Brašna - Batoh - pouzdro?

Diskuze o přenosných počítačích

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod martinxxxx 10. 9. 2008 06:57

Lidi prosím poradte. CO tak míváte?
Mám brašnu ale začínají se mi libit batohy. I ty pouzdra na NB nejsou spatne ale tam neverim moc te ochrane. Od brašny už mě boli docela rameno.
Kdyžtak poradte. Mám odloženo cca 1200 Kč.
Motorola T2288R -> Alcatel OT 535 -> Nokia E50 + 1Gb uSD + Nokia Music HeadSet HS-20
martinxxxx
Junior

Odeslat příspěvekod killteck 10. 9. 2008 07:26

Já už mám 3 rokem batoh a nemůžu si ho vynachválit. Pokud nemáš nějaký 17" notebook, tak dle mého názoru není lepší volby. Nebolí z toho tolik záda a takový "baťůžkář" je méně nápadný v davu, tj. i pro připadné zloděje. Můj první batoh byl originál od firmy HP http://h10010.www1.hp.com/wwpc/cz/cs/ho/WF06c/A1-329290-70657-342314-342314-396850-3363776.html. Nevím jestli to bylo mojím nešetrným nakládáním, ale povedlo se mi rozthnout vnitřní přepážku (ne kapsu na NB), on ten batoh byl celkově hodně přepážkově předimenzovaný a když jsem tam nosil spusty učebnic a skript, tak prostě nevydržel. Byl i na můj vkus dost veliký a nelíbilo se mi logo HP, které troubilo do světa, že je to batoh na notebook. Pokud uvažuješ nad batohem, tak doporučuji nějaký od firmy DICOTA a jim podobných. Dávej ale pozor na rozměry kapsy na notebook, aby se ti tam vešel popřipadě i širokoúhlý NB. Gelové pouzdro je také dost apartní, ale to bych používal na krátkodobé přenášení.
killteck
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod martinxxxx 10. 9. 2008 07:35

Díky, tak mám 15,4" notas. a ktomu mam brašnu Trust, je dobra, pevna, ale na jedno rameno je to zahul a po roce se to pozna.
Motorola T2288R -> Alcatel OT 535 -> Nokia E50 + 1Gb uSD + Nokia Music HeadSet HS-20
martinxxxx
Junior

Odeslat příspěvekod skvedo 10. 9. 2008 08:38

tady jsou moje postřehy s mím baťohem http://www.megablog.cz/blog/skvedo/?showentry=674
Mb:SE K550i + Navibe GB735 GPS
PMP: Cowon iAudio D2 4GB+16GB SDHC+Boxwave ClearTouch™ Anti-Glare + SENNHEISER MX 65 VC Street II
NB: Lenovo Tp SL410+ 19" LCD LG W1952TQ-PF; Kubuntu 11.04
skvedo
Junior

Odeslat příspěvekod Vincent 10. 9. 2008 12:07

Já používám batoh od firmy topgal a jsem s ním spokojený.Kapsa kde je ntb se nedá rozepnout když je batoh na zádech,což obeňuji.S brašnou jsem taky jeden čas do školy chodil,ale to se opravdu nedá dlouho vydržet.
Vincent
Junior

Odeslat příspěvekod milkaju 10. 9. 2008 13:33

Mám baťoh Samsonite a brašnu bych už nechtěla :-)
milkaju
Junior

Odeslat příspěvekod akko 10. 9. 2008 14:17

Ja mam CaseLogic NBP3 a rozhodne ho NEdoporucujem. Je maly,vojde sa tam akurat notebook,nejake to prislusenstvo+poznamkovy blok do skoly. Ak sa ale clovek chce zbalit aj na nejaky sport (tenisky,triko,sortky,uterak pripadne nejake to sportove nacinie ako napr tenisova raketa),tak uz musi sebou vlacit dve tasky. Naviac jeden oddiel v batohu ma asi do polovicky vysky nejaky oddelovac do ktoreho sa pri vkladani do batohu vsetko zasekava. Toto som vyriesil tak,ze som ten oddelovac vyrezal noznicami. Posledna vec ktora sa mi nepaci,ze batoh ma velice kratke popruhy,ak je clovek vyssi tak je problem navliect si ho (hlavne v zime ked ho treba navliect na zimny kabat).

edit: ale z trojice Brašna - Batoh - pouzdro rozhodne batoh! :)
akko
Junior