela mi padnul do oka tento typ, konkrétně Asus X59SL-AP242C ( http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=58119 ) . Nikde jsem ale nenašel jeho výdrž při provozu na baterie. Nevíte někdo kde by se dal tento údaj zjistit? Budu ho používat často i ve škole a potřeboval bych provoz min. 2 - 3 hodiny. Nebo pokud někdo tento notebook vlastníte a napsali mi to budu vděčný. A ještě pokud už budete číst toto téma, když by jste mi napsali co si o tomto notebooku myslíte, popř. pokud by jste mi doporučili i nějaký jiný v této cenové relaci. Nechám si rád poradit. Děkuji předem
Vincent
Junior

Odeslat příspěvekod RB_Wariorr 24. 8. 2008 20:18

dnes sa vydrze pohybuju cca okol dvoch hodimn beznej prace pokial robis kanc. prace a pozeranim dvd je to uz horsie ta spotreba uz len vo velmi malo pripadoch presahuje viac ako dve hodiny.
RB_Wariorr
Junior

Odeslat příspěvekod Vincent 24. 8. 2008 20:48

RB_Wariorr píše:dnes sa vydrze pohybuju cca okol dvoch hodimn beznej prace pokial robis kanc. prace a pozeranim dvd je to uz horsie ta spotreba uz len vo velmi malo pripadoch presahuje viac ako dve hodiny.

Hmm to bude docela nezvyk pro mě.Mám 3 roky starej ntb Asus m6a a vydrží mě 3 až 4 hodiny.
Vincent
Junior

Odeslat příspěvekod gandor 24. 8. 2008 22:39

ak ti ide o vydrz tak kup niektoreho s tych stuplov (asus eee901 alebo 1000) tie maju vydrz 6+ hodin (samozrejme zalezi od roboty) a su pomerne lacne a ani moc nevazia :) ... Ale zasa na druhej strane su to krpce a maju dost slaby vykon... Ale na beznu pracu by to stacit mohlo
gandor
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Vincent 25. 8. 2008 05:10

Ntb potřebuju na 3D modelování,provádění výpočtů a podobný srandy,takže ty co jsi psal pro mě nebudou vhodní kandidáti:-) co říkáš na ten co jsem si vybral?
Vincent
Junior

Odeslat příspěvekod gandor 25. 8. 2008 07:31

nuz mozno cena/vykon by mohlo byt (aj ked mozno by sa naslo nieco lepsie), ale je to Asus takze by som do toho kvoli kvalite nesiel...
Inak na tvoje vyuzitie by som radsej pohladal nejaky pc so schopnejsim C2D ako s tou dedikovanou grafikou (ak sa teda nechystas hrat), lebo pokial to nieje quadro, tak ti to v 3D tusim nepomaha, ale presnejsie info si zisti od niekoho ineho... :)
Totiz ja niesom uplny expert, tak radsej pockaj na vijadrenia ostatnych ;)
gandor
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Vincent 25. 8. 2008 14:22

a jaký jiný ntb by podle tebe pro mě byl lepší? kvalita asusů je podle tebe špatná? já myslel, že na tom nejsou tak zle. Já mám zmiňovaný asus přes 2 roky a je bez jakýchkoliv problémů. Předtím jsem měl Acera a ten měl od kvality opravdu hodně daleko.
Vincent
Junior

Odeslat příspěvekod gandor 25. 8. 2008 14:26

z informacii kt. ja mam je momentalne asus 3. najhorsia znacka... Hned po MSI a UMAX... Vraj sa Asus zhorsil a Acer zlepsil, ale stale to ma byt take ze oba su lacna alternativa a oba su viac kazove...
(ale samozrejme ze sa moze stat ze budes mat bezporuchovy perfektny MSI niekolko rokov alebo ze sa ti hned doserie nejake Lenovo alebo Toshiba...)

Skusim este pozriet ze co by mohla byt dobra alternativa pre teba...
EDIT:
nuz co som pozeral tak tento ma lepsi procak ma vysoke rozlisenie (coz vyuzijes) je to Lenovo coz je velmi dobra znacka a je lacny. Neviem ale ako je to z vydrzou (ale ma integrovanu grafiku tak hadam tie 2-3 hodiny da, ale neviem....) a taktiez je trochu tazky...
http://www.alza.cz/lenovo-3000-n200-c2d-d98999.htm
Naposledy upravil gandor dne 25. 8. 2008 14:36, celkově upraveno 1
gandor
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Vincent 25. 8. 2008 14:34

díky za ochotu :) jsem ani nevěděl že asus šel tak dolů. Zatím jsem měl s asusem štěstí tak bych do něj šel i znovu, pokud bys ale našel něco lepšího od lepší značky nebudu se bránit :) ty osobně by jsi dal přednost i aceru jo?
Vincent
Junior

Odeslat příspěvekod gandor 25. 8. 2008 14:40

ono oba by mali byt dost zle takze neviem :) . A nakolko siel Asus dole a Acer hore neviem, lebo este som ani jeden nemal (vlastne som ziaden notebook este nemal, zatial uz len asi 2. mesiac kukam a citam denne v priemere aspon hodku recenzie a toto forum...)

ps. editol som uz ten vyber...
gandor
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Vincent 25. 8. 2008 14:58

já se rozhodl před pár dny, že pořídím něco jiného zas po delší době tak se teprv taky rozkoukávám, protože jsem z toho úplně vypadnul a nevím co je teď IN :) to Lenovo mě nějak extra nezaujalo. No pokud bys při svým pátrání ještě na něco narazil tak mi to sem kdyžtak napiš :)
Vincent
Junior

Odeslat příspěvekod RB_Wariorr 25. 8. 2008 17:17

tak za seba len tolko. dost ludi na asus ako taky nadava no pravdou je aj to,ze za svoje renome moze aj vdaka tomu aky ma alebo mal servis. mam A6Jc a som maximalne spokojny. a co sa tyka hodnotenia inych tak v okoli mam dost ludi ktory s nim nemaju problemy mam na mysli znacku nie tento konkretny kus a je ich nepreberne mnozstvo. takze.....?
RB_Wariorr
Junior

Odeslat příspěvekod Vincent 25. 8. 2008 19:32

jasný..ono taky dost záleží na tom jak se k tomu člověk chová. No ještě budu chvíli přemýšlet a zjišťovat. Nerad bych potom tý koupě litoval. Teď jsem se bavil s kámošem má taky jednoho z těch novějších asusů a prasknul mu plast okolo klávesnice. Jestli si snad radši nenechám svoji starou a spolehlivou M6A :-)
Vincent
Junior

Odeslat příspěvekod Vincent 26. 8. 2008 21:09

Čím víc pročítám různá fóra a články tak zjišťuju,že ten asus by asi opravdu nebyl nejlepší volba.Docela mě to nemile překvapilo.Momentálně u mě teď vede HP a Lenovo.Takže mám stále nad čím přemýšlet :-)
Vincent
Junior

Odeslat příspěvekod swarm 4. 9. 2008 21:41

ASUS X59SL vydrží na baterii při kancelářské práci a vypnuté wifi 1 hodinu a 29 minut.
Diagon Swarm - ~460 zrecenzovaných notebooků od 2007
15,6" Acer V15 Nitro - i7-4710HQ, 16GB RAM, 2xSSD, FHD IPS
14" HP EliteBook 840 G5 - i5-8350U, 16GB RAM, 512GB SSD, FHD IPS
14" ThinkPad T400 - C2D T9900, 8GB RAM, 300GB SSD, WXGA+ LED
swarm
VIP uživatel