Dell Inspiron Mini 9 - dočkáme se i v ČR?

Diskuze o přenosných počítačích

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Kryštof Korb 9. 2. 2009 06:31

Koukal jsem, že se Dell Inspiron Mini 9 objevil i na stránkách českého Dellu, zatím tam ale není konfigurátor. Proto se ptám, jestli to znamená, že se bude zanedlouho (za jak dlouho?) prodávat i u nás, nebo stojí za to risknout dovoz a koupit ho, asi levněji, na Aukru? Díky.
near field | Úplně všechno o NFC.
Kryštof Korb
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod clie 9. 2. 2009 10:27

Nejspíšese tam v brzé době ukáže, ale než kupovat na dell.cz, tak se raději koukni do běžné distribuce, dell.cz je většinou výrazně dražší. Než kupovat na aukru, tak si ho raději dovez sám - nemusíš platit tisíce za nic :)
Toastuji, tedy jsem ;o)
clie
Junior

Odeslat příspěvekod Gruppe 9. 2. 2009 11:45

koupit na aukru muzes, popr si ho z UK a odjinud muzes z bezneho shopu objednat i sam.

S aukrem mam zatim vyborne zkusenosti, cili pokud tam najdes prodavajiciho v pohode, tak proc ne :)

Na strankach dellu - primo ze stranek asi ne, ale kdyz jim zavolas, mozna ti udelaji hezkou nabidku :)
kecáním se ještě nikdy nic neudělalo :)
Gruppe
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod cryingfreeman 9. 2. 2009 12:46

dell mini 9 podľa není moc podarený netbook(hlavne klavesnica)...keď už tak nový dell mini 10 http://www.blogeee.net/2009/02/06/le-de ... 366-x-768/

http://blog.laptopmag.com/hands-on-vide ... on-mini-10

možnosť vyššieho rozlišenia 1366x768, multitouchpad, HDMI, wi-fi N, WiMax, 3G, TV tuner, GPS
cryingfreeman
Junior

Odeslat příspěvekod Gruppe 9. 2. 2009 13:50

podle me neni zadna z techto novych pseudohracek nic jineho nez dalsim vymezenim (radoby)diry na trhu. Pro me neni takovyto netbook prakticky nijak vyuzitelny.

Ale me osobni nazory (ci spise potreby) muzou byt tazateli tak uzitecne jako mne ty jeho. :)
Gruppe
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod swarm 9. 2. 2009 16:59

Gruppe: Nemůžeš soudit jen podle sebe. Znám lidi, pro které jsou tato zařízení velmi užitečná. Určitě jich neni tolik, jako je kolem toho hype, ale existují.
Diagon Swarm - ~460 zrecenzovaných notebooků od 2007
15,6" Acer V15 Nitro - i7-4710HQ, 16GB RAM, 2xSSD, FHD IPS
14" HP EliteBook 840 G5 - i5-8350U, 16GB RAM, 512GB SSD, FHD IPS
14" ThinkPad T400 - C2D T9900, 8GB RAM, 300GB SSD, WXGA+ LED
swarm
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Gruppe 9. 2. 2009 17:41

swarm: vzdyt to take pisu ne???

I kdyz pri cenach vybavenejsich (pouzitelnejsich) modelu netbooku se vazne divim ze se ti lidi nepoohlidnou radeji rovnou po mensim notasku.

Kdyz to tak vemu, tak kdyz nekdo veme maly,napr na prohlidnuti mailu, poznamky atd koliduje to uz s dnesnimi mobily-chytrymi mobily apod zarizenimi, kdyz vetsi a lepe vybaveny s pouzitelnejsi obrazovkou, jsme na cene za kterou uz preci jen sezene maly book (byt treba BenQ). A dokonce jsem poznal i par lidi co nakup oduvodnovali psanim poznamek - tam uz je potreba vazne pouvazovat o schopnosti danneho jedince etablovat se na maly prostor a vybirat netbooky s vetsi klavesnici - a opet, to uz se nachazime v cene booku.

Kazdemu co mu patri (nebo nalezi? uz si ten citat nepamatuju)
Gruppe
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Kryštof Korb 9. 2. 2009 18:32

Takhle, já o něm uvažuju z několika důvodů (proč ne ostatní netbooky):
  • Je fakt mrňavej
  • Je to Dell - kvalita jistá
  • Nemá žádnou aktivní část - málo žere, je zticha
  • Vychází levně (na Aukru je za 6K)
Já mám teďko 13" FS Amilo Si2636 (viz profil), ale přece jen to není nejmenší ani nejlehčí. Navíc rozbít NB za 5 000 Kč a za 25 000 Kč je docela rozdíl. Takže o tom Dellu přemýšlím spíše jako o něčem do školy, na takové to běžné používání (nic náročného, maximálně Word).
Kryštof Korb
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod sirius1983 9. 2. 2009 20:33

Ten chlapík na aukru píše co se týče záruky jednou 24 měsíců a pak jen 6 měsíců, takže nevím, co vlastně platí. Taky těžko říct, jestli to má NBD servis a to, že je kvalita u dellu jistá je trochu přehnané tvrzení podle mě. Jinak jsem zvědavej, jak vysoko se ta cena nakonec vyšplhá...
sirius1983
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Kryštof Korb 9. 2. 2009 21:13

No, tak ho mám :) Uvidím, co na něj řeknu, až dorazí. Třeba to nebude špatná koupě, a i kdyby, tak ho nový asi prodám za skoro stejnou cenu.
Kryštof Korb
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod kamil2268 10. 2. 2009 15:47

tak ještě ho nemáš, protože aukce končí až za 4 hodiny a podle mě se to vyšplhá k 9000 Kč ne-li více...
kamil2268
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Gruppe 10. 2. 2009 22:53

sirius1938: neni nic jednodussiho nez si vyzadat Service TAG a projet si to na dell.cz overenim zaruky ,)
Gruppe
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Wolfov 11. 2. 2009 00:45

Tak uz je v CR - 12" taky, ale bez ceske klavesnice, ta prijde pozdeji...obednavat zatim muzete jen po telefonu...
Pravda má jednu velkou výhodu: člověk si nemusí pamatovat, co řekl.

>>>>-- N E50--<<<<
Wolfov
Junior

Odeslat příspěvekod dave84 11. 2. 2009 21:57

Zajímaly by mě ale ceny a kdy dorazí do obchodů?
Mpx 220(vau),SE D750i,LG Chocolate,Sharp GX29,N95 sand(vau),LG Shine,Nokia 8600 Luna,MDA Vario III,
dave84
Junior

Odeslat příspěvekod Wolfov 11. 2. 2009 23:37

Pokud zavolas na dell, tak Ti posle nabidku konfigurace jakou si vyberes na mail...
Pravda má jednu velkou výhodu: člověk si nemusí pamatovat, co řekl.

>>>>-- N E50--<<<<
Wolfov
Junior

Další stránka