malý notebook

Diskuze o přenosných počítačích

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod mm-marek 9. 9. 2008 21:09

Ahoj,

sháním malý, lehký a přenosný notebook. rozměrově tak 13 a míň. Potřebuji to jenom na net a občas nějaký film, takže vybavením spíš slabší. A cenově samozřejmě co nejníž :)

díky
sportem ku zdraví :)
mm-marek
Junior

Odeslat příspěvekod sirius1983 9. 9. 2008 21:10

specifikuj tu cenu trochu...
sirius1983
Pokročilý

Odeslat příspěvekod mm-marek 9. 9. 2008 22:40

no není to pro mě, teď přišla kamarádka a že chce takovej notebook, někde našla něco okolo desítky. Moc se v tom neorientuju, tak se radši sezptám, jestli to je vůbec možné...
sportem ku zdraví :)
mm-marek
Junior

Odeslat příspěvekod BigFoot007 9. 9. 2008 22:59

no 12/13- zacinaju zrhuba okolo 14t KC. potom je tu este kategoria netbook
Have you tried turning it off on on again?
BigFoot007
Junior

Odeslat příspěvekod Gruppe 9. 9. 2008 23:01

mno a kvalitni 12-13 zacinaji tak 18-20K

Mel by ses o tom s kamoskou pobavit az vystrizlivi :D :D :D
kecáním se ještě nikdy nic neudělalo :)
Gruppe
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Tiborek 9. 9. 2008 23:13

takový asus eee stojí kolem desítky... a čert ví jak moc velký měla ta slečna na mysli furt je to jenom ženská..
Tiborek
Junior

Odeslat příspěvekod postman15 9. 9. 2008 23:14

prima for Gruppe :) mas u mna +

Ja by som odporucal nieco z rady EEE/MSI Wind

Zajtra si taktiez idem do skoly kupit jeden EEE.
I just don't see why I should even care
It's not dark yet but it's gettin' there.

-Bob Dylan-
postman15
Junior

Odeslat příspěvekod postman15 10. 9. 2008 13:32

Dnes som kupil EEE 901 s 8,9" dislplejom, Intel Atom,12GB SSD,1GB RAM,XP Home,Bluetooth,Citacka kariet,1,3Mpix Cam,Mikrofon,Wi-Fi 802.11 b/g/n.

Akonahle som do doma rozbalil bol pokazeny displej :D

Dufam ze v Datarte mi ho pri reklamacie ktora prebehne po 4 hodinach od kupy vymenia kus za kus.

Drzte mi palce.

-Bob Dylan-
postman15
Junior

Odeslat příspěvekod Gruppe 10. 9. 2008 13:57

on Asus s Atomem je super,ale s odstupem casu klesa i nadseni uzivatelu - cim vice instalovanych aplikaci, tim vice se projevuje vykon Atomu.
Gruppe
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod postman15 10. 9. 2008 14:00

Celkom tomu nerozumiem :) Budem istalovat akurat tak OpenOffice,Nod 32,VLC player.

Pojde minimum programov v pozadi,maximalne antivirus a systemove procesy.

Na booku budem pozera filmy,pisat si poznamky na prednaskach(mozno,podla toho ako sa mi bude chciet :D ),surfovat a chatovat.

Nic narocne...myslim si ze Atom s 1GB Ram to utiahne bez vacsich problemov.Alebo sa kruto mylim?:D

-Bob Dylan-
postman15
Junior

Odeslat příspěvekod cache 10. 9. 2008 14:37

postman15: Atom je slabucky, pockal by som si aspon na dvojjadrovu verziu, ktora vydatne pomoze, aby sa comp nezasekaval.

Jou pani, nemyslite si, ze by slecne na netbooku chybala opticka mechanika? ;)
Můj bože, to je budoucnost! Mí rodiče, přátelé, má dívka.. Už je nikdy neuvidím.. JUPÍÍÍÍÍÍ! (Fry s1e1)
cache
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Gruppe 10. 9. 2008 14:39

postman15: ja ti jen rikam moje zkusenosti co mam doma tyden Atom - s beznym 3,5" diskem :)

cache: Souhlas :) Dvoujadrovy uz snad bude mit dostatecny vykon - nocmene zase vyssi spotrebu :(. Kdy se uz daly sehnat VIA nano tak jsem bral je.
Gruppe
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tomcop 10. 9. 2008 15:53

postman15 píše:Dnes som kupil EEE 901 s 8,9" dislplejom, Intel Atom,12GB SSD,1GB RAM,XP Home,Bluetooth,Citacka kariet,1,3Mpix Cam,Mikrofon,Wi-Fi 802.11 b/g/n.

Akonahle som do doma rozbalil bol pokazeny displej :D

Dufam ze v Datarte mi ho pri reklamacie ktora prebehne po 4 hodinach od kupy vymenia kus za kus.

Drzte mi palce.

Drzim palce a daj vediet, ako si dopadol.
Mam doma Asus 901 a vsimol som si, ze raz za cas sa fakt sekne a nic. Ale za ten peniaz a na ten ucel zatial neriesim, beznemu pouzivatelovi to musi stacit.
PC : MacBook Air (late 2010), 11.6" LCD, 2GB RAM, 128GB SSD HDD, MacOSX Snow Leopard
Mobile : Nokia N9, 64GB, White
tomcop
Junior

Odeslat příspěvekod Gooorila 10. 9. 2008 16:10

No, dvoujádrový atom bude sice výkonější, ale předpokládám i žravější a u mě Eee 901 vyhrála před jinými právě výdrží 7 hodin an baterie :o). A protože mám klasický stolní notebook a Eee jen jako přenosný, kde řeším opravdu jen výše zmíněné (web, pošta, open office), nepozoroval jsem jedinnou situaci, kdy by mi výkon jak procesoru, tak RAM nedostačovaly, takže opravdu by bylo specifikovat, co slečna požaduje a dá se operovat dále.
Gooorila
Junior

Odeslat příspěvekod Gruppe 10. 9. 2008 18:22

problem je zejsou lidi kteri dokazi na webu odklikat nehoraznou spousu nesmyslu ktere ,,potrebuji,, Vemte si jen naroky noveho ICQ :(

beznemu, a uvedomelemu :D cloveku musi 1,6GHz atom stacit. Ale musi vedet ze je to Atom a ze to neni bezny notasek na vsechno :)
Gruppe
Mírně pokročilý

Další stránka