10" ASUS N10 - nejlepší netbook v ČR?

Diskuze o přenosných počítačích

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod rgnatro 1. 10. 2008 22:18

lama3000 píše:Swarme a zkousel si na tom prehravat HD video? zvlada to full HD?

Jinými slovy na kolika % je CPU při přehrávání x264 full HD videa?
rgnatro
Junior

Odeslat příspěvekod cryingfreeman 2. 10. 2008 07:05

pekná recenzia swarme

niesú ale rozmery notebooku 276 x 195 x 37.1? zadal si tam rozmery eee1000
cryingfreeman
Junior

Odeslat příspěvekod nokia6120classic 2. 10. 2008 20:15

niverin píše:A je tu první recenze! (promiň, Swarme...ale Tvá recenze bude určitě ještě lepší)
http://www.mobilecomputermag.co.uk/2008 ... s-n10.html

tak diky za link, na zaklade tej recenzie som sa (po velkom nadseni) rozhodol nejst do n10...
presvedcil ma overall performance graf na zaklade ktoreho je asus n10 vobec nie je lepsi, nez ostatne netbooky

netbook kvoli hram kupovat nechcem a tym padom ma skor nevyhody (velkost, vaha) oproti dalsim netbookom.
nokia6120classic
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod cryingfreeman 2. 10. 2008 20:53

nokia6120classic: to je pravda, s tými rozmermi a váhou je desať palcov malo...hádam príde aj 11 palcový

btw toto je swarmova recenzia(teda aspon myslím) http://notebook.cz/clanky/recenze-noteb ... /asus-n10j
cryingfreeman
Junior

Odeslat příspěvekod niverin 2. 10. 2008 20:57

nokia6120classic píše:
niverin píše:A je tu první recenze! (promiň, Swarme...ale Tvá recenze bude určitě ještě lepší)
http://www.mobilecomputermag.co.uk/2008 ... s-n10.html

tak diky za link, na zaklade tej recenzie som sa (po velkom nadseni) rozhodol nejst do n10...
presvedcil ma overall performance graf na zaklade ktoreho je asus n10 vobec nie je lepsi, nez ostatne netbooky

netbook kvoli hram kupovat nechcem a tym padom ma skor nevyhody (velkost, vaha) oproti dalsim netbookom.

Pokud ti nevadí větší velikost - 12", počkal bych být tebou na N20, který má mít Core 2 Duo.
niverin
Junior

Odeslat příspěvekod lama3000 3. 10. 2008 13:54

N10 je hodne o kompromisech... jako kazdy NB
me treba pride uplne skvely, ze je malicky ale ma vykon... a ten nei potreba jen pro hry....navic.... jestli jsi videl 10"eee, tak je to skoro stejne velky!
vaha 1.65kg s 6clankovou baterii podle me taky neni nijak moc...na to co umi
lama3000
Junior

Odeslat příspěvekod Deathless 3. 10. 2008 14:30

Tiez som toho nazoru ze je super...Konecne nieco co splna moje poziadavky: Relativne vykonny, HDMI, ExpressCard slot, velky disk. To vsetko mi pri mininotebookoch chybalo....nekvalitne plasty, prehybajuce sa klavesnice...Iba VGA out co v dnesnej digitalizovanej dobe nie je bohvieco... Len skoda, mohli dat aspon o palec vacsi display ;)
Uz aby sa predaval :)
Deathless
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod swarm 3. 10. 2008 14:50

rgnatro píše:
lama3000 píše:Swarme a zkousel si na tom prehravat HD video? zvlada to full HD?

Jinými slovy na kolika % je CPU při přehrávání x264 full HD videa?

Filmy, u kterých jsou využitý kodeky s podporou akcelerace přes NVIDIA kartou lze přehrát bez problému. Kde se to počítá přes procesor, tak no way.

Deathless: Přesně jsi vystihl, jak to vidim já. Jinak já neměl moc velká očekávání, ale ten notebook je v reálu vážně moc pěkný.
Diagon Swarm - ~460 zrecenzovaných notebooků od 2007
15,6" Acer V15 Nitro - i7-4710HQ, 16GB RAM, 2xSSD, FHD IPS
14" HP EliteBook 840 G5 - i5-8350U, 16GB RAM, 512GB SSD, FHD IPS
14" ThinkPad T400 - C2D T9900, 8GB RAM, 300GB SSD, WXGA+ LED
swarm
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod lama3000 3. 10. 2008 19:30

Na internetu bylo, ze by se mel zacit prodavat nekdy v rijnu/listopadu...
-Nemate nekdo presnejsi info?
-Jen tak odhadem....bude k dostanu u nas "za louží" před vánocema?
lama3000
Junior

Odeslat příspěvekod niverin 3. 10. 2008 23:03

To by mě taky zajímalo, i když spíš tedy N20, který mi s tím dvoujádrem může nahradit i "pracovní pc".
Dotaz trochu off-topic, co si myslíte - je obecně lepší mít jeden notebook na všechny účely (na cestu + po připojení periferií doma na práci, tj. programování, úprava fotek, občas nějaká trochu starší hra...N20 už by tohle mohl zastat), nebo mít jeden levný na cesty (Asus EEE) a jeden velký, výkonný doma?
Provozujete někdo některou z těchto variant? A jak vám to vyhovuje? Vím, že je to individuální, ale pokud by se našla nějaká obecná rada...

Dííííky
niverin
Junior

Odeslat příspěvekod martanc 4. 10. 2008 13:19

Provozuju tu druhou variantu mam EEE1000 na cesty je to hlavně kvůli výdrži na baterie a 15.4" notebook mam na použití na práci doma, no a stolní PC už skoro nepoužívam slouží už jen jako záloha pro data. Jinak kdybych měl velkej notebook se slušnou výdrží na baterie tak bych možná EEE nekupoval ale už sem si zviknul nosit místo 5kg brašny 2kg brašnu.
Saxo VTS - Malé ale rychlé:-)
martanc
Junior

Odeslat příspěvekod nokia6120classic 6. 10. 2008 21:03

niverin píše:To by mě taky zajímalo, i když spíš tedy N20, který mi s tím dvoujádrem může nahradit i "pracovní pc".
Dotaz trochu off-topic, co si myslíte - je obecně lepší mít jeden notebook na všechny účely (na cestu + po připojení periferií doma na práci, tj. programování, úprava fotek, občas nějaká trochu starší hra...N20 už by tohle mohl zastat), nebo mít jeden levný na cesty (Asus EEE) a jeden velký, výkonný doma?
Provozujete někdo některou z těchto variant? A jak vám to vyhovuje? Vím, že je to individuální, ale pokud by se našla nějaká obecná rada...

Dííííky

ja fakt nevidim logiku v "notebook na doma".......?! kdyztak uz PC doma... je 2x levnejsi, nehovoriac o tom, ze si mozes dovolit velky LCD display
nokia6120classic
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod niverin 6. 10. 2008 21:58

Pro mě je ta cena desktopu zároveň jeho jediná výhoda. Uvažoval bych o něm jen kdybych potřeboval maximálně výkonný stroj, a to nepotřebuju. A kupovat si něco jen proto, že je to levnější, ale jinak se mi na tom nic nelíbí, je pro mě nesmysl.
Takže desktop už jsem úplně vypustil ze hry.
To moje téma je ale trochu, jak se říká, "off-topic", takže s tím končím :-)
niverin
Junior

Odeslat příspěvekod nokia6120classic 6. 10. 2008 23:09

niverin píše:A kupovat si něco jen proto, že je to levnější, ale jinak se mi na tom nic nelíbí, je pro mě nesmysl.

lol, tak si ty teda mas zasady...
praveze som uvazoval ci kupit PC, alebo notebook, a tiez mi nejde o vykon. kupil som si obrovsky lcd, krasnu skrinu od revoltec (za 4K), Ms natural keyboard a vyslo mi to stejne lacnejsie, nez vykonovo ekvivalentny notebook.... proste PC je OMNOHO POHODLNEJSI (klavesnice,atd)...neviem,preco si sa rozhodol pre kompromisy na dosiahnutie mobility,ktory stejne nevyuzijes......
nokia6120classic
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod niverin 7. 10. 2008 10:29

Máš zkrátka od PC jiné požadavky než já. Pohybuju se každých 14 dní mezi dvěma městy, v každém pak mám ještě pracovní schůzky. Zabývám se tvorbou webových stránek apod, takže nepotřebuju výkon, velké LCD mám, klávesnici MS Natural Erg. náhodou taky, i kvalitní USB zvukovku, reprobedny (zvukové monitory)...takže asi chápeš, že to pro mě nemá fakt smysl. Mám rok ASUS F3T a vím proto, že mi to s notebookem naprosto vyhovuje.
Už to prosím nekomentuj, každý má jiné nároky, oba jsme spokojení s něčím jiným...jenom tady zbytečně zaplácáváme prostor v diskuzi o N10, které jsme se ani nedotkli.
niverin
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka