Dell - odjíždí myš

Diskuze o přenosných počítačích

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod safpet 16. 11. 2008 17:08

Zdravím,
doma máme starší NTB Dell C600 a takový problém. Čas od času se stane, že myš začne jakoby ujíždět a s NTB se nedá vůbec pracovat. A to i když se vypne ploška-touchpad, joystick či se k NTB připojí přes USB optická myš. Stejně je myš jak pomatená a "neudrží" se na jednom místě a vyždy jedním směrem jakoby "ustřeluje". Nevíte prosím někdo co stím? :roll:
safpet
Junior

Odeslat příspěvekod Gruppe 16. 11. 2008 17:50

mne to dela obcas laserova myska od MS na drevenem stole - je to prave drevo ,takze jsou v nem ,,léta,, (drazky).

Zus polozit mysku na podlozku nebo bezny papir.

(tedy doufam, ze jsem, to spravne pochopil :) paklize by to delalo bez mysky, videl bych to na servis)
kecáním se ještě nikdy nic neudělalo :)
Gruppe
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod safpet 16. 11. 2008 19:14

Díky za odpověď, bohužel to dělá touchpad a joystick a po připojení vlastně i optická myš. Do servisu to nemá cenu dávat, bo to dělá cca tak 1-2 x do měsíce (vždy když to člověk nejméně potřebuje). A jak to tak bývá, tak věřím, že kdybych to dal do servisu, tak by to určitě nedělalo.
safpet
Junior

Odeslat příspěvekod lama3000 17. 11. 2008 00:50

Zkus vypojit ten joystick ;) nejspis ho mas priohnutej
lama3000
Junior

Odeslat příspěvekod safpet 18. 11. 2008 08:43

To jsem již také zkoušel. :roll:
Zkoušel jsem odpojit jak joystick, tak i touchpad. Nic ztoho nepomohlo. Přijde mi, že když myš jezdí tak když pošolichám s LCD (pořádně ho prohnu sem tam, svisle i vodorovně), tak že se to trochu zklidní (když ji dám ještě pár minut tak se uklidní uplně).
safpet
Junior

Odeslat příspěvekod Matysek 18. 11. 2008 08:49

Joystick ... to myslíte poštěvák? Trackpoint oficiálně.
Vypněte si v sw profilu při připojení myšidla touchpad, pak zjistíte, zda je tak citlivý (E8410/A116G, T43p tam to bylo extrémní), nebo poskakuje myšidlo.
Definice moderatora Zive? Zookeeper. Vyhledat zbloudilou ovecku, ustajit, vycesat, nakrmit a zalozit chudince nadaci. Ovecka prece nemuze 5 minut myslet. Vsichni mame povinnost oveckam uvarit, precist pohadku a prispet do nadace.
Matysek
Expert

Odeslat příspěvekod safpet 18. 11. 2008 17:13

Matysek: Jasně, joystick = poštěvák (jak říkáte) :-[
Jako že mám zkusit nastavit, aby při připojení myši přes USB se vypnul touchpad. Tak to bylo myšlené? To ještě zkusím, no (jestli přijdu jak nato).
Ale to číslo jak píšete .... E8410/A116G, T43p ... to vubec nevím oč jde :shock:
safpet
Junior

Odeslat příspěvekod safpet 18. 11. 2008 18:21

A ještě něco....
vím, že jsem lama, ale kde se vypíná/zapíná touchpad a joystick u NB Dell C600? Zkoušel sem to již několikrát, ale teď to zaboha nemohu najít
safpet
Junior

Odeslat příspěvekod Matysek 18. 11. 2008 18:29

Synaptics - verze ? Windows - verze?
http://www.synaptics.com/support/downloads.cfm

Start -> Ovladací panely -> myšidlo -> Device settings -> Disable ....

P.S.: ty čísla jsou modely chcíplých laptopů s nešvarem nezdravě citlivého touchpadu.

Lze i scriptem od http://support.microsoft.com/default.as ... US;Q311272
http://www.freepchelp.co.uk/forum/lapto ... #post24756
Definice moderatora Zive? Zookeeper. Vyhledat zbloudilou ovecku, ustajit, vycesat, nakrmit a zalozit chudince nadaci. Ovecka prece nemuze 5 minut myslet. Vsichni mame povinnost oveckam uvarit, precist pohadku a prispet do nadace.
Matysek
Expert

Odeslat příspěvekod safpet 18. 11. 2008 19:07

No právě že toto:
Start -> Ovladací panely -> myšidlo -> Device settings -> Disable ....
tam vůbec není. A to ani na mé D600. :roll:
V nastavení myši mám jen blbosti kolem nastavení USB myši.
safpet
Junior

Odeslat příspěvekod Matysek 18. 11. 2008 19:21

Matysek
Expert

Odeslat příspěvekod safpet 18. 11. 2008 19:42

Matysek: No super, díky moc! Přesně toto jsem v NB měl, ale někam mi to "zmizelo". A ve druhém NB také.
DÍKY
safpet
Junior

Odeslat příspěvekod safpet 18. 11. 2008 19:53

Matysek: Tak nastavení myši se "rozšířilo", ale nabídka pro zapnutí/vypnutí joystiku a touchpadu stále chybí :-/
safpet
Junior