Notebok na VŠ

Diskuze o přenosných počítačích

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod MartinScott 26. 8. 2008 16:29

Myslím, že už to tady bylo hodněkrát, ale chtěl bych se přece jen zeptat na nějaké konkrétní typy NTBs. Obecně mé požadavky jsou následující: procesor min. 2,0 GHz; paměť min. 2GB; ideální by byl matný displej (snesu ale i lesklý); pevný disk 160 Gb; výdrž baterie aspon 3 hodiny. Značky: Dell, Asus, HP, Lenovo.

Cena: 19 000 - 25000 kč.

Tohle bych si asi vybral: http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=105140081000000J2C nebo http://www.alza.cz/asus-f3sg-as145c-d96106.htm.

Dík moc za radu.
MartinScott
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Beatle 26. 8. 2008 17:05

Ten Asus urcite nee.Mel jsem F3Tc 1,5 roku taky na VS a to noseni mu nedelalo vubec dobre.Inspirion uz je lepsi volba...3 roky NBD servis.Na noseni do skoly je ale 15" porad hooodne velka.Sam mam ted 13,3".
Do vyberu bych proto zaradil i 14" Thinkpad R61...

http://www.alza.cz/ibm-lenovo-thinkpad-r61-d90507.htm
Beatle
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod nosiris 26. 8. 2008 17:11

jj taky si myslim že 15,4 je na každodení nošení celkem dost z vlastní zkušenosti... ted pracuju na výběru 13,3 :)
jinak bych bral ten Dell... ale ten asus je zas výkonější...
-
nosiris
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Beatle 26. 8. 2008 17:20

Vykonejsi je, proc taky ze... :) Je to notebook na doma, polozit na stul a radeji ani moc nezavirat viko.Tenkrat jsem kupoval 3 kusy najednou.Ja ho kazdy den nosil do skoly a prestoze jsem se k nemu choval hezky, chudak z toho byl celej spatnej.Za ten rok a pul osoupana barva na viku, konstrukce rozvrzana, krupajici panty.Navic jsem ho 3x reklamoval a byl asi 2 mesice bez NB.Ty ostatni dva kousky lezej od vybaleni na stole jsou jak novy a ani jednou reklamovan...
Pokud se tu ale bavime o notebooku do skoly...to je na caste prenaseni, Asus to urcite nebude a uz vubec ne F3 serie.
Druha vec je ta uhlopricka...15,4 je opravdu hodne velka...ja kdyz to ted vidim vedle myho 13,3 notasku je to neskutecnej rozdil.Nevim jak jsem to vubec mohl prezit vlacet se s takovou kravou.
Premyslel bych nad tim thinkpadem je to vyborny notasek a splnuje tve pozadavky do tech 25k by ses mohl vejit s NBD zarukou a treba i lepsi baterkou.To ale nemuzu potvrdit, bohuzel nevim, kolik NBD u lenova stoji...

EDIT : tak uz vim :)

http://www.alza.cz/rozsireni-zaruky-pro ... d82518.htm
Naposledy upravil Beatle dne 26. 8. 2008 17:30, celkově upraveno 2
Beatle
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Olimant 26. 8. 2008 17:21

Ja mohu jen doporucit t olenovo. Pokud nechces hrat hry (novejsi), tak je t oasi nejlepsi volba ;-)
Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je, kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá, na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.
Olimant
Junior

Odeslat příspěvekod PC 26. 8. 2008 17:58

Jakožto člověk který tahá podobně těžký notes každý den do školy (starší HP) ti mohu doporučit kolego jen jedno. Jestli jde fakt jen o tu školu-tzn. fakt notebook jakožto zápisník případně brouzdadlo po netu (aniž bys na tom chtěl pařit gamesky) tak se zkus poreferovat na nové Asus EEE 1000. Není to takový prcek jako klasické ééčko,co jsem se díval v reálu má docela velkou klávesku a váží jen 1.45Kg. Sám o něm uvažuju a na denodenní nošení bych už velikou mašinu nechtěl. To je dobré tak na dojíždění vlastním vozem ale ne na chození...
Back to Mac - with new Mac Book Pro !
PC
Junior

Odeslat příspěvekod WarCZ 26. 8. 2008 18:03

doporučuju něco 14 palcoveho... 15,4 je aspon pro mě ( jdu do 3 ročniku VŠ ) už velke a ceny mezi 14,1 a 15,4 jsou shodné ( když jsem kupoval ja NB byli jiné )
https://zabovreska.webnode.cz/
Hodinky: Pebble Steel
Registrován od 19. 2. 2006
WarCZ
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Vincent 26. 8. 2008 21:16

Taky zrovna sháním nový noťas.Jdu do čtvrťáku na VŠ. Chci něco kolem 15ti tis.Nechci do toho teď dávat víc a i za ty peníze se dají sehnat celkem schopné ntb.Jako značku jsem upřednostňoval asus,protože momentálně asus mám a jsem spokojený,ale pomalu ji asi zavrhnu když vidím co se o ní píše.Momentálně mám kandidáty mezi HP a Lenovo.Úhlopříčku chci 15,4,používám ntb i na kolejích a cokoliv menšího už by asi moje oči nevydržely.Na ntb mám batoh takže s přenášením nemám problém.
Vincent
Junior

Odeslat příspěvekod sirius1983 26. 8. 2008 21:19

No pánové, já jdu teď na VŠ do šesťáku a během celých pěti let jsem tahal klasický 15,4" a nijak zvlášt mi to nikdy nevadilo. je to individuální...
sirius1983
Pokročilý

Odeslat příspěvekod BigFoot007 26. 8. 2008 21:50

co tak msi?
Have you tried turning it off on on again?
BigFoot007
Junior

Odeslat příspěvekod nosiris 26. 8. 2008 22:04

No MSi asi se zde nesetkáš s kladnym hodnocenim....
já sám mám zkušenosti s MSi a až na to že víc hřeje je to dobrý notebook...zatim žádná vada... ale neni to dell no... jj jak sem psal 15,4je na každodení nošení dost... už se těšim na nějakou tu 13,3 :)
-
nosiris
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod BigFoot007 26. 8. 2008 22:49

ja som zobral teraz 12- msi, zatial som spokojny, je to celkom lahucke(mojim snom je FS lifebook s hmotnostou pod 1.5 kg - robil som s nim v nemecku a to malo snad vahu EEEcka, ale vykon niekde inde a malo to aj mechaniku, proste pre mna supa)
mam jediny problem- nejde mi rozchodit webcamera, ziaden driver s nou nevie co zacat...

inak vsetko slape ako ma. Zaujimalo by ma odkial sa zobral tak negativny nazor na MSI.

Svojho casu som bral asus - vtedy sa o nich hovorilo ako o cenovej konkurencii aceru, ale kvalitativne vraj boli niekde inde...Zobral som asus a az na par problemov vydrzal dodnes
Have you tried turning it off on on again?
BigFoot007
Junior

Odeslat příspěvekod sirius1983 27. 8. 2008 09:42

nemůžeš přece notebook hodnoti po pár dnech používání...
sirius1983
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Beatle 27. 8. 2008 10:09

No hlavne nevim proc cloveka, ktery ma cenovy rozpocet 19-25k a muze mit velice kvalitni notebook s onsite servisem, presvedcovat do nejakych levnych EEE a MSI.Cena se vzdy projevi a to negativne.
Beatle
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MartinScott 27. 8. 2008 11:48

No většina rad se týkala velikosti displeje, což považuji ten poslední problém, který bych řešil. Samozřejmě si nekoupím krávu, co váží 3,5kg. Mě hlavně šlo, jestli to jsou dobré=výkonné počítače. A jestli s nimi už má někdo zkušenosti.

To Lenovo vypadá zajímavě. Ale nevím, jestli to bude pro mě moc malé. Někdy mám klaustrofobické pocity, když koukám i do 15''.

Někdo tu kritizoval ten Asus, že není vhodný a zvlášť série F3G. A to jenom kvůli tomu displeji? Já si myslím, že je celkem výkoný a pár kilo snesu (doufám:))
MartinScott
Kolemjdoucí

Další stránka