Ako vytvoril Recovery Disk?

Diskuze o přenosných počítačích

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod jahvodka 9. 8. 2009 19:15

Zdravim vas chalani.
Uz par krat ste mi poradili, tak sa na vas obraciam znova.
Chcela by som si vytvorit Recovery Disk na Lenove SL300 (Windows XP).
Podla navodu, ktory som k notebooku dostala mam postupovat takto:
... Lenovo Care - Create Recovery Media or Create Product Recovery Discs - a to je kamen urazu (uvedene nemam v ponuke). Pod Lenovo Care mam len nasledovnu ponuku a tak neviem pokracovat dalej :(
Obrázek
Poradte mi, ako vytvorim tento Recovery Disk, ako mam dalej postupovat podla screenu. Tak to mam v notebooku.
Dakujem
Dakujem:
BUBANovi za pomoc v sekcii Motorola! :)
thePrayerovi za pomoc z avfora :)
jahvodka
Junior

Odeslat příspěvekod t.eff 9. 8. 2009 19:44

zkuste zalozku "security, protection and recorvery" tam by to melo byt :)
t.eff
Junior

Odeslat příspěvekod jahvodka 9. 8. 2009 22:46

uz som presla vsetky zalozky, vratane tej, co ste mi poradili. je tam uvedene toto a neviem ako dalej, ani jedna moznost mi na vytvorenie recovery disku nepasuje :(
Obrázek
to mam pod tym, co ste mi poradili.
vie niekto poradit? neviem s tym hnut :(
Dakujem:
jahvodka
Junior

Odeslat příspěvekod delong 10. 8. 2009 00:36

recovery disk na lenove som zatial nerobil ale je to intuitivna vec, staci sa drzat manualu ktory si dostala k notebooku.
+tu mas zo stranky lenova pustup:
http://www.lenovogadget.cz/zpravy/cz/zp ... ery_discs/
v pripade ked nieco ja neviem tak skusam, pomylit sa neda lebo pocitac ponuka stale nejake hlasky ci chces urobit danu vec, ved vidis ci je niekde create dvd/cd media a podla toho sa zariadis.
skus to: back up now. jeden z vyznamou slova back up pokial sa nepletu znamena zalohovať :-) .
delong
Junior

Odeslat příspěvekod jahvodka 10. 8. 2009 12:32

Dakujem - drzala som sa navodu, ktory bol pribaleny k notebooku, skusala som aj to aj to - pokus omyl - mam aj barieru - anglicky jazyk u mna nie je doma, ovladam len nemcinu, taliancinu a rustinu :(

EDITUJEM:
je tam moznost back up - ale back up spravi na disk (HDD), nie na medium
Dakujem:
jahvodka
Junior

Odeslat příspěvekod delong 10. 8. 2009 21:15

su tam dve zalozky back up, back up now a back up my data. jedno z tych dvoch by to malo byt, predpokladam ze to bude back up now (v preklade zalohovat teraz), mozno to je na inej zalozke, pobehaj ich, niekde to musis najst. ak sa ti chce prefot navod, daj sem obrazok, podla neho to nemoze byt taky problem.
takto od pocitaca ti to presne nepoviem ako sa robi ten disk na tvojom konkretnom notebooku, keby mam to lenovo pred sebou je to otazka par minut a mala by si hotove media, robil som recovery na fujitsu-siemens, HP nemal som ziadny problem. porad sa s niekym skusenejsim, pripadne nejaky vlastnik lenova ti to tu moze presne popisat.
pripadne tu som nasiel presne na lenovo care navod:
http://blog.jozefsandor.com/index.php?c ... enovo-care
delong
Junior

Odeslat příspěvekod ttt4 13. 8. 2009 15:58

S recovery diskami som mal problem aj ja.(hlavne ked mi osoba ktora si vraj tie disky spravila dala len 1DVD a po formatovani som bol nemyslo prekvapeny ze si to vypytalo disk 2. Dokopy su to az tri DVD). Celkom pekne je to vysvetlene v tom blogu co ukazal DELONG. U mna to ale nefungovalo (kedze po formate som nemal ziaden soft od lenova a dokonca ani windows).
Kedze som nemal ako ten notebook potom spravit tak som zvolil inu metodu a myslim si ze je to ovela lepsie. Najprv som si naistaloval windows cez nelegalnu instalacku. Zadal som tam ale seriove cislo ktore som dostal k notebooku. Potom som si zavolal na bezplatnu linku do Microsoftu a oni mi ho aktivovali. Potom som si potahal drivery a soft z lenovo stranky, ktory som aj planoval vyuzivat (ziadne GPS, Fingerprints a security bla bla) a vysledok? I ked je to urcite trosku narocnejsie ale vysledok sa neda porovnavat. Windows bol rychlejsi (oproti tomu ako ten windows isiel nazaciatku ked si notebook kupila a to nehovorim o tom ze potom sa este o nieco spomalil). Dovod je jednoduchy. Na tych 3 Recovery diskoch je niekolko GB uplne zbytocneho a pravdepodobne nikym nevyuzivajuceho Lenovo software. Ten soft pocitac zjavne dost vyrazne spomaloval. Preto ak mozem poradit, ja by som to riesil tymto sposobom.
ttt4
Junior