Asus K50IJ problém s LCD

Diskuze o přenosných počítačích

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Asterix907 30. 3. 2010 22:07

Vlastním K50IJ od září 2009 a asi před 14-ti dny se objevili "problikávání" LCD monitoru - přesněji jeho podsvícení. Neuvědomuji si, že bych s někde s tím flák nebo spadl.. nevíte co by to mohlo být? Ale teoreticky je to možné protože jej hodně přenáší v brašně...
Proč řešit věci složitě, když to jde jednoduše....
Asterix907
Junior

Odeslat příspěvekod wizaard 31. 3. 2010 06:54

Navštiv servis, sám s tím pravděpodobně stejně nic nenaděláš. Příčin může být víc, myslím si ale, že je to jednoznačně HW závada.
Lenovo ThinkPad T420s | HTC 8X | Xbox 360

Lenovo Blog CZ
wizaard
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod 1jaro 31. 3. 2010 07:59

Kamarát mal podobný problém s Asusom. Jednoznačne servis.
1jaro
Junior

Odeslat příspěvekod Asterix907 31. 3. 2010 10:27

díky moc, tak trochu jsem to tušil, že to skončí servisem.... no ještě že mám záruku :)
Asterix907
Junior

Odeslat příspěvekod wizaard 31. 3. 2010 10:52

Ne, že bych Tě chtěl děsit, ale to ještě zas taková výhra není :-). Jde o to, co s tím je a co Ti řeknou. Každopádně ale, pokud sis to nezavinil sám, nenech se odbýt!

Lenovo Blog CZ
wizaard
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Asterix907 2. 4. 2010 16:18

no výhra u záruční opravy není nikdy... to už sem zažil mnohokrát :D

Nemáte někdo zkušenosti se službou Pick up & return od Asusu?
Asterix907
Junior

Odeslat příspěvekod skvedo 2. 4. 2010 22:03

Pick up & return není problém, poškou pro to kurýra (PPL nebo DPD) a pak ti to zas doveze. Horší to může být s dobou opravy v samotném servisu (ale já reklamoval tenkrát ještě u SIL).
Mb:SE K550i + Navibe GB735 GPS
PMP: Cowon iAudio D2 4GB+16GB SDHC+Boxwave ClearTouch™ Anti-Glare + SENNHEISER MX 65 VC Street II
NB: Lenovo Tp SL410+ 19" LCD LG W1952TQ-PF; Kubuntu 11.04
skvedo
Junior

Odeslat příspěvekod safpet 2. 1. 2012 12:01

Trochu opráším toto vlákno....
Mám též dva roky starý NTB Asus K50IJ a mám asi podobný problém. Měl jsem na něm dva roky XPčka a vše bylo ok. Systém však byl již za tu dobu značně unaven, tak jsem NTB přeinstaloval novým OS. Nyní tam mám win7 32bit. Od Asusu jsem stáhl všechny potřebné ovladače a NTB šplape jako za mlada.
Vyskytl se mi však malý problém:
NTB mi začal blikat. Je jedno zda je na nabíječce nebo zda jedu jen z baterky. Když prostě otevřu displej do standartní polohy, tak začne jakoby blikat. Někdy to po chvilce přejde, někdy to trvá déle. Když ale víko vyklopím více dozadu, tak blikání ihned utane. Celé svátky jsem z toho byl dosti rozčílen až jsem pak přišel nato, že když nastavím jas displeje úplně naplno (jak při chodu na baterii tak při chodu ze sítě), tak že se již blikání neobjevuje (pouze občas při načítání win).
Nevíte někdo čím to může být? Přijde mi, že to je jak kdyby měl NTB nějáké světelné čidlo, které by blblo. Nic takového ale tento model nemá, ne?
safpet
Junior

Odeslat příspěvekod wizaard 2. 1. 2012 12:34

Ne, spíš si myslím, že je problém v podsvícení displeje, může být i skříplý/poškozený kabel od displeje.

Lenovo Blog CZ
wizaard
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod skvedo 2. 1. 2012 12:34

Může odcházet světelná trubice nebo inventor. Když běží naplno, tak nemá problém a jak se přitlumí, tak ta regulace výkonu blbne. Tuším některé modely měly přitlumené mnohem horší účinnost a tak při nižším jasu i vysokou spotřebu.

Pokud je to inventor, pravděpodobně ho servis dokáže sehnat a vyměnit.
PMP: Cowon iAudio D2 4GB+16GB SDHC+Boxwave ClearTouch™ Anti-Glare + SENNHEISER MX 65 VC Street II
skvedo
Junior

Odeslat příspěvekod wizaard 2. 1. 2012 12:38

Taky mě to napadlo, ale K50IJ by už mel mít LED podsvícení. Pokud by měl CCFL trubici, pak je to jasné.

Lenovo Blog CZ
wizaard
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod safpet 2. 1. 2012 13:12

wizaard: Jsem schopen něják sám zkontrolovat ten kabel? NTB již v záruce není, takže nějáké porušení plomb už je jedno. Dá se k tomu dostat když by se sundala klávesnice? Nebo se musí rozdělat celý book? Případně lze někde na netu objednat jen nový propojovací kabel a vyměnit to sám? Nebo se to musí řešit přes servis?

skvedo: Tento stroj by invertor pravděpodobně mít neměl když má LED podsvícení, ne?

-- 2. 1. 2012 14:05 --

Ten propojovací kabel je např. něco takového?
http://nahradni-dily.abax.cz/kabel-kabl ... ies-k50ij/
safpet
Junior

Odeslat příspěvekod skvedo 2. 1. 2012 14:40

Nějaký K50něco jsem nedávno rozebíral (kamošův známý ho vytopil) a na pomoc jsem si vzal tohle video http://www.youtube.com/watch?v=Jino2cSX9rE
Nemusíš vymontovávat všechno podle toho videa. Mělo by stačit sundat zadní kryt a možná i oddělat větrák, aby ses dostal ke všem konektorům co vedou z víka. Potom budeš muset oddělat víko a to rozdělat (do toho jsem se nepouštěl, nebylo potřeba). Netuším jak rozebiratelný je spoj LCD-kabel.
skvedo
Junior

Odeslat příspěvekod safpet 2. 1. 2012 15:00

skvedo: Díky za zajímavé video. To je ale mazec jako prase. I kdyby se mi to podařilo rozebrat, tak vím na stopro, že dokupy už bych to nedal. Asi to zatím nebudu řešit když to při nastavení naplno je ok.
Je mi ale divné, že když to nastavím naplno, tak že to v pohodě jde a když to stáhnu, že to bliká. Když by bylo něco s kabelem, tak by to přece blblo pořád, né?
safpet
Junior

Odeslat příspěvekod safpet 23. 11. 2012 09:59

Zdravím, tak opět trochu opráším toto téma....
NTB mi začalo problikávat čím dál víc až jsem se někdy v červnu naštval, rozdělal a vše vizualně zkontroloval. Nikde nic přimáčknutého ani poškozeného nebylo, tak jsem vše poskládal zpět a ejhle, problikávání zmizelo. Bohužel uteklo pár měsíců a notebook začal blikat opět. Tak jsem sundal platový rámeček kolem LCD a blikání opět ustalo. Takto jsem měl NTB asi měsíc a žádné problikávání se nekonalo. Tak jsem plastový rámeček namontoval zpět a NTB zase trochu problikává. Napadá vás někoho jak tuto záhadu vyřešit? :shock:
safpet
Junior