Co koupit na vánoce?

Diskuze o přenosných počítačích

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod zadrvo 20. 12. 2008 18:44

Zdravim, resim problem co mam si mam poridit na vanoce jsem na intru kde je wifi a nevim jestli mam koupit netbook, notebook, iphone nebo treba nejaky htc. Vsechno tak do 12tis. Notebooky za tuhle cenu jsou strasny takze spis ten netbook? Ale to taky vubec nevim, takze dik za nejaky napady.
Z.A.D.R.V.O
zadrvo
Junior

Odeslat příspěvekod CeCo 20. 12. 2008 19:55

Ak nevies co vlastne chces a na co tak nekupuj pre istotu nic. Inac sa poriadne seknes.

C
CeCo
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Caderom 20. 12. 2008 20:07

Netbook je ideální. Telefon je na internet nepoužitelný, notebook (v téhle ceně jsou hlavně 14" a 15") je zase málo mobilní. Mně osobně se líbí EEE 900A, cena lehce přes 6500Kč je na to co to umí hodně dobrá.

Např. http://www.xcomputer.cz/asus-eee-pc-900 ... 103157.htm
Caderom
Pokročilý

Odeslat příspěvekod zadrvo 20. 12. 2008 20:21

Jo dobrej nazor ale 9palcovej a 16gb harddisk to je lepsi 10palcovej a 160gb a ma to wifinu ze jo nemas nejakej tip na ten 10"? Jo a jeste chtel bych spis windows jsem na nej zvyklej a existeje treba nejakej tv prijimac pres usb?
Z.A.D.R.V.O
zadrvo
Junior

Odeslat příspěvekod JakubCh 20. 12. 2008 20:48

Ahoj, táta má eee 8,9 a bomba ! Že má jenom 16 GB disk, to vůbec nevadí, systém + data do školy se tam vejdou v pohodě, kup si k němu nějaký USB externí 2,5 disk a máš vystaráno. Takhle, kdybych tušil, že nebudu na kolejích, ale budu každý (3 dny v týdnu max. :) :) ) do školy jezdit, tak jsem si nekoupil notebook, ale eee. Na surfování o přednáškách (když je nuda) nebo ve volnu to stačí bohatě, na četní zápisků (jo, někdo má to, z čeho na fakultě přednášejí a nemusí si nic psát :) )a na filmy ve vlaku to je v poho..víc prostě takhle nepoužívám. Moje HP 530 je dost velké a těžké, když to srovnám s eee. To bych jenom tak hodil do baťohu a padla...zase, kdybych musel být příští rok na kolejích, moc by mi nesedlo, páč jsem zvyklý mít slušné PC a to mi ho nenahradí. Musíš vědět, co chceš...ale na účely ježdění do školy + přednášky eee jasná volba...
JakubCh
Junior

Odeslat příspěvekod zadrvo 20. 12. 2008 22:56

Hm dobrej nazor ty voe ale ja nevim jestli to nevyjde nastejno ten eee a jeste penize za ten disk kolik by to tak bylo? 160gb mozna i 80gb. A zase tahat disk a netbook nevim no.
Z.A.D.R.V.O
zadrvo
Junior

Odeslat příspěvekod JakubCh 20. 12. 2008 23:47

Hele, vyjde to podle mě ľíp...disk koupíš tak za 2000- 320 GB, což je až až. No a na 16 GB v eee si dáš to, co zrovna potřebuješ..mi neříkej, že toho sebou nosíš tolik. Jeden díl seriálu zabírá tak 400 MB, film 700...tak vo co go ? Na přednášky a do vlaku ti to stačí a večer na kolejích připójíš disk a hodíš si tam zase nové díly...a ten disk sám je malinký (mám WD MyPassoprt) Jo, jestli to není vtip, ta sestava, co máš v profilu, eee pro tebe bude super stroj..osobně si to ale představit nedovedu :D
Jinak TV přijímače na USB samo jsou, eee má wifinu a bluetooth, jo a webku. Cekově hezky udělané. Fajn hračka :-) . Určitě hezčí než moje HPčko, takové víc sexy, jak by řekla kámoška, takže na něj můžeš i balit holky :-)
JakubCh
Junior

Odeslat příspěvekod Mathey 21. 12. 2008 00:29

co tahle asus eee 1000h?
Mathey
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Actus 21. 12. 2008 00:29

Mne zase vadí stále ťahať so sebou k notebooku externý disk.
Actus
Junior

Odeslat příspěvekod JakubCh 21. 12. 2008 02:18

Hm..váha eee+externího disku se ZDALEKA nemůže rovnat váze HP 530, prostorově je to taky někde jinde. A navíc, kdo mluvil o TAHÁNÍ ?? Napsal jsem to snad jasně, na interní disk si večer stáhnu, co budu na druhý den chtít - to se tam určitě vleze a disk nechám na kolejích. Nebo ti vadí tahání disku z domu na koleje ? Osobně se naopak tahám s normálním noťasem + druhou baterkou + daleko větší nabíječkou a žiju, pouze konstatuju, že na výše uvedené činnosti je eee daleko užitečnější, pokud někdo nemá na PC nevyléčitelnou závislost jako já a nechce mít na kolejích v podstatě takřka (na běžné použití) plnohodnotný PC a potřebuje to jen na net + filmy, tak mu eee musí stačit bohatě a nemusí se tahat s cihlou. :-) Já osobně bych v případě kolejí byl rád za svou současnou situaci, ale při dojížděcím systému, kdy doma mám slušný desktop + 22 LCD by mi eee sedělo DALEKO více. To je tak vše, co k tomuto problému mohu říct.
JakubCh
Junior

Odeslat příspěvekod Actus 21. 12. 2008 02:25

JakubCh píše:Hm..váha eee+externího disku se ZDALEKA nemůže rovnat váze HP 530, prostorově je to taky někde jinde. A navíc, kdo mluvil o TAHÁNÍ ?? Napsal jsem to snad jasně, na interní disk si večer stáhnu, co budu na druhý den chtít - to se tam určitě vleze a disk nechám na kolejích. Nebo ti vadí tahání disku z domu na koleje ? Osobně se naopak tahám s normálním noťasem + druhou baterkou + daleko větší nabíječkou a žiju, pouze konstatuju, že na výše uvedené činnosti je eee daleko užitečnější, pokud někdo nemá na PC nevyléčitelnou závislost jako já a nechce mít na kolejích v podstatě takřka (na běžné použití) plnohodnotný PC a potřebuje to jen na net + filmy, tak mu eee musí stačit bohatě a nemusí se tahat s cihlou. :-) Já osobně bych v případě kolejí byl rád za svou současnou situaci, ale při dojížděcím systému, kdy doma mám slušný desktop + 22 LCD by mi eee sedělo DALEKO více. To je tak vše, co k tomuto problému mohu říct.

Existujú netbooky s normálnym diskom. Aj eee.
Na mp3 sa hodí väčší disk ako 16gb. Teda aspoň mne.
Actus
Junior

Odeslat příspěvekod Nargon 21. 12. 2008 02:26

A co treba koupit kamion rohliku a rozdat to bezdomovcum?
Desktop: Ryzen 7 1800X (3.95GHz, 1.35V), Asus Crosshair VI Hero, 16GB DDR4 Ram (3200MHz), 128GB SSD + 3TB HDD, Nvidia GTX 1080
Notebook: Asus UL50VT 15.6" (SU7300@1.7GHz, 4GB ram, 500GB HDD, Intel GMA 4500MHD + nVidia G210M, dlouha vydrz cca 7+ hod)
Nargon
Moderátor

Odeslat příspěvekod JakubCh 21. 12. 2008 02:32

Jo, na MP3 se hodí větší disk, to je fakt. Na MP mám 16 GB Sony 829. V notebooku nemám jedinou MP3. A ani neznám nikoho, kdo by na přednáškách nebo ve vlaku používal NB jako MP3 přehrávač. Je to poněkud nepraktické. A na kolejích - tam není problém připojit externí disk. Prostě v eee bych klasický disk nechtěl kvůli spotřebě i pocitu, že "se tam něco točí", vím že to je celkem nesmysl, ale tak to subjektivně beru. A taky je subjektivní to, co tu bráním, mě by to prostě vyhovovalo...no, bezdomovcům - to bych koupil cisternu levného chlastu...pokud, tak děckám do domova atd..ale proč hned tak moralizovat ?
JakubCh
Junior

Odeslat příspěvekod Caderom 21. 12. 2008 02:44

Za 1800Kč (v lednu díky snížení autorských poplatků za méně než 1500Kč) lze sehnat 32GB flash disk s váhou 20g. Celkově to dá s EEE 48GB a to už je docela dost.
Caderom
Pokročilý

Odeslat příspěvekod BigT 21. 12. 2008 08:09

Zde mas prehled, Acer Aspire One nedoporucuji, je moc hlucny http://www.tyden.cz/rubriky/veda-a-technika/technologie/male-a-levne-prehled-netbooku-na-ceskem-trhu_94120.html
Osobne bych bral MSI nb Lenovo, ale to bude az v Lednu
PC: PC: Intel i5 8400, Asus ROG Strix B360‑G , 16GB Kingston HyperX, SSD Adata SP920+WD Blue 1TB, GIGABYTE GTX 1050 OC 2G, be quiet! Pure Power 10, CM Elite 333, LG IPS235P 1920x1080

NTB: HP 430 G5

Mobil: Samsung A52s 5G
BigT
Junior

Další stránka