17 " NB do cca 30 tis.

Diskuze o přenosných počítačích

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod dr.colombo 31. 12. 2009 17:17

Poraďte jaký koupuit NB Mám horké favority ASUS NV 71 a HP HP Pavilion DV7 3050. Nebo máte jiný navrh?? Prosím o radu. Dík.
dr.colombo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod BinLadin (novy) 31. 12. 2009 22:55

to HP je prý docela slušné, hlavně pokud potřebuješ CPU výkon, tak je ideální...
BinLadin (novy)
Junior

Odeslat příspěvekod dr.colombo 1. 1. 2010 11:29

Moc nehraju hry,jinak bežná práce, zpracování a úpravy fotek apodo. Chtěl bych aby mi to vydrželo trochu do budoucnosti a nebylo to po výkonové a HW stránce za půl roku zastaralé :-)
dr.colombo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mart22 1. 1. 2010 11:51

proč notebook? u toho se krčí záda. fakt. je taky méně komfortní než pc. 17" taky neváží 2 kg a nevejde se do kddejakého batohu, takže moc na přenos to není
NOKIA E52
Sony Cybershit DSC-HX100
mart22
Junior

Odeslat příspěvekod BinLadin (novy) 1. 1. 2010 12:46

to jestli notebook nebo ne si kažký musí rozmyslet sám ... notebook má sice horší ergonimii, ale můžeš ho prostě snadno přenášet. To je velká výhoda :-)
na tema notebook vs. desktop toho bylo napsano už mraky... každý ať si koupí co mu vyhovuje

tady je vlákno o tom HP:
http://notebooky-forum.notebook.cz/view ... hp?t=22670
BinLadin (novy)
Junior

Odeslat příspěvekod C3luar 1. 1. 2010 14:10

No ak môžem zasiahnuť tak som mal možnosť mať v ruke to HP Pavilion DV7 NB určite po stránke dizajnu vyzerá dobre ako určite nepokazí nič ked s ním kdesi prídeš každému padne do oka ale je tu jedno ale a to že chladenie aj keď som nemal možnosť ho testovať sa mi zdalo u takto výkonného NB nedostatočné. Inak tých 17 " je dosť a do budúcna zvažujem kúpiť možno aj ja niečo v tomto rozlíšení mám teraz 15,4 a zatiaľ vyhovuje ale nesúhlasím s tým že 17" NB je ťahšie prenositeľný. Ten rozdiel až tak veľký na oko nieje ale súhlasím s tým že NB čím menší a kompaktnejší je stále lepším Notebookom z hľadiska mobility
Naposledy upravil C3luar dne 1. 1. 2010 20:12, celkově upraveno 1
---------------------------------------------------------------
NB:
>Toshiba Satellite P50B (new 2014)
>Toshiba Satellite A-300 (6 years and still run ...)
>Toshiba Tecra A8 (sweet dreams)
Mob: NOKIA Lumia 625
Auto: Ford Fiesta (MK6)
C3luar
Junior

Odeslat příspěvekod dr.colombo 1. 1. 2010 15:08

Měl jsem Paviliona DV6 Po roce a půl nespokojenosti jsem ho poslal na reklamaci a nestihli to do 30 ti dní. Tak mi vrátili peníze. Tenkrát stál nový 22 tis. Byla to 15,4, ted bych radši už 17 ". vim že je větší, ale chci právě myslet do budoucna, proto i ten pro mě skoro až hodně naddimenzovaný výkon. A proč NB?? Právě proto, že si ho můžu vzít kam potřebuju :-)
Trochu se zase bojím jít do HP, ale asi ten předchozí byl jeden z mála HPček které se nepovedlo. Jinak mi na těch pavilionech vadí ten lesklý povrch, protože je na něm vidět každy otisk prstu.
dr.colombo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod C3luar 1. 1. 2010 20:14

Kamarát ja ti dobre radím pavilion si ešte rozmysli nechcem ti zle nehovorím že je to zlý NB ale myslím si že to ma z kvalitou omnoho menej spoločné ako HP vyššie biznis rady
NB:
C3luar
Junior

Odeslat příspěvekod delong 1. 1. 2010 20:59

C3luar píše:myslím si že to ma z kvalitou omnoho menej spoločné ako HP vyššie biznis rady

to kazdy multimedialny notebook.
ked multimedialny notebook tak by som kupil lenovo alebo toshibu.
delong
Junior

Odeslat příspěvekod miso1999 1. 1. 2010 21:06

Ja by som ako notebook na hry bral nejaké HP elitebook. A na hudbu,filmy,fotky stačí obyčajný lacnejší notebook.
miso1999
Junior

Odeslat příspěvekod C3luar 1. 1. 2010 21:33

delong píše:
C3luar píše:myslím si že to ma z kvalitou omnoho menej spoločné ako HP vyššie biznis rady

to kazdy multimedialny notebook.
ked multimedialny notebook tak by som kupil lenovo alebo toshibu.

V pohode v tom sa zhodneme že multimediálny je multimediálny a biznis je biznis rovnako tak aj v značkách lenovo , toshiba ale takto som to nemyslel len som chcel poukázať na veľmi veľkú priepasť u HP. Nieje to tak dávno čo mi známi povedal kúpil som si DV6 ku HP. Dívam sa prečo práve Pavilion DV6? A odpovedal mi lebo chcel multimediálny NB a HP je výborná značka po každom smere nechcel som mu povedať že podľa mňa paviliony nemajú s kvalitou u HP moc spoločné ale keď mu pri prvom zapnutí nefungovala WIFI a v servise mu povedali že je od výroby vadná tak asi pochopil. Aj keď toto sa stať môže u každého NB a značky nechcem klamať ani tu zakládať flame ale podľa mňa nieje málo príspevkou aj tu na fore aj na iných s problémami u pavilionov :-|
NB:
C3luar
Junior

Odeslat příspěvekod fajkusj 1. 1. 2010 22:26

Uvažoval jsme podobně a pro práci a na úpravu fotek mám 17 HP. Přenosnost není problém (batoh od Samsonite). Výhodou pro práci je velký monitor s rozlišením. Notebook je na podstavci, pracuji s externí myší a klávesnicí. Výkon dvoujádrového procesoru je OK - pro zpracování fotografií. Je to už druhý ntb od HP a provozně stále bez problémů. Notebook je také tichý, což o Asusu po osobních zkušenostech říci nemohu. Ale jednu chybu notebook HP má. Pořád ne kvalitní displej. Externí levný LG to zvládá o třídu lépe, proto využívám dvoumonitorové zpracování.
Takže i tak je 17 ntb kompromis.
fajkusj
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod alfah4ns 2. 1. 2010 15:44

ono jakýkoliv notebook vezme, pořád bude mít jen TN displej podprůměrné kvality s 6bit barvami.
kupovat notebook "do budoucna" je taky blbost, když se ti to pokazí po záruce, oprava často převyšuje cenu samotného notebooku.

jestli máš možnost, URČITĚ externí LCD, ideálně ne-TN, 30k je dost velký rozpočet na to, abys koupil IPS-ko (Dell 2209WA koupíš okolo 6.5k) a k tomu ještě notebook, výkonnou grafiku nepotřebuješ.
Takže pak stačí zaměřit se na něco s digitálním výstupem, pokud možno slušnějším LCD (ty s vyšším, než standartním rozlišením) a potěšilo by i eSata pro externí HDD (dá se ale nahradit řadičem v expresscard slotu)

Měl bych takovýto návrh:
Thinkpad R500
http://www.alza.cz/lenovo-thinkpad-r500 ... 142609.htm
+ to LCD od Dellu = cca 30k, pokud pracuješ s hodně velkými soubory, trochu přihodit a vzít SSD disk od intelu (x-25), do R500 můžeš vrazit 2HDD (druhý se dává do spec. rámečku místo mechaniky, která se i tak moc nepoužívá, krom instalace, uvnitř je plnohodnotné SATA, RAID ale nepodporují, takže bys SSD dal jako primární a do šachty původní HDD)

C3luar:
největší problém pavilionu je servis v Polsku, opravy trvají déle, než u business HP notebooků (nehledě na daleko nižší kvalitu šasi)
.
alfah4ns
Ex-moderátor