Koupě NTB

Diskuze o přenosných počítačích

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Bari007 11. 9. 2008 11:12

Chci kupovat notebook, ale nechci zvolit špatně. Chtěl bych 15" (resp. 15,4") v cenovém rozmezí 20-25 tisíc. Notebook by měl být výkoný (grafika, RAM, CPU) tak, aby se na něm daly hrát i hry. HDD bohatě stačí 250 GB. Můj osobní tip byl tento notebook -> http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=57606 ale nevím, jak se značkou Asus nebo jestli za podobnou cenu se nedá sehnat něco lepšího, popřípadě kde by jste mi doporučili notebook kupovat. Předem díky za pomoc.
Bari007
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod kubik882 11. 9. 2008 11:22

Asus urcite ano, ak chces nekvalitne sasi a aby sa ty po case zacal rozpadat :-D
Checkni nejake HP, Lenovo alebo Toshibu.
Inak toto sa tu rozoberalo uz nizsie, checkni to (ak teda chces);-)
kubik882
Junior

Odeslat příspěvekod Bari007 11. 9. 2008 11:46

No já vím, že Acery nejsou zrovna kvalita, paradoxem ale je, že Acera mám teď už dva a půl roku a doposud bez jediného problému :) Samozřejmě jsem koukal i na ostatní notebooky, bohužel ale Lenovo, HP či Toshiba jsou poměrně výrazně dražší :( A další paradox je ten, že otec měl HP a po necelém roce ho prostě musel vyměnit :)
Bari007
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Gruppe 11. 9. 2008 11:50

Asus bych taky neyvbiral. Nerekl bych ze je konkurence drazsi, HP ani Lenovo toho moc hernihonenabizeji, spis Toshiba, Dell...
Jestlize je nejaky book drazsi, vetsinou to ma sve opodstatneni nemyslis? :)

Na obrazku mas Japonsky Subaru - Japonske auta taky nejsou nejlevnejsi, ale naopak jsou znamy spolehlivosti ,)
kecáním se ještě nikdy nic neudělalo :)
Gruppe
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Bari007 11. 9. 2008 11:55

To ano :) Zkusím se ještě po něčem podívat... Docela mě zaujal ten Asus svojí cenou i výbavou. Když jsem se koukal u konkurence, tak za stejnou výbavu bych dal u Toshiby o cca 5000 víc, což je dost. Pokud by jsi měl nějaký konkrétní NTB, tak prosím pošli :) Uvítám každý nápad či odkaz. BTW na kterém obchodě nakupovat? Já jsem zvyklý na CZC, což je podle mě velice kvalitní obchod, ale určitě je mnoho dalších.
Bari007
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod kubik882 11. 9. 2008 11:56

A chces ho moc prenast? alebo to bude nahrada desktopu?
kubik882
Junior

Odeslat příspěvekod gandor 11. 9. 2008 11:56

ten notebook co si vybral je podla mna dost nevhodny nielen kvoli tomu ze je Asus, ale aj preto, aku ma grafiku....
Ked uz tak na rychlo som nasiel toto (urcite bude aj nieco lepsie):
http://www.alza.cz/fujitsu-siemens-amilo-xi2428-d85500.htm
gandor
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Bari007 11. 9. 2008 12:01

Díky za odkaz ;) I když je ten notebook hardwarově slabší... :( Cena by mohla být o něco větší... Notebook budu přenášet, ale jestli má 3 nebo 3.5 kg mě zase tak netrápí. Desktop doma mám myslím celkem dost výkonej, ale dost bývám pryč a potřebuju nějakou rozumnou náhradu na cesty. 15,4" je podle mě ideál.
Bari007
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod kubik882 11. 9. 2008 12:03

A ako casto ho budes prenasat?
kubik882
Junior

Odeslat příspěvekod Bari007 11. 9. 2008 12:06

Dejme tomu že denně, nosím ho i do školy. Ale pokud bych se měl rozhodnout mezi cena/výkon/hmotnost(velikost), tak je ta hmotnost (velikost) až na posledním místě. Nechtěl kvůli tomu nějak strádat na výkonu nebo mít vyšší cenu.
Bari007
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod kubik882 11. 9. 2008 12:15

Takze ked to budes denne prenasat to chce nieco urcene na prenos pozri si nejak HP compaq, Lenovo, alebo toshibu tie by mali vydrzat casty prenos, hlavne to lenovo 8-)
kubik882
Junior

Odeslat příspěvekod Bari007 11. 9. 2008 12:23

No teď mám Acer Aspire 1652LMi už dva a půl roku a přežívá bez problému :) Takže nevím, jestli má cenu to nějak řešit, snažím se o něj starat a nedávat mu zabrat, když ho nosím, tak jedině v brašně pro NTB :)

Ještě mi nebyl doporučen žádný obchod, co by jste mi poradili? :)
Bari007
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Gruppe 11. 9. 2008 12:51

opet - Lenovo NEMA nic v tehle cene a navic nic herniho :) tak ho sem prosim necpete

obchodu je kotel, Alfa, Alza.... stejne vetsinou resis reklamaci primo pres servis.
kecáním se ještě nikdy nic neudělalo :)
Gruppe
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kubik882 11. 9. 2008 12:59

Lepsie bude HP alebo toshiba ak na tom chces aj nieco hrat.
kubik882
Junior

Odeslat příspěvekod nosiris 11. 9. 2008 17:17

hm a co řikáš tomuto????
http://www.alza.cz/fujitsu-siemens-amil ... d97847.htm
zvolil sem tu o něco dražší variantu... má Bl mechaniku a nějaké další blbosti .) takže pokud chceš tu cenu srazit pod dvacet tak stejný model je i na alze ale nemá třeba tu BL mechaniku...
ZDE 19443 kč :)
http://www.alza.cz/fujitsu-siemens-amil ... d94836.htm
-
nosiris
Mírně pokročilý

Další stránka